Inaltare ARO 244
Moderators: mariusjaz, socratee
- Florin
- Membru

Re: Inaltare ARO 244
Springuiesti arcurile pe spate si pe fatza ori ii faci inaltatoare ,ori faci alte arcuri .
ARO 244,an 1997,motor peugeot XD3TP
- amicul
- Membru de elita

Pe spate merge sa faci asa ceva, dar pe fata nu prea ai cum cursa la bascule este cam limitata si asa se baga destul de greu arcul in locas. Am scos eu arcurile de pe fataFlorin wrote: Springuiesti arcurile pe spate si pe fatza ori ii faci inaltatoare ,ori faci alte arcuri .
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
-
vstef_is
- Membru legendar

BRAVO!!!!amicul wrote: Am scos eu arcurile de pe fata.
Si totusi se poate inalta masina din arcuri, pe fatza....
- mihai aro
- Membru Devotat

Si totusi se poate inalta masina din arcuri, pe fatza....
cu siguranta da , dar in anumite limite (nu prea mari din pacate) dar grija la amortizoare ca o sa lucreze in alte conditi deci ar trebui si ele " lungite "
cu siguranta da , dar in anumite limite (nu prea mari din pacate) dar grija la amortizoare ca o sa lucreze in alte conditi deci ar trebui si ele " lungite "
-
costel_bv
- Membru

Se pot modifica respectiv inlocui sau lungi (splingui )arcurile pe fata sau bagate adausuri in "oale" dar asa incat arcul sa nu iese afara.Obligatoriu apoi se regleaza unghiul de cadere al rotilor.
-
-
nat
- Junior

Salutare! Se poate tot sasiul fratilor! cu arcuri facute la comanda sport poti castiga bine in inaltime asta daca vrei pana la tampoanele limita al bratului superior si treaba cu telescoapele stati linistiti nu tre sa le schimbati daca fac cursa pana la punctul limitator al bratului. Suspendati sasiul de fata si vedeti cat coboara rotile. Atat e limita maxima ce va permite telescopul, deci atat puteti sa faceti lift fara probleme si oricum sunt calculate sa deschida atat pt ca la desprinderea de la sol a masinii, ia ganditiva, ce face rupe telescop (?) nu cred se opresete bratul superior in tamponul limitator. Daca totusi nu sunteti multumiti de liftul realizat puteti opta pt telescoape sport facute de uzina cu 150mm mai lungi si atunci dati jos tamponul care e prins cu o piulita in artea de jos si puneti unul mult mai mic 
- mihai aro
- Membru Devotat

costel_bv wrote: Se pot modifica respectiv inlocui sau lungi (splingui )arcurile pe fata sau bagate adausuri in "oale" dar asa incat arcul sa nu iese afara.Obligatoriu apoi se regleaza unghiul de cadere al rotilor.
spunemi si mie prin ce metode se pot intinde arcurile si daca le intinzi devin mai moi ?
-
costel_bv
- Membru

Se face la un atelier specializat care le "inmoaie " le intinde la lungimea dorita (nu chiar exagerat fata de lungimea initiala) apoi le trateaza din nou. Sau se pot face arcuri la comanda eventual cu ospira-doua in plus
-
-
nat
- Junior

Fratilor nu se recomanda intinderea arcurilor ca se vor calca oricum inapoi, se fac altele daca sunteti doritori va tineti bine la buzunare si se face la jaquement in mintia jud HD acolo tot ce vrei. Iti trebuie numai o schita, inaltime, nr de spire cat de oteloase le vrei, diametru si ce grosime si le ai in 24 h. Hai bafta!
-
georgenis
- Membru de elita

nat amortizorul trebuie sa lucreze cam la jumatatea lui. Daca sta lungit la maxim roata va ramane in aer la denivelari si vei pierde aderenta. Plus ca amortizorul nu isi mai face treaba daca sta lungit la maxim.
-
nat
- Junior

Da-mi voie sa mai zic ceva! Nu stiu cate ARO ai desfacut u sau de unde sti dar telescopul in momentul in care suspenzi fata si rotile sunt in aer nu e la maxim asta asa ca sa clarificam(daca nu crezi poti verifica). Am montat pana acum la vreo 4 ARO intreaga fata de la bucse pana la arcuri telescoape. Am facut cu propia mana de la a la z toata masina inclusiv mutatul motorului cutii transmisii rulmenti butuci tot ce vrei asa ca aici la capitolul asta al mecanicii la ARO 24x pot sa sustin mai multe ca multi pe aici probate nu pe vb si altele, ii drept patite, din cauza incapatanarii mele. Deci stai linistit ca cei din fabrica nu au fost nebuni cand au calculat cat tre sa coboare fiecare roata fara sa afecteze restul subansamblelor si in plus in momentul cand se lasa un bv pe roti scuzama da poti sa pui ce arcuri vrei ca tot se lasa bine numai asa ca ai prieteni pe la CFR si faci rost . Imi pare rau ca nu am facut o poza la cel verde sa vezi cat era de la sol fara motor ca sa iti faci o ideie cat de tari sunt arcurile facand comparatie intre ce a fost fara si cu mototrul montat.
- amicul
- Membru de elita

