Bate ceva la motor

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

amicul
Membru de elita
Membru de elita

Re: Bate ceva la motor

Post by amicul »

Deci se poate ca tu sa fi avut vibrochenul la cota 1 si nu ai stiut, presiune la ulei aveai?
acum trebuie sa-l duci la rectificat, si-ti spun ei ce si cum.
Ocricum poate mai salvezi ceva din el.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat

silvester
Membru
Membru

Post by silvester »

Cuzinetii ST sunt la cota 0 de reparatie. Daca aveai arborele rectificat la cota 1 (din cate stiu diametrul de micsoreaza cu 0,5mm) rupeai ceva pana acum. Nu aveai nici presiune de ulei si motorul ti-ar fi facut ca o moara cu ciocanele, si rece, si cald. Cred ca este vorba de uzura normala, mai ales ca zici ca nu ai umblat la cuzineti. Parerea mea este sa dai jos arborele, il faci la cota 1, iei cuzineti R1 si n-ai probleme. Si la mine la Dacie a inceput sa bata la rece, dar motorul are cam 150.000 km.
costel_bv
Membru
Membru

Post by costel_bv »

Pt rectificat arbore si chiulasa firma de linga Brasov se numeste AUTORAD si este in Ghimbav pe drumul spre Cristian.Am lucrat multe pentru firma la care lucrez si fac lucrari de foarte buna calitate si nu te duc cu vorba.In general in cel mult 2 zile se rezolva totul.Poate si intro zi.
-
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

de asta spuneam si eu. acolo am facut blocul si arborele. rectifica si supape.
happily mending an Aro 320 D127

Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

Va multumesc foarte frumos.  :D
Da, aveam presiune normala la ulei.
Azi am dat jos vibrochenul, pana mi-o inghetat mainile pe el si s-a intunecat, dar nu m-am lasat  ;D
Asa ca ma pregatesc de umblat cu el.
Stand or die.
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

Semicercurile astea presupun ca-s distantiere de la vibrochen, nu? Oare de ce s-a uzat unul atat de mult (cel dinspre volant) si celalalt aproape deloc? E normal, datorita vechimii motorului si a uzurii generale?
Si ce sa fac? Iau altele tot standard ca si astea si gata?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Stand or die.
costel_bv
Membru
Membru

Post by costel_bv »

In mod normal trebuie sa se uzeze ia fel,doar daca atunci cind s-a reparat motorul nu sau pus distantierele corespunzatoare.Partea de pe arbore unde se monteaza ele se rectifica la fiecare rectificare a arborelui.De la AUTORAD am primit si distantierele potrivite.
-
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Eu iti recomand sa-l dai la facut la cineva care se pricepe pt ca asa dupa ureche sansele sa-l bunghesti tu sunt slabe...oricum daca ai facut chiulasa si zici ca setu motor e nou rectifica-i vilbrochenu si i-ai la cota care ti-o zic cei de la rectificat sa iei cuzineti...dar si la montatul lor vezi ca sunt niste smecherii ..astia se monteaza cu ulei si tre sa stii cum sa ii asezi si sa faci sa se invarta usor vilbrochenu ...e o stiinta si la asta chiar daca e de dacie.....daca il faci dupa auzite e cam aiurea dar chiar si asa iti urez succes si spune-ne ce ai facut si daca l-ai salvat.
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

Alaltaieri l-am primit de la rectificat. L-am trimis la cj unde s-o ocupat cineva de el, l-o dus la un atelier, l-o masurat dupa ce l-o adus, si totul ar trebui sa fie ok. L-o facut tot la cota 1, manetoane si palieri si ieri am cumparat cuzinetii.
Pai cum se pun cuzinetii? :-?? de ulei stiam si eu. Cel care a umblat cu vibrochenu la cj mi-o zis si de smecheriile alea cu "petele" de contact, cum nu-s perfecti cuzinetii si sa iau din ei un pic ca vibrochenul sa calce pe cuzineti cu toata suprafata palierului, sa-i lungesc viata motorului. Vad ce pot face...  ;)
Stand or die.
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Ai mare grija cand umbli la cuzineti si multa multa rabdare ,daca te apuci singur de lucrare.Obligatoriu sa schimbi semilunele.care sunt foarte importante .Daca nu stii care este  rolul lor nu-i nici o rusine sa intrebi . *-:) Si imi permit o sugestie  :daca tot esti cu motorul in batista  spala blocul motor si chiulasa cu un aparat cu jet de mare presiune {vei intelege dupa ce ai facut-o} %%- good luck.
  PS. verifica distributia , scaunele supapelor , pompa de ulei etc    %%- good luck
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Post by pantelimon »

domle ionute  ^:)^ cu motorul nu-i de joaca bine e sa stai langa unul priceput si sa furi ceva meserie altfel e cam complicat.
din cate mi-sa pare mie semicuzinetii aia axiali au fost montati invers se pun cu alijul antifrictiune spre vilbrochen altfel nu aveau voie sa se beleasca decat daca ti-se aprindeau becurile la ulei adica lipsa presiune ulei in rampa.
punel in traista si hai sa te invat,tu il montezi si eu te supraveghez sa nu faci prostii,nu te costa nimic,eventual dau eu o bere sa fiu sigur ca totul va iesi ca la carte.
deci nu te apuca de unul singur daca nu ai mai facut asa ceva
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

Problema e ca motoru e pe masina, chiulasa, pistoanele toate is la locu lor, n-am umblat sus deloc. unu priceput langa mine n-am da macar mi-am facut temele din carti, am citit, invatat, teoretic parca nu-i asa greu. Practic.....
Cand mai am probleme il mai intreb pe cel de la cj care o umblat cu vibrochenu, inginer mecanic si el. El mi-o masurat cu subleru digital manetoanele si palieriii sa vada de-s bine facuti, etc.
Nu-mi e rusine deloc sa intreb ce nu stiu,  ;D, mai am multe de invatat.
Motoru nu trebuie sa-l mai spal, ca-i bec, vopsite toate pe el.
Semilunele alea is distantierele alea ce dau jocul longitudinal al vibrochenului? Mi-am dat seama si eu ca trebuiai sa fie invers puse, nu cu scrisu catre vibrochen, iar in carte zice ca jocul longitudinal maxim e de 0.16mm (la motorul de 1300). Atat o fi si la asta de 1400?
Stand or die.

Post Reply