In primul rand,doresc sa le multumesc celor care m-au intampinat pe acest forum si,pe unii,sa-i asigur ca eu folosesc palinca pe post de pre si apres-ski,cum s-ar zice,adica e buna si de facut pofta de mancare,da`si de dezinfectat instalatia,post combustie,daca ma-ntelegeti..
Ca sa vin la subiect,pana sa-ncep sa va povestesc de iubitele mele R 16 si Berlingo,as acea si eu nevoie de o mana de ajutor,mai cu picioarele,scuze,rotile pe pamant :
Am,pe post de catar de povara,o Dacia 1307 Diesel (fosta drop-side )izoterma,4*4. Acum,cu zapezile si gheata asta,m-am bucurat foarte mult de posibilitatile oferite de tractiunea integrala temporara,fiindca,prin natura muncii mele,circul pe multe stradute nedeszapezite din Bucuresti...Pot spune,chiar,ca m-am simtit bine
Dar,iata ca am ajuns la probleme :
-in zilele cu temperaturi foarte scazute," nu mai vroia " sa se decupleze integrala ;
-acum,dupa mai multe zile de incercari si,recunosc,dupa mai multe ocazii in care am depasit 55km/h cu integrala cuplata,vibratia care,de obicei,exista la nivelul cardanului si transmisiei in general,s-a amplificat ingrijorator.
Constient fiind ca am si jocuri la crucile cardanice si intermediar,cred ca am totusi nevoie de o interventie a cuiva care SE PRICEPE - nu se pune problema sa nu cumpar piesele neccesare si "de origine". M-ar interesa,de asemenea,in ce consta modificarea sistemului de cuplare a integralei,din original-cu vacuum-in mecanic,cat ar costa si cat ar dura lucrarea. M-ar interesa si daca exista posibilitatea sa nu mai huruie diferentialul spate si,deasemenea,sa pot avea o viteza maxima mai mare - acum,e in jur de 115-120/h,intrucat fac si deplasari in afara orasului .
Va multumesc anticipat !