STIE CINEVA CE ESTE ACEASTA PIESA
-
ADY67
- Incepator

STIE CINEVA CE ESTE ACEASTA PIESA
NU stiu ce este aceasta piesa si ce rol are daca poate cineva sa-mi spuna
va multumesc
va multumesc
- florin75
- Membru de elita

Re: STIE CINEVA CE ESTE ACEASTA PIESA
Canistra de carbon! O inventie Aro, avea rol de depoluare, un fel de catalizator. Eu am dat-o jos, crapau furtunasele si intra praf in motor.
- kato
- Membru Devotat

mie mi se pare ca seamana a rezervor de vacum(pentru cunoscatori) !!!
-
vstef_is
- Membru legendar

Ce rezervoare am mai vazut (de care are si 244 al meu de altfel) nu erau perfect cilindrice... plus ca e stutzul ala de intrare...
- florin75
- Membru de elita

Probabil, dar eu am desfacut-o si nu e nici un rezervor, innauntru sunt niste granule negre de carbune. Si apoi, la ce ar folosi un rezervor de vacuum?kato wrote: mie mi se pare ca seamana a rezervor de vacum(pentru cunoscatori) !!!
- myke
- Membru legendar

rezervorul de vacum pentru blocantul spate este in drepta nu in stinga...si e mai mic...
-
vstef_is
- Membru legendar

Rezervorul meu de vacuum este in stanga, si nu cred ca e pentru blocant... e mai degraba pentru "zile negre".... Oricum nu stiu precis daca si ala tot asta e, mai degraba pare ce spunea Florin...
- florin75
- Membru de elita

Fratilor, eu chiar am demontat chestia asta, stiu ce e in ea, nu e nici un rezervor de vacuum, nu mai umblati pe campii. Daca stiti raspunsul spuneti-l, daca nu nu are rost sa ne dam cu parerea, asa ca sa ne vedem numele pe topic. termenul "canistra de carbon" l-am luat chiar de pe eticheta OZN-ului de vacuum, si chiar am discutat cu un inginer de la Aro despre rolul ei.
Acest rezervor vine montat in serie intre rezervorul de benzina si carburator. Una din iesirile canistrei duce la rezervor printr-o teava similara celei de alimentare, iar o alta iesire duce la filtrul de aer. Nu veti intalni aceasta instalatie decat la modelele noi de Aro, inclusiv la 24. de aceea, cei care nu au masini din ultima perioada nu stiu la ce foloseste.
Dispozitivul poate fi inlaturat fara griji, se va conecta teava de la rezervor direct la filtrul de aer.
Acest rezervor vine montat in serie intre rezervorul de benzina si carburator. Una din iesirile canistrei duce la rezervor printr-o teava similara celei de alimentare, iar o alta iesire duce la filtrul de aer. Nu veti intalni aceasta instalatie decat la modelele noi de Aro, inclusiv la 24. de aceea, cei care nu au masini din ultima perioada nu stiu la ce foloseste.
Dispozitivul poate fi inlaturat fara griji, se va conecta teava de la rezervor direct la filtrul de aer.
- bigdaddy
- Membru

Recuperator de vapori; exista numai pe versiunile pe benzina, pe motorizari mai noi, in special pe cele cu injectie.
"In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !" Benjamin Franklin 
- George
- Administrator

paul a pus punctul pe j. asa e cum spune 'mnealui. si nu e inventie ARO,ci Dacia. se regaseste pe toate daciile cu injectie de dupa 1999.
ARO CLUB ROMANIA
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Sunt perfect de acord cu florin75. Este "canistra de carbon", face parte dintr-un sistem menit sa reduca consumul si noxele. Se poate elimina fara grija. Eu asa am facut.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
-
ADY67
- Incepator

