la frana de picior cred ca nu fuctioneaza bine pistonul legat de pedala! desi am aerisit franele, nu curge lichid pe la nici un racord, nu fuctioneaza frana decat atunci cand vrea ea! si ramane jos la podea!
cum se poate desface frana? sa verific cilindrul, pistonul!
este cilindrul. cu rezervorul de lichid de frana, dar ce este tamburul acela mare, vosit negru, in care intra furtunul de la pompa de vacum?
s-ar putea sa nu functioneze pompa de vacum cum trebuie? sau cauciucul pistonului este deteriorat si pierde presiune?
nu prinde frana
- florin 34
- Membru Devotat

nu prinde frana
florin suteu
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Re: nu prinde frana
"Acela mare" este servofrana. "Cilindrul" este pompa de frana.
Vezi garniturile din pompa de frana.
Vezi garniturile din pompa de frana.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- baciudibaciu
- Membru legendar

Musai trebuie sa amorsezi pompa de frana , altfel nu vei avea rezultatele dorite .
Acum ca matale nu te pricepi nu-i bai , mergi si adu un nene care se pricepe si a mai facut asta .
Nu te juca !
La alte sisteme si instalatii de pe masina mai merge o improvizatie dar la FRANA NU !
Acum ca matale nu te pricepi nu-i bai , mergi si adu un nene care se pricepe si a mai facut asta .
Nu te juca !
La alte sisteme si instalatii de pe masina mai merge o improvizatie dar la FRANA NU !
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
- florin 34
- Membru Devotat

m-am mai documentat intre timp, am vazut cum functioneaza vacuum booster, cum se spune pe engleza si cred ca pufaitul e normal, fiind produs de membrana din booster!
posibil pistonul gripat, din cauza ca nu a functionat mult timp! cam 2 ani!
posibil pistonul gripat, din cauza ca nu a functionat mult timp! cam 2 ani!
florin suteu
- alex
- Membru legendar

- florin 34
- Membru Devotat

daca aveam manual!!!
am desfacut furca pistonului care e prinsa de pedalier si am constatat ca bucsa pedalei se misca foarte greu pe axul ei! pare imposibil de desfacut! crewd ca o las asa!
am desfacut furca pistonului care e prinsa de pedalier si am constatat ca bucsa pedalei se misca foarte greu pe axul ei! pare imposibil de desfacut! crewd ca o las asa!
florin suteu
- baciudibaciu
- Membru legendar

Intradevar pedala de frana iese foarte greu de pe ax. De fapt la fel de greu iese si cea de ambreaj. Asta cand ramane intepenita ai probleme destul de mari,deoarece; apare fenomenul de patinare a ambreiajului si daca esti intr-o situatie sau pe un drum care necesita scimbari dese si rapide ale treptelor de viteza ai festelit-o .
Totusi nu vad legatura dintr-e intepenirea pedalei si eficacitatea franarii.
Insista si da jos ansamblul cu pedale scoate-le de pe ax ,,ungele si gata treaba .
Poti pune si gresoare cum sunt cele de la capetele de bara . Succes
Totusi nu vad legatura dintr-e intepenirea pedalei si eficacitatea franarii.
Insista si da jos ansamblul cu pedale scoate-le de pe ax ,,ungele si gata treaba .
Poti pune si gresoare cum sunt cele de la capetele de bara . Succes
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
- florin 34
- Membru Devotat

asa am facut! am spalat si dat cu ulei bucsa pedalei frana! cea de ambreiaj merge foarte usor!
acum merge ceva mai usor!
problema era ca, din cauza ca mergea greu pe ax, ramanea jos la podea! acum pare ca revine mai usor!
acum merge ceva mai usor!
problema era ca, din cauza ca mergea greu pe ax, ramanea jos la podea! acum pare ca revine mai usor!
florin suteu