bujie incandescenta si turometru

Tipuri, performante, probleme, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
ionutzzz123
Membru de elita
Membru de elita

bujie incandescenta si turometru

Post by ionutzzz123 »

cine imi poate spune si mie schema de la turometru ,si de la bujia incandescenta pentru motor de brasov,adica toate piesele necesare pentru functionarea acestora.multumesc

spartana244
Incepator
Incepator

Re: bujie incandescenta si turometru

Post by spartana244 »

off.. scrisesem o pagina cu explicatii dar cand am dat previzualizare, a disparut tot si mi-a cerut sa ma logez iar...asa ca o sa scriu varianta scurta.

Schema nu am dar bujie, de fapt termoinjector am montat pe motor de u445, similar din acest pdv.
Materiale: termoinjector 1buc, conducta - din experienta greu de gasit, eu unul am luat una de la un stivuitor balkancar - 1 buc, holender 1 buc, saibe cupru 2 buc, cablu electric multifilar sectiune 2,5 x metri, releu 12 v 1buc, comutator cu revenire 1 buc. Daca ai un comutator cu revenire mai sanatos poti renunta la releu.
Montare: pe galeria de admisie(intre filtru si chiuloasa) exista o gaura, de obicei astupata de un surub, unde se infileteaza termoinjectorul; conducta vine de la filtrul de motorina, mai precis de la capacul filtrului, atentie pe iesire(capacul are 2a intrari si 2a iesiri, marcate cu sageti). Electric este usor, masa a ia de la motor, are papuc de +, restul in functie de varianta aleasa, cu releu sau direct cu comutatorul cu revenire, nu uita sa treci cu alimentarea mai intai printr-o siguranta, 40 A ar trebui sa fie suficient.

La turometru nu stiu concret, stiu doar ca la alte motoare diesel am vazut semnalul pentru turometru din alternator, sub forma de tensiune care creste odata cu turatia, eu iti sugerez sa iei voltmetrul, si sa verifici iesirile alternatorului cand accelerezi.

Nu stiu cat am fost de priceput la explicat, iti urez succes.
ionutzzz123
Membru de elita
Membru de elita

Re: bujie incandescenta si turometru

Post by ionutzzz123 »

multumesc frumos pentru raspunsuri, schema turometrului am descoeprito care este, dar nu am piesele, la bujie nu stiam, o sa incep de saptamana viitoare sa mai surubaresc la masina, sper sa pot face bujia,

Post Reply