Help, vreau si eu un sfat pentru motor CL :P
- amicul
- Membru de elita

Help, vreau si eu un sfat pentru motor CL :P
Salut lume, am si eu un motor de ARO CL. Acum 4 ani m-am apucat sa repar masina ( zis RK total ) dar tot in acel timp am intrat si la facultate in politehnica
cu taxa. Soarta ca inloc sa-mi fac masina eu am dat bani la facultate, dar intre timp mi-am mai cumparat ceva piese si uite asa am treminat si motorul de facut singur. Acum ca l-am facut e bine, dar m-am impotmolit la pus pompa de injectie pe motor, sa fie si la punct pusa, ca dei motorul este strans ( nou ). Asa ca intreb si eu stie cineva cum de pune o pompa de Campul Lung injectie la punct? Eu stiam inainte cum se pune, acum nu mai stiu
, si va anunt ca motorul este incheiat tot si pus pe masina nu ma puneti sa dau capacul de distributie jos
ca sa-lpun dupa puncte. Vreau un sfat bun, stiu ca se pune si dupa culbutori de la pistonul 1 sau 4
.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
- mihai aro
- Membru Devotat

Re: Help, vreau si eu un sfat pentru motor CL :P
poti sa-l pui si dupa culbutori da daca nu ai pus pinioanele de la distributie dupa puncte nu ai facut nimic numai te chinui degeaba si te intrebi daca loveste vreo supapa in cil si alte complicatii iao de la capat si fa distributia asa cum trebuie sa nu faci alta prostie.

- amicul
- Membru de elita

Da am pus corect pinioanele asa cum se pun de fapt, si nu este pt prima data cind il fac singur.
Prima oara a durat vreo 2 sau 3 saptamani si a fost pe timp de iarna. Acum a durat ceva mai mult gen 4 ani, sorry am si uitat cum se pune pompa dupa culbutori, nu imi mai permit sa desfac iar motorul pt ca setul de garnituri este scump rau 70 ron.
Am fost profesor in toat la masina mea, dar daca eu nu am mai umblat la ea de 4 ani, am mai si uitat cite ceva normal.
va rog ajutatima, sa nu o pun la ghici. Pt ca am sa stric pompa de injectie si nu este deloc ieftina
.
Prima oara a durat vreo 2 sau 3 saptamani si a fost pe timp de iarna. Acum a durat ceva mai mult gen 4 ani, sorry am si uitat cum se pune pompa dupa culbutori, nu imi mai permit sa desfac iar motorul pt ca setul de garnituri este scump rau 70 ron.
Am fost profesor in toat la masina mea, dar daca eu nu am mai umblat la ea de 4 ani, am mai si uitat cite ceva normal.
- amicul
- Membru de elita

Acestea sunt datele mele de la motor : L-27, 4 cilindrii in linie, alezaj x cursa: 97 mm x 90 mm, capacitate cilindrica: 2660 cmc, putere: 68 CP, cuplu motor: 13.8 daN, aspirat, Diesel. Va ror frumos ajutatima si pe mine. 
- mihai aro
- Membru Devotat

tre sa caut ca am niste carti sa vad cum le pun poate te descurci da din pacate numai pe luni
- amicul
- Membru de elita

Te rog lasami si un nr de telefon , daca este ceva sa te pot suna. Multumesc mult.
- mihai aro
- Membru Devotat

vezi ca nr de tel este si la prezentare sau la nr de tel parca ( astai 0744768697 )
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Uite, amice, o metoda, empirica, dar care, cu putin noroc, functioneaza.
Desfaci pompa de pe motor, desfaci conductele care duc de la pompa la injectoare, dar lasi pompa alimentata cu motorina.
Invartesti cu grija motorul pana aduci un piston in punctul superior. Ca sa te convingi ca este in punctul superior poti scoate un injector sau o bujie de preincalzire. Bagi ochiul, o lanterna, un degetel, o sarma....
Invartesti cu mana de pinionul pompei pana ce da motorina pe conducta corespunzatoare pistonului cu pricina si montezi pompa pe motor in pozitia aia.
Montezi inapoi conductele, bujiile, injectoarele, etc.
Daca ai avut noroc, restul se face din avans.
Desfaci pompa de pe motor, desfaci conductele care duc de la pompa la injectoare, dar lasi pompa alimentata cu motorina.
Invartesti cu grija motorul pana aduci un piston in punctul superior. Ca sa te convingi ca este in punctul superior poti scoate un injector sau o bujie de preincalzire. Bagi ochiul, o lanterna, un degetel, o sarma....
Invartesti cu mana de pinionul pompei pana ce da motorina pe conducta corespunzatoare pistonului cu pricina si montezi pompa pe motor in pozitia aia.
Montezi inapoi conductele, bujiile, injectoarele, etc.
Daca ai avut noroc, restul se face din avans.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- amicul
- Membru de elita

Sincer este buna ideea si nici macar nu m-am gandit la asta. Eu ma gindeam sa scot capacul de de disrtributie iar.
Dar faza cu scos injectorul sau bujia incandescenta nu pt ca am alta camera de amestec separata si nu este ca la BV.
Dar faza cu scos injectorul sau bujia incandescenta nu pt ca am alta camera de amestec separata si nu este ca la BV.
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Nu am priceput cum e cu camera de amestec separata, dar nu are nici o importanta. Ideea e sa aduci pistonul in puntcul cu pricina si sa poti si verifica intr-un fel ca acest lucru s-a intamplat.
ARO 244, an 1997, motor L25
- pantelimon
- Membru legendar

bre amicule desfa totusi capacul ala da si radiatorul jos sa ai vizibilitate si punele asa fir a par casa nu te rupi.CA bajbai,bajbai si tot acolo ajungi ti-o spun din proprie experienta,aici nu merge pe bajbaite trebui sa fie clar si corect totul un dinte daca e mai asa e fics un cacat si te imbolnavesti de nervi
LENESU MAI MULT ALEARGA
LENESU MAI MULT ALEARGA
- amicul
- Membru de elita

Multumesc. Cred ca la asta ajung iar, de ce mi-a fost frica nu am scapat ( sa dau capacul jos de distributie ). Asta este si asa am sa fac.

- mihai aro
- Membru Devotat

sincer ma bucur ca ai ajuns la concluzia asta (sa desfaci capacu) cum a zis si pantelimon e cea mai buna si sigura metoda ( la chestia cu manualu nu-l gasesc, da las ca dupa ce nu mai iti trebuie il gasesc )
- maiden
- Membru de elita

Asa, ajutati omu' ca nu degeaba v-am laudat ca sunteti priceputi....si l-am si indrumat spre acest forum !!! 
don't forget kids..the more posts you have the bigger your penis gets !
Pentru orice fel de nelamuriri in ceea ce priveste utilizarea forumului, apasati AICI !
Pentru orice fel de nelamuriri in ceea ce priveste utilizarea forumului, apasati AICI !
- amicul
- Membru de elita

Multam mult ai fost tare la faza asta.