Tot planuri de viitor

Suspensii, frane, directie, roti. Tipuri, modificari, reparatii.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
cristian irimescu
Membru de elita
Membru de elita

Tot planuri de viitor

Post by cristian irimescu »

George wrote:mai cristi...ce sa zic...scrii si tu ca sa ai posturi.
ce spui tu, de exemplu cu reconditionarea transmisiei... asta nu e o modificare, plus ca tu nici nu ai luat masina. te-ai gandit ca poate nu e nevoie?! poate gasesti una...brici.
schimbarea motorului cu unul pe injectie...nu e neaparat un lucru bun. va fi mai limitat, si nu cred ca te ajuta prea mult.
eu zic sa deschizi un post ca asta, cand vei avea fierul in ograda, si atunci sa vezi ce si cum e de facut.
sa mai spun si ca in 2 ani cel putin, pana o sa ai tu masina...o sa si uiti de topicul asta?!

Sper sa nu scriu ca sa fac posturi ;D

Ideea e urmatoarea:
Hai sa modificam o masina la limita conditiilor puse de fabricant, fara costuri suplimentare prea mari.. Am citit mai toate posturile despre ridicarea masinii, despre flanse, despre arcuri, despre anvelope...

In sambata trecuta cand voi va dadeati pe la Campulung, eu eram la Fundata si uite asa dintr-o gaura mi-am dat seama ca de fapt as a vea nevoie de ceva modificari la masina.

Intrebari
1. Cat se poate inalta masina in arcuri si cum, din tampoane caroserie, fara afectarea coloanei de directie, sistem de franare, cardane, etc?????
2. Dimensiunea maxima a anvelopelor daca nu tai din caroserie?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Re: Tot planuri de viitor

Post by Dan CHIRIAC »

Cristi, pai de ce n-am "jonctionat" daca erai prin zona?
Eu am body lift de 50 sau 60 mm fara ca coloana de directie sa fie afectata.
Din arcurile spate se poate inalta fie prin springuire (dar parca nu as recomanda), fie prin adaugare de foi (iar nu as recomanda, ca si asa e destul de rigida), fie prin adaugare de cale. Cred ca se pot castiga cateva zeci de milimetri bune. Vor trebui alte bride.
Si pe fata se pot pune arcuri mai groase, dar devine mai rigida, se pot adauga ceva inaltatoare/distantiere la arcuri si se pot prelungi T-urile de la amortizoare. Tot cateva zeci de milimetri.
Parerea mea este ca body lift merita, dar inaltare din arcuri nu prea.
Anvelope intra 31 (si cred ca sunt combinatia optima pentru ARO), dar trebuie jante cu offset un pic mai negativ ca sa nu atinga in sasiu.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
George
Administrator
Administrator

Post by George »

cristian irimescu wrote:Sper sa nu scriu ca sa fac posturi ;D
pai tu parca ai 18 ani...nu?! si ai si masina... ;D
ARO CLUB ROMANIA
cristian irimescu
Membru de elita
Membru de elita

Eu am plecat de vineri dimineata, n-am mai intrat sa vad ce si cum pe aici...poate data viitoare. :-??

Treaba cu manopera cea mai mica ar ca prima faza intoarcerea jantelor si cauciucuri 31..nu?

cristian irimescu
Membru de elita
Membru de elita

George wrote:
cristian irimescu wrote:Sper sa nu scriu ca sa fac posturi ;D
pai tu parca ai 18 ani...nu?! si ai si masina... ;D

E lasa ca au mai "modificat" si altii din tastatura...stii cum e, de la idee la produsul finit,,, e mult..( timp, bani etc ) ;D
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Vis a vis de intoarcerea jantelor, as zice sa nu fie intoarse la maxim.
Sa ma explic.
Eu am acuma pe masina jante din care s-a scos offset-ul cel mai negativ cu putinta si anvelope 265/75 R15, adica aproximativ 31/10,5. La viraje cu flexare imi ating in aripa (nu tare dar ating), desi am body lift. Cred ca un offset de -30 sau pe acolo ar fi mai bun.
Anvelope de 31 fara body lift cred ca ating, pe ici pe colo, la flexari mai ample.
Deci as spune ca merg la pachet: anvelope, jante, body lift.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Sper sa nu supar pe nimeni cand zic ca eu sant de alta parere desi in cazul meu e cam greu sa aplic din motive financiare:
Neaparat anvelope cu profil agresiv si ma refer la dimensiunea de 235/75 R15 (nu mai mari) si atentie sporita cum se abordeaza diferite zone . si va asigur ca nu veti avea probleme cu ramasul pe undeva . Dupa ce am vazut de ce este in stare Adi Herisanu cu A10 cu roti pe 14 cu profil agresiv am ajuns la concluzia ca nu au rost modificari prea mari la masina , anvelope si indemanare , recomand si roll cage.
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

blocantul nu intra la modificari?

