Sistem incalzire 24x

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
SERGHEI
Banat
Banat

Sistem incalzire 24x

Post by SERGHEI »

O mica problema.Furtunele spre si de la calorifer sunt fierbinti (deci robinet deschis)..pe la aerisitor curge numai apa fierbinte,ventilatorul sufla in draci dar  ...aerul este aproape rece.Ce pot face?  Caloriferul are aerisitorul lui cumva? Ma bate gandul sa dau toata instalatia jos si sa vad pe banc ce si cum...Ceva sfaturi,idei????

baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Re: Sistem incalzire 24x

Post by baciudibaciu »

Ciudata situatie si mai ales neplacuta, Daca imi dai o adresa  incerc sa vin maine si poate o rezolvam
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
silvester
Membru
Membru

Post by silvester »

O fi avand calcar prin el. Daca circula apa calda prin el, ar trebui sa incalzeasca.
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

poze ceva cu aeroterma, sa stim ce model si tip.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat

myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Vezi la pozitionare...mai ales la aerisire e recomandat sa fie mai jos ca chiuloasa.Sa nu aiba o bula mare de aer in partea de sus.Personal am montat unul intr-o dacie.Lam umplut ochi inainte de a-l monta, l-am lasat pe jos, pe podul pedalier pina am aerit instalatia si nu am avut probleme.Daca crezi ca e infundat cu calcar baga niste acid acetic glacial (otet concentrat).cum curata ala nu curata nimic...

Re-edit.Mi-am adus aminte de o problema intilnita tot la dacia asta.Pompa de apa , cu toate ca avea fulie de nova pe ea nu avea suficient debit.Trebuia sa faci cu masina vreo 5 km pina sa se incalzeasca radiatorul suplimentar din interior.Am montat o pompa de recirculare electrica de mercedes (240 parca) si problema a disparut....Baga caldura dupa 500 de metrii....
Image
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

baciudibaciu wrote: Ciudata situatie si mai ales neplacuta, Daca imi dai o adresa  incerc sa vin maine si poate o rezolvam
Multzm Nea Baciule dar eu plec dim si vin seara...si locuiesc langa Bucale in Gruiu (Snagov)...asa ca nu prea vad cum ne-am face timp.

Aerisitorul de pe furtunul de incalzire  dupa cate vad eu este mai jos decat caloriferul..In seara asta ,daca am timp desfac tot agregatul sa vad ce-i in el.
O sa fac si cateva fotografii pe masina si cand va fi desfacut in bucatele.Sistemul de incalzire este pozitionat sub bord in partea dreapta a masinii,si are sistemul pe tubulatura pt parbriz.Ma gandesc sa nu fie montat invers  si sa aiba o punga mare de aer sau...sa nu fie deloc..ca de la romani se mai practica... ;D
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Incalzire:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

In sfarsit am rezolvat cu caldura.Cauza: o clapeta care nu deschidea din cauza tijei care se invartea in gol..Simplu dar...cu batai de cap.
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Ai avut un moment de inspiratie sau un mecanicos mai istet de ai rezolvat problemul ?Acum stai in tricou ?
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

baciudibaciu wrote: Ai avut un moment de inspiratie sau un mecanicos mai istet de ai rezolvat problemul ?Acum stai in tricou ?
Fara mecanic....nu am incredere in ei.Am dat jos torpedoul si am avut acces facil astfel la toate jucarelele.Dupa aceea am dat jos motorul cu turbina si am  constatat (bagand mana inauntru ) ca ma impiedic de o clapeta.Cand am impins putin de ea am descoperit ,,calorifeeeeerul"..fierbinte.Asa ca ,am lasat pe deschis si acum am caldura.Mai am insa o nedumerire: in partea stanga am doua  iesiri rotunde ,una pleaca printr-un racord elasic la dezaburitorul din dreapta iar a doua (am pus eu un racord ca lipsea din dotare) pleaca spre stanga...partea interesanta incepe acum.Pe dreapta am aer fierbinte iar pe stanga ..caldut!!!!!!!!.S-o raci aerul asa de repede pe un racord din plastic (de aspirator) in 40 de cm??
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

SERGHEI wrote: .........Pe dreapta am aer fierbinte iar pe stanga ..caldut!!!!!!!!.S-o raci aerul asa de repede pe un racord din plastic (de aspirator) in 40 de cm??

a .... pai vezi mhai Seghei daca ai "fobie" la capitaliste .... nu stii .... matale ai implementat clima "bizonica"  ;D .... cald la dreapta unde sta nevasta ... iar ptr barbati adevarati ca matale .... numa un pic racorit

serios acum .... poate ca ai si gauri de "admisie" separate ... iar la aia din stanga o fi ramas intredeschisa
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Pai, zic doctorii ca excesul de caldura intr-o anumita zona a corpului, la masculi, reduce randamentul "instalatiei".
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

tarzy wrote:
SERGHEI wrote: .........Pe dreapta am aer fierbinte iar pe stanga ..caldut!!!!!!!!.S-o raci aerul asa de repede pe un racord din plastic (de aspirator) in 40 de cm??

a .... pai vezi mhai Seghei daca ai "fobie" la capitaliste .... nu stii .... matale ai implementat clima "bizonica"  ;D .... cald la dreapta unde sta nevasta ... iar ptr barbati adevarati ca matale .... numa un pic racorit

serios acum .... poate ca ai si gauri de "admisie" separate ... iar la aia din stanga o fi ramas intredeschisa
Mda...este si asta o varianta,o sa mai bag degetele pe acolo sa vad ce si cum ca imi pare tare anapoda ca din doua gauri situate la 3 cm una de alta sa iasa aer cu temperatura diferita...

PS-chestia cu clima ,,bizonica"este buna ,nu m0-am gandit.... ;D
Last edited by SERGHEI on 22 Nov 2007, 14:42, edited 1 time in total.
cit_a
Junior
Junior

Post by cit_a »

serghei ! ai grija cand bagi mana , sa nimeresti bine gaura :-".  apropo, pe unde merge fostul exemplar , se comporta f. bine . :>-
mihai aro
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mihai aro »

eu acum vad in poza ca toata cutia cu ventilator si radiator este inauntru ma gandesc ca astai tipu nou mai ca mar interesa si pe mine

Post Reply