Am gasit despre ce este vorba
Premise.
Datorita legislatiei internationale de reducere a emisiilor de benzina (de reducere a poluarii), a fost necesara adoptarea de masuri contra emisiilor de benzina din rezervor, mai ales si odata cu eliminarea adaosului de tetraetil de plumb din benzina, ceea ce a obligat rafinariile sa creasca ponderea hidrocarburilor usoare din benzina, pentru mentinerea cifrei octanice (printre aceste adaosuri volatile se poate regasi chiar butan). In acest contex ar creste pierderile prin evaporare care la randul lor ar conduce la o reducere a cifrei octanice a benzinei din rezervor.
Prima solutie la aceste probleme este realizarea unui rezervor etans (fara tub de ventilatie, cu inchidere etansa). Aceasta solutie conduce la presiuni variabile in limite largi in rezervor. In rezervor exista intotdeauna (doar daca rezervorul nu este plin ochi) un strat de vapori de benzina, a carui volum se modifica in functie de temperatura. De asemenea, pe masura consumului de benzina, s-ar forma in rezervor o depresiune din ce in ce mai mare, ceea ce ar putea duce in timp la scaderea etanseitatii rezervorului (fisurari de rezervor, de racorduri, slabire de coliere etc).
In perioada de vara, acest sistem de rezervor conduce la depresiuni mai mari si se poate sa nu mai fie asigurata inaltimea minima de fluid de aspiratie la pompa de benzina, ceea ce conduce la functionare neregulata a acesteia si in consecinta a motorului. Pentru a evita astfel de neplaceri, unii au decupat fanta in garnitura de la busonul de rezervor, adica au transformat rezervorul etans in rezervor neetans, cu pierderi de vapori de benzina.
Principii de functionare
Pentru a elimina aceste neajunsuri, s-a apelat la o „supapaâ€
Premise.
Datorita legislatiei internationale de reducere a emisiilor de benzina (de reducere a poluarii), a fost necesara adoptarea de masuri contra emisiilor de benzina din rezervor, mai ales si odata cu eliminarea adaosului de tetraetil de plumb din benzina, ceea ce a obligat rafinariile sa creasca ponderea hidrocarburilor usoare din benzina, pentru mentinerea cifrei octanice (printre aceste adaosuri volatile se poate regasi chiar butan). In acest contex ar creste pierderile prin evaporare care la randul lor ar conduce la o reducere a cifrei octanice a benzinei din rezervor.
Prima solutie la aceste probleme este realizarea unui rezervor etans (fara tub de ventilatie, cu inchidere etansa). Aceasta solutie conduce la presiuni variabile in limite largi in rezervor. In rezervor exista intotdeauna (doar daca rezervorul nu este plin ochi) un strat de vapori de benzina, a carui volum se modifica in functie de temperatura. De asemenea, pe masura consumului de benzina, s-ar forma in rezervor o depresiune din ce in ce mai mare, ceea ce ar putea duce in timp la scaderea etanseitatii rezervorului (fisurari de rezervor, de racorduri, slabire de coliere etc).
In perioada de vara, acest sistem de rezervor conduce la depresiuni mai mari si se poate sa nu mai fie asigurata inaltimea minima de fluid de aspiratie la pompa de benzina, ceea ce conduce la functionare neregulata a acesteia si in consecinta a motorului. Pentru a evita astfel de neplaceri, unii au decupat fanta in garnitura de la busonul de rezervor, adica au transformat rezervorul etans in rezervor neetans, cu pierderi de vapori de benzina.
Principii de functionare
Pentru a elimina aceste neajunsuri, s-a apelat la o „supapaâ€
-
georgenis
- Membru de elita

Filtrul asta cu carbon il avea si Peugeotul 309 cu injectie Bosch din 1990. Deci e de cand lumea...
- maiden
- Membru de elita

Subscriu! Renuntarea la ea nu cred ca e o idee buna. Mie mi se stricase supapa canistra carbon, si mi-a crescut putin consumul. Cat de mult, sau cat de putin consuma fara ea, depinde de masina, de regimul de functionare al motorului, etc...Dan CHIRIAC wrote: Sunt perfect de acord cu florin75. Este "canistra de carbon", face parte dintr-un sistem menit sa reduca consumul si noxele. Se poate elimina fara grija. Eu asa am facut.
Deci, subiect lamurit!
don't forget kids..the more posts you have the bigger your penis gets !
Pentru orice fel de nelamuriri in ceea ce priveste utilizarea forumului, apasati AICI !
Pentru orice fel de nelamuriri in ceea ce priveste utilizarea forumului, apasati AICI !