Arcurile de pe spate nu se alungesc, se spingluiesc ( nu stiu daca este corect spus ), eu am facut
.........
Nu este o metoda chiar indicata, pt ca unii meteri le incalzesc foile de arc ( primele 3 sau 4 foi ) doar local si le indoaie fara a le mai face un tratament termic dupa.
Cei care nu cunos spun ca asa este bine si e normal, dar dupa un anumit nr de km, gropane si greutate ........
ele se fisureaza si se rup.
Si vine intrebare :" DE CE OARE
SAU RUPT? "
Cele de fabrica sunt taiate si indoite la cota, iar dupa asta sunt bagate la tratament termic.
Se poate opta pt modificarea suportilor sau prin introducerea unui adaos intre foile de arc si punte spate.
Nu este o metoda chiar indicata, pt ca unii meteri le incalzesc foile de arc ( primele 3 sau 4 foi ) doar local si le indoaie fara a le mai face un tratament termic dupa.
Cei care nu cunos spun ca asa este bine si e normal, dar dupa un anumit nr de km, gropane si greutate ........
Si vine intrebare :" DE CE OARE
Cele de fabrica sunt taiate si indoite la cota, iar dupa asta sunt bagate la tratament termic.
Se poate opta pt modificarea suportilor sau prin introducerea unui adaos intre foile de arc si punte spate.
- maiden
- Membru de elita

nat, ia-o mai domol prietene, ca nu intelege nimeni ce scrii. Mai rar, pune punct, virgula.......scurteaza frazele, eu n-am putut sa inteleg nimic din ce-ai scris. Ce vrei sa spui de fapt?! Scurt si la obiect! Sau textul de mai sus face parte din rubrica "Eu scriu si nici macar eu nu inteleg daca citesc"?!
Amicule, la fel....... si ...."S-AU " rupt pana la urma?!
Amicule, la fel....... si ...."S-AU " rupt pana la urma?!
don't forget kids..the more posts you have the bigger your penis gets !
Pentru orice fel de nelamuriri in ceea ce priveste utilizarea forumului, apasati AICI !
Pentru orice fel de nelamuriri in ceea ce priveste utilizarea forumului, apasati AICI !
- amicul
- Membru de elita

Nu pt ca nu am mers cu masina, si trebuie sa revin cu ele la normal ( la veche lor forma ), pt ca nu imi place si ceva nu este in regula asa ca 
-
nat
- Junior

deci recapitulare pe ,,SCURT"
-fata se inalta clar din arcuri cu unele noi la comanda , nu se face nici un tratament de alungire asupra celor vechi nu rezolvati nimic in timp vor reveni la normal.
-spatele se inalta astfel: se dau jos foile se duc la decalit se da forma dorita apoi se supun tratamentului si nu se rup, este exclus varianta cu adaos intre foi si punte pt ca la un momentdat foile vor sta drepte si cand vei vrea sa iti lucreze suspensia clar vei avea sanse sa le rupi aducandule in pozitie de incovoiere inversa datorita greutatii.
- nu puneti tampoane intre caroserie si saiu mai inalte decat cele de fabrica, nu ajuta la nimic ci mai multe sanse de a rupe prinderile din tabla caroseriei si asa fff ,,groasa" si sa nu vb de modificari la timoneria directiei in rest nika.
- daca aveti posibilitatea dublati sustinerile podului din tabla ambutisata U cu profil teava patrata si intariti intre ele.
- nu va zgarciti sa bagati prin stalpi o bucata de profil patrat(teava) sa ii intariti putin structura.
M-am exprimat destul de clar?
Scuze ca deranjez dar credeam ca stiti sa cititi lucruri bune nu povesti. PA si la revedere!
-fata se inalta clar din arcuri cu unele noi la comanda , nu se face nici un tratament de alungire asupra celor vechi nu rezolvati nimic in timp vor reveni la normal.
-spatele se inalta astfel: se dau jos foile se duc la decalit se da forma dorita apoi se supun tratamentului si nu se rup, este exclus varianta cu adaos intre foi si punte pt ca la un momentdat foile vor sta drepte si cand vei vrea sa iti lucreze suspensia clar vei avea sanse sa le rupi aducandule in pozitie de incovoiere inversa datorita greutatii.
- nu puneti tampoane intre caroserie si saiu mai inalte decat cele de fabrica, nu ajuta la nimic ci mai multe sanse de a rupe prinderile din tabla caroseriei si asa fff ,,groasa" si sa nu vb de modificari la timoneria directiei in rest nika.
- daca aveti posibilitatea dublati sustinerile podului din tabla ambutisata U cu profil teava patrata si intariti intre ele.
- nu va zgarciti sa bagati prin stalpi o bucata de profil patrat(teava) sa ii intariti putin structura.
M-am exprimat destul de clar?
Scuze ca deranjez dar credeam ca stiti sa cititi lucruri bune nu povesti. PA si la revedere!