eu am intrat ieri cu a mea pe niste sleauri inghetate, acoperite cu zapada. cum am inclinat masina intr-o parte, gata...acolo a ramas. e drept, cu jr-uri. dar nu-mi venea sa cred ca nu mai misca, doar prin faptul ca am inclinat-o un pic pe lateral.

blocant si pneuri (daca nu vrea alta dimensiune) ca prima modificare?
happily mending an Aro 320 D127
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Asa si eu am ramas in seara asta suspendat cu ea in spatele blocului ca acolo am vazut o gramada de zapada stransa de plug. Dar cu chiu cu vai am scos bolovani de gheata pe care statea si am reusit sa o scot cam in 45 min, sper ca nu l-a filmat nimeni pe prostul ala cu aro din spatele blocului . :D :D :D
AROPEJO
Incepator
Incepator

Post by AROPEJO »

Eu zic so lasi asa , sa nu o inalti ca de la Bucuresti si pina la munte e cale lunga de mers pe asfalt.
Unde te-ai bagat tu nu ai vazut ca sunt urme de camione ce au carat masa lemnoasa din exploatare.
De ce nu le-ai incalecat ca cel ce a lasat urme inaintea ta ? Sau ai vrut sa vezi cum e sa ramai un pic intepenit ?
Nu merge pe ideea ca ARO e TANC.
cristian irimescu
Membru de elita
Membru de elita

AROPEJO wrote:Eu zic so lasi asa , sa nu o inalti ca de la Bucuresti si pina la munte e cale lunga de mers pe asfalt.
Unde te-ai bagat tu nu ai vazut ca sunt urme de camione ce au carat masa lemnoasa din exploatare.
De ce nu le-ai incalecat ca cel ce a lasat urme inaintea ta ? Sau ai vrut sa vezi cum e sa ramai un pic intepenit ?
Incalecat, dar din cauza lemnelor de pe stanga peste care nu puteam trece, s-a rupt malul si m-a aruncat ...
Daca aveam blocant, probabil dura exact 30 de secunde sa ies in spate, daca era cu 3 cm mai inalta treceam, daca nu era inghetat treceam oricum!! Astea sunt trebuirile cu daca, dupa ce intri in gaura lucruile se vad altfel!!
Avantaj veverita mai ingusta.. ;D
axxel4you wrote: Dupa ce am vazut de ce este in stare Adi Herisanu cu A10 cu roti pe 14 cu profil agresiv am ajuns la concluzia ca nu au rost modificari prea mari la masina , anvelope si indemanare , recomand si roll cage.
Ha, daca toti am fi Herisanu, ne-am da si cu trabantul...Ganditi-va ca blocantul, anvelopele, 5 cm in plus pot acoperi cateodata, nu tot timpul, diferenta de indemanare dintre noi si Adi... 8-X 8-X
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

si te-a scos veverita? ;))

eu intelesesem ca sunt f usoare veveritele, pot scoate un aro fara mult chin? ce incaltari avea ?
happily mending an Aro 320 D127
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

cristian irimescu wrote:
AROPEJO wrote:Eu zic so lasi asa , sa nu o inalti ca de la Bucuresti si pina la munte e cale lunga de mers pe asfalt.
Incalecat, dar din cauza lemnelor de pe stanga peste care nu puteam trece, s-a rupt malul si m-a aruncat ...
Daca aveam blocant, probabil dura exact 30 de secunde sa ies in spate, daca era cu 3 cm mai inalta treceam, daca nu era inghetat treceam oricum!! Astea sunt trebuirile cu daca, dupa ce intri in gaura lucruile se vad altfel!!
Avantaj veverita mai ingusta.. ;D
axxel4you wrote: Dupa ce am vazut de ce este in stare Adi Herisanu cu A10 cu roti pe 14 cu profil agresiv am ajuns la concluzia ca nu au rost modificari prea mari la masina , anvelope si indemanare , recomand si roll cage.
Ha, daca toti am fi Herisanu, ne-am da si cu trabantul...Ganditi-va ca blocantul, anvelopele, 5 cm in plus pot acoperi cateodata, nu tot timpul, diferenta de indemanare dintre noi si Adi... 8-X 8-X

Cam asa este ! :)
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

GUME ! Gume ca lumea ,inaltarea puntilor si atentie pe unde calci !
Acum treaba este cam asa poti sa o inalti si cu 20 cm ca daca este sa o pui pe burta sigur vei gasii sleaul sau locul potrivit !
despre blocant nu mai spun decat ca este parfum pe masina !
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d

Post Reply