probleme cu consumul
- aro4x4_10
- Membru

probleme cu consumul
masina mea de zi cu zi este un spartana cu motor twingo 1,2i are injectie monopunct weber,consum aprox 11-12% si nici in afara localitatii nu consuma mai putin uneori am impresia ca am consum de vreo 15%...deci ce sugerati sau care credeti ca ar fi problema?unde as putea sa incerc s-o duc la reglaje?
- cristi-devildnb
- Membru de elita

Re: probleme cu consumul
asa a consumat dintotdeauna? ce masa are masina? gpl?
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
- aro4x4_10
- Membru

masa proprie conform C.I. are 1350 kg acuma nu stiu daca ii asa sau ii mai usoara,GPL nu are,eu cred ca a consumat mai putin dar nu o am de mult timp am cumparat-o in septembrie...de pe net am luat fisa lui si spune ca tre sa aiba aprox.8-9l mixt...multumesc mai astept idei
-
georgenis
- Membru de elita

Trebuie sa pui un tester sa vezi daca are ceva erori computerul. Daca nu are nu cred ca are nimic motorul in cazul in care merge bine si nu are batai etc.
- aro4x4_10
- Membru

nici o bataie suna la fel de bine ca renault-ul meu twingo din 2003...trage de mama lui adica fuge ma dau la intrecere cu el cu alte masini si nu ma tare face de rusine...nu stiu tot ma gandesc ca o fi ceva din amestec
-
georgenis
- Membru de elita

Incearca cu testerul. Probabil ai vreo eroare.
- myke
- Membru legendar

Eu zic ca nu ai nici o eroare la calculator.Eventual verifica sonda lambda...aia cind o ia pe alaturi consuma de rupe.De te iei la intrecere cu altii cu un motor de 1200 de 55 de cai la 1300 de kile suge 11-12 garantat.
-
georgenis
- Membru de elita

O vede la tester si pe aia daca nu mai functioneaza in parametri.
- aro4x4_10
- Membru

mersi deci m-am convins tre sa vad"doctorul"...poate ca ii ceva eroare om vedea va tin la curent imediat ce am bani de tester
-
georgenis
- Membru de elita

vezi ca sunt multi acum cu laptop si tester si iau mai putini bani.
- Werner
- Aro Club Romania

Trebuie sa reglezi pompa de injectie. Smecherii de la ARO au luat motoarele de la Renault, inainte sa se incheie procesul de productie. Asta din cauza ca erau ceva mai ieftine. Dar in faza finala a productiei, se facea reglajul fin. TOATE motoarele Renault care au ajuns la ARO, nu au acest reglaj. Consumul la ARO Spartana cu motor Twingo este in jur de 6 L, in oras poate sa ajunga la 7. Asta o spun din proprie experienta, dupa ce poma a fost reglata la Bosch-Service.
- pantelimon
- Membru legendar

Eu zic ca nu ai nici o eroare la calculator.Eventual verifica sonda lambda...aia cind o ia pe alaturi consuma de rupe.De te iei la intrecere cu altii cu un motor de 1200 de 55 de cai la 1300 de kile suge 11-12 garantat
subscriu .cred si eu ca tot aia e buba.demonteazo dute cu ea s-o ai de model si pune alta noua si dupa aia mai vezi.ia si un filtru nou de benzina si de aer
subscriu .cred si eu ca tot aia e buba.demonteazo dute cu ea s-o ai de model si pune alta noua si dupa aia mai vezi.ia si un filtru nou de benzina si de aer