Inaltare ARO 244

Suspensii, frane, directie, roti. Tipuri, modificari, reparatii.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
SERGHEI
Banat
Banat

Inaltare ARO 244

Post by SERGHEI »

Ce inaltatoare sa pun pt ridicarea caroseriei???In urma unor plimbari cu 24 jumatatea mea a concluzionat franc:,,parca este o cutie"..am hotarat sa modific la ea tot ce se poate si sa o alerg pe aratura pana dau dracii in ea (in masina nu in sotie)...Asa ca vreau sa ridic cat se poate de mult caroseria,sa plachez interiorul cu ceva izolant fonic si termic (ceva ieftin) ..tabla de aluminiu striata pe aripi,pe usi (ext si interior)...gume mai late (  s-o rupe s-o rupe)...scaune ca cele originale sunt de tot rahatul......statie radio....portbagaj si cort....putin cate putin...

mihai aro
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: Inaltare ARO 244

Post by mihai aro »

SERGHEI wrote: Ce inaltatoare sa pun pt ridicarea caroseriei???In urma unor plimbari cu 24 jumatatea mea a concluzionat franc:,,parca este o cutie"..am hotarat sa modific la ea tot ce se poate si sa o alerg pe aratura pana dau dracii in ea (in masina nu in sotie)...Asa ca vreau sa ridic cat se poate de mult caroseria,sa plachez interiorul cu ceva izolant fonic si termic (ceva ieftin) ..tabla de aluminiu striata pe aripi,pe usi (ext si interior)...gume mai late (  s-o rupe s-o rupe)...scaune ca cele originale sunt de tot rahatul......statie radio....portbagaj si cort....putin cate putin...
  ce ai patit bai nene, tu regele asfaltului sa o iei asa pe aratura si acum mai vrei si modoficari, ceva sa intimplat si mai vrei si cort nu imi revin  :-j  \:/  \:/    ma bucur nespus ca ai regasit placerea de a te balaci prin noroaie  [-O<  [-O<  [-O<  [-O<
Suparici
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Suparici »

\:/ \:/  \:/ \:/ \:/ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^

am trait sa o citesc si pe asta  ;D ;D

caut ceva poze cu inaltatoarele pt caroserie  ;) ;)
Suparici
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Suparici »

cam asa arata. sunt facute din ceva plastic rezistent nu stiu cum ii zice la material, sunt un pic mai mari decat bucsa de cauciuc in diametru si un pic scobite sa zic asa astfel incat bucsa aia sa intre cam 5 mm in el sa steie si mai fix. iti mai trebuie suruburi mai lungi si tuburile alea prin care se baga. cam atat la bucsi.

conductele de frana poate trebuie sa le schimbi daca nu ajung pt ca pompa ramane pe caroserie si urca putin, furtunele de la radiator modificate ca urca si radiatorul mai sus si cu coloana de directie sa vezi cum faci ca si ea urca putin.

spor !!!

[img width=300 height=225]http://www.aro4x4.eu/album/restaurare%2 ... 201214.JPG[/img]

amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Sorry ca ma bag si eu.
Am stat de vb cu cineva care participa la concursuri off-road, si aspus ca masina trebuie ridicata din suspensie ( arcuri , altele ) si nu din caroserie.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
Suparici
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Suparici »

la aro pe fata nu prea se poate. doar un pic din T-uri. normal ca si eu as vrea sa-mi ridic sasiul cu totul dar nu se poate.
mihai aro
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mihai aro »

amicul wrote: Sorry ca ma bag si eu.
Am stat de vb cu cineva care participa la concursuri off-road, si aspus ca masina trebuie ridicata din suspensie ( arcuri , altele ) si nu din caroserie.
  in primul rand nu vreau sa fiu rautacios dar daca participa la concursuri nu inseamna ca si stiu foarte bine ce trebuie facut si apoi mai este si diferenta dintre masini (daca aro ar avea punte rigida pe fata atunci cu siguranta inaltarea din arcuri ar fii cea mai buna alegere) dar asa ridicarea caroseriei e buna + o mica inaltare din arcuri si poate neste caucioace mai mari ar fii cea mai buna optiune pt aro ( binenteles asta parerea mae si numai a mea si mio asum)  :-j  :-j  :-j ^:)^  ^:)^  ^:)^  ^:)^  ^:)^
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

