Problema delicata sasiu

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
pui de drac
Membru Devotat
Membru Devotat

Problema delicata sasiu

Post by pui de drac »

Dupa cum unii din voi stiu, am intrat in posesia unui 324 cu o meteahna crancena, mai precis are sasiul rupt. Rupt, nu fisurat.

Locul ruperii se afla undeva sub fundul pasagerului spate, mai precis, aproape intre bena si cabina, intre suportul de prindere al foilor si primul suport de prindere al cabinei, pe partea dreapta a masinii, cea cu bateriile.Am sa postez si poza de rigoare.

Locul este aiurea tare de reparat, problema se pare ca e ceva mai mare, prin urmare ar fi fost utila solutia "placarii" cu niste tabla groasa, insa zona curbata si spatiul mic intre suporti nu ma lasa sa ma joc in voie.

Problema mea sta in felul urmator: as prefera sa cumpar o bucata de sasiu, sa zicem doar partea de lonjeron dreapta din spate pana la baterii spre exemplu, si sa o sudez undeva in dreptul bateriilor de lonjeronul meu. Avantajul ar fi ca il tai frumos cu o taietura de flex, il sudez pe un loc drept, il bandajez frumos si sanatos cu platbanda, tabla groasa, ce-o mai fi, spre deosebire de locul nasol unde e acum rupt..si e rupt urat,nu ca o fisura frumoasa.

Dilema care ma apasa este de la ce model as putea lua bucata respectiva de sasiu/lonjeron?  Pentru ca nu stiu daca  tipologia lonjeroanelor in zona puntii spate e la fel la toate modelele. Spre exemplu, lungirea ampatamentului s-a rezolvat doar prin lungirea partii drepte a sasiului? sau prin curburi mai lungi,mai in larg efectuate, etc. ????

Ca daca ar corespunde doar partea din spate, iau un sasiu de 243 sau 244 si il tai frumos cat am nevoie din el sa-mi rezolv problema.

Astept un sfat pertinent din partea unui cunoscator.

Multumesc mult !! :>- :>-
ARO - organised religion
Forumist tacut

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Re: Problema delicata sasiu

Post by vstef_is »

Partea dreapta din mijloc e mai lunga, si atat.

Te rezolv elegant cu un sasiu de 243 cadou. E gol, nu mai are nik pe el asa ca poti lucra in voie si decupa cum vrei. A avut un L25, nu e fisurat niciunde.

Dai o bere  ;D
pui de drac
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by pui de drac »

pai daca ar fi atat de simplu cum zici tu stefane, dau un bax de bere, nu una :))
ARO - organised religion
Forumist tacut
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

e in Iasi sasiu'.... e in stare foarte buna si ti-l cadonez.

Mai simplu de atat nu stiu cum se poate  ;D

pui de drac
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by pui de drac »

nu bre, ma refeream la potriveala cu 324-le  ;))
ARO - organised religion
Forumist tacut
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

pai daca numa aia dreapta dintre punti e mai lunga, di ce sa nu si potriveasca?
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

tu la 324 cred ca ai sasiu de 320. are nat unu am impresia, ca poate mai e rupt si prin alte parti sau poate e plin de rugina. vezi ce varianta te avantajeaza.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
pui de drac
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by pui de drac »

pai nu prea vreau sa schimb tot sasiul ca dispare o anumita bucata importanta pentru organ. As prefera numai o sectiune de la mijloc pana in spate.

Teoretic,daca ar fi asa cum spune Stefan, doar partea centrala, dreapta, difera ca lungime, de aici si diferentele de ampatament. In acest caz, ar trebui sa pot pune de la orice tip de sasiu bucata respectiva,iar lungimea partii drepte sa mi-o aleg eu ca punct pentru noua ruptura la sasiul meu,unde le voi si imbina.

Practic, nu sunt foarte sigur despre partile curbate cum sunt la diferitele modele. Partea din fata e clar aceeasi, dar partea din spate de la 243 spre exemplu e tot aia cu cea de la 328? De asta ziceam de cineva care stie bine.

Am vorbit cu nat, el are de 320, nu am gasit nicaieri pe net ampatamentul la 320, doar la 323 si altele asemanatoare, care-s mai lungi.Si mai e o problema, distanta, de la Deva pana la Iasi.. e ceva, si daca pot altoi o bucata de la orice alt sasiu, prefer sa tai unul mai de aproape.

Stefan, am sa arunc un ochi critic asupra unui alt sasiu decat al meu sa vad cam despre ce-i vorba.Al tau sasiu unde se afla?
ARO - organised religion
Forumist tacut
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Prin Copou...
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

pui de drac wrote:
Stefan, am sa arunc un ochi critic asupra unui alt sasiu decat al meu sa vad cam despre ce-i vorba.Al tau sasiu unde se afla?
Sunt sigur ca deja ai vazut sasiul, e cel din curtea lui Adi, aruncat pe movila de pamint  ;)
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

te-ai uitat bine la sasiul acela sa nu mai aiba si alte bube? doar s-a rupt intr-un loc si nu mai are fisuri pe nicaieri? greu de crezut....

chestia cu nr de sasiu are rezolvare odata ce te hotarasti sa incepi de la sasiu gol.
happily mending an Aro 320 D127
pui de drac
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by pui de drac »

stiu ca are rezolvare, dar e mult prea complicat si n-are rost. Prefer o peticeala sa trec ITP-ul si dup-aia o restaurare profi.

Aha, deci ala e sasiul,am sa arunc un ochi zdravan pe el. Asnoapte m-am holbat la un sasiu de 320, daca nu ma insel, sunt chiar pozele tale Alex , si pot sa spun ca pare la fel, doar ca lipsesc unele urechi de prindere ale benei, la 320 fiind plata, de langa cabina pana in capat, la mine vine cumva altfel. Merg azi si ma uit mai bine. Poate de pe un 243 sau 244 vin bine urechile de prindere.

Tineti-mi pumnii stransi.

Astept si alte pareri pro si contra potriveala sasiu.

app: alex, tu ce ampatament ai intre axe? ca n-am gasit pe nicaieri fix de 320, am gasit de 323, de 335, etc etc.
ARO - organised religion
Forumist tacut
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Te-ai laudat ca pui niste poze !
  Asa stam de vorbe ca muierile la porti !
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

bre nea baciu, ia zi ce ampatament avem intre axe? lasa muierile.
eu stiam ca vreun metru in plus fata de 244

florin, uita-te pe siteul lui werner.
are la poze o schita d emanual cu 320 ca al nostru si sut trecute acolo cotele.

pe mine nu m-a interesat, mai am un sasiu de rezerva, iar acesta de pe masina are ranforsari in fata si spate.
happily mending an Aro 320 D127
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

mai 320 nu are 3200 mm ampatament iar 243 si 244 2350mm ?
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson

Post Reply