mihai aro wrote:
amicul wrote: Sorry ca ma bag si eu.
  in primul rand nu vreau sa fiu rautacios dar daca participa la concursuri nu inseamna ca si stiu foarte bine ce trebuie facut si apoi mai este si diferenta dintre masini (daca aro ar avea punte rigida pe fata atunci cu siguranta inaltarea din arcuri ar fii cea mai buna alegere) dar asa ridicarea caroseriei e buna + o mica inaltare din arcuri si poate neste caucioace mai mari ar fii cea mai buna optiune pt aro ( binenteles asta parerea mae si numai a mea si mio asum)  :-j  :-j  :-j ^:)^  ^:)^  ^:)^  ^:)^  ^:)^
Ai dreptate Mihai....prefer sa ridic din caroserie si roti..este prea mare bataia de cap sa incep cu T-uri si etc...muta munca si nu excelez in domeniul asta... ;D  Cat despre bagatul prin noroaie..vinovatul este nevasta-mea care mi-a facut masina ,,sobolan mort"din cauza culorii...cutie ...si ,,- Asa cum arata acum este exact o masina de taran".....M-a spart,mi-a distrus ziua.....o bag in post.....Are si ea dreptate intr-un fel,cu cea rosie (10-le) faceam lumea sa intoarca privirea dupa mine cu admiratie..cu 24 nu ma baga nimeni in seama.In starea actuala (stoc) este prea  ,,stearsa" .Degeaba merge bine daca nu arata ,,mai deosebit".....mai altfel decat un 24 normal...Asa ca am hatarat sa o fac  sa arate ,,bine"...macar pe sfert cum este CrossLander-ul lui Perez.

Suparici ,unde gasesc inaltatoare ?
Suparici
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Suparici »

Serghei, habar nu am. intereseaza-te pe la strungari daca au ceva material bun sa-ti faca.
si mai repede ca sunt nerabdator sa o vad inaltata si pe ceva MT-uri mai mari  ;D ;D
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Suparici wrote: Serghei, habar nu am. intereseaza-te pe la strungari daca au ceva material bun sa-ti faca.
si mai repede ca sunt nerabdator sa o vad inaltata si pe ceva MT-uri mai mari  ;D ;D

Pai daca nu gasesc bara de teflon si folosesc metal si cauciuc la capete ,nu merge?

De durat va dura ...ca am garajul plin cu toate prosiile nevestei si ale copilului....+ piscina ;D....nu am loc sa bag decat botul masinii...A....si mai am o problema : am descoperit ca aro 24 este mai scund decat usa garajului cu 7 cm..... :(......Dracu ma pus sa cumpar usa din comert ,batanta....ca una romaneasca din tabla nu puteam sa fac.....
Suparici
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Suparici »

nu te scoate serghei cu usa. daca vrei sa o inalti si sa pui gume mari si sa o bagi si in garaj ii dezumflii rotile.  [-X [-X [-X

acuma nu mai scapi. Hai, nu pierde timpul.  mi-a ramas un distantier. daca vrei ii fac mai multe poze sa vezi cum ii.
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

SERGHEI
"..vinovatul este nevasta-mea care mi-a facut masina ,,sobolan mort"din cauza culorii...cutie ...si ,,- Asa cum arata acum este exact o masina de taran".....M-a spart,mi-a distrus ziua.....o bag in post.....Are si ea dreptate intr-un fel,cu cea rosie (10-le) faceam lumea sa intoarca privirea dupa mine cu admiratie..cu 24 nu ma baga nimeni in seama."

Are si nevasta o data dreptate, fi sincer acum.
Sorry nu ma pot abtine  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D . Pe mess yahoo este asa =))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))

Parerea mea.
Te apuci si masori o bucsa de caroserie si o faci un pic mai mare in diametru si inaltimea o alegi tu.
Last edited by amicul on 28 Nov 2007, 10:22, edited 1 time in total.
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Suparici wrote: nu te scoate serghei cu usa. daca vrei sa o inalti si sa pui gume mari si sa o bagi si in garaj ii dezumflii rotile.  [-X [-X [-X

acuma nu mai scapi. Hai, nu pierde timpul.  mi-a ramas un distantier. daca vrei ii fac mai multe poze sa vezi cum ii.
Spre rusinea mea....recunosc..la desumflat rotile nu m-am gandit.......multzam.

Amicule....bag sama ca tu tii cu lupu... :-j
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Eu tin cu ce este mai frumos ...... => masina. ARO24X  ;)
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Intradevar nu e bine sa o inalti din caroserie pentru ca se ridica mai mult centrul de greutate si va fii mai instabila. Merita sa incerci sa o inalti din arcuri si daca nu iese cat vrei sa inalti si caroseria de pe sasiu putin astfel incat sa nu mai fii nevoit sa modifici conductele etc...MT-uri poti sa-i pui si fara sa o inalti prea mult. Depinde cat de mare vrei diametrul rotii ca atunci nu o sa mai incapa de aripi (poti sa decupezi aripile si sa pui overfendere dar nu cred ca vrei asta). Asteptam rezultatul!

Post Reply