viata pivotilor

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
mihai aro
Membru Devotat
Membru Devotat

viata pivotilor

Post by mihai aro »

am si eu o intrebare pentru cei care se plimba cu 24, cam cat va tin pe voi pivotii ( fie inferiori fie superiori ) ca mi se pare ca ai mei sa-u dus prea repede  :-L  $-)

Cyrus The Virus
Incepator
Incepator

Re: viata pivotilor

Post by Cyrus The Virus »

2 ani si am mers cu grija :( , din 4 unul are joc dar e din cauza mecanicului cred. pe o parte a fost un mecanic si pe cealalta altul, si acum se cam vede clar care pe ce parte a lucrat
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

20.000km pana acum, 4000 forestier, ok deocamdata. ii gresez cat de des.
happily mending an Aro 320 D127
mihai aro
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mihai aro »

mica nota rectificativa (pivotii superiori sunt de tip nou cu bila (tip pejo) sa inteleg ca nu sunt un mecanic bun o sa ma duc la altii sa ii monteze ,da daca nici la aia nu tin? sau merg prea tare pe langa drum sau prea mult ?

amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Vezi ca sunt de doua feluri, setul de pivoti ( de fabrica si de SRL ).
Eu nu prea am tinut cont la ei cind i-am schimbat, iar acum ii schimb iar.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
mihai aro
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mihai aro »

sa zicem ca gasim si de fabrica, dar daca nici astia nu tin atunci ce sa mai pun? ma-m gandit la un moment dat sa-i fac din teflon sa vad daca tin (ca o paranteza ,de gresat ii gresez cam la doua luni ,capete pivoti si cardane)
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

mihai aro wrote:   sa zicem ca gasim si de fabrica, dar daca nici astia nu tin atunci ce sa mai pun? ma-m gandit la un moment dat sa-i fac din teflon sa vad daca tin (ca o paranteza ,de gresat ii gresez cam la doua luni ,capete pivoti si cardane)
Simplu: mai pui 2-3 litri la consum si cauciucurile mai ,,moi"..iar pentru capete de bara..aici chiar nu am gasit solutia(si eu chiar le stiu pe toate ;D  )..dar incearca totusi sa nu mai virezi cand stai pe loc (sfat care este o ineptie avand in vedere ca in Buc nu ai de ales)...

Acum vorbind serios....cred ca gresarea este sfanta...si norocul este Sef.
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

pe munte noi gresam de fiecare data cand trecem prin baltoace mari de tot.cam la 500km minim.
si mai e o problema....burduful de cauciuc de pe captel de bara ar trebui sa fie de calitate si sa tina...dar f repede se strica.
gresajul il facem la toata masina, cam 1kg de vaselina.

doar pentru pivoti..emai usor de facut...greseaza_i cat mai des si vezi daca e vreo diferenta.
happily mending an Aro 320 D127
iftimie
Incepator
Incepator

Post by iftimie »

sal prieteni!ma ajuta si pe mine cineva?

da! dar mai intai citeste ce ti-am scris mai jos !
Last edited by baciudibaciu on 08 Dec 2010, 18:14, edited 1 time in total.
Reason: lipsa prezentare
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Daca vorbesti de pivotii de la basculele inferioare ? Da se pot modifica . Eu am modificat basculele la Campulung dupa ce am avut surpriza ca mi s-a desfacut un pivot inferior pe un drum forestier . http://www.aro4x4.net/smf/viewtopic.php ... 893#p70893 poate mai e valabil anuntul .
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

nenea IFTIMIE ! te rog sa faci si tu ca toata lumea de pe aici !
nu iesi ca paduchele in frunte .
Este o rubrica ce se numeste prezentare forumisti,citeste cateva postari -sa ai idee ca si cum ,apoi fa ca noi ,adica ne spui cine esti ,ce varsta ai si ce vrei !
altfel nu te baga nimeni in seama !

Nene Gabi ! noi avem obiceiul sa nu conversam cu necunoscutii .cred ca asa ar trebui sa faci si tu .
multam fain la amandoi
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Sper ca nu va suparati pe mine dar mi s-a parut o problema mult prea grava desfacerea pivotilor inferiori tip nou in mers ca sa mai verific daca si-a facut prezentarea . Mi-ar pare tare rau sa aud ca la viteza ridicata a iesit o roata la vreun Aro din cauza pivotilor .
iftimie
Incepator
Incepator

Post by iftimie »

ma scuz inca odata dar nu stiam cum se face prezentarea.acum imi explica cineva cum se face modificarea la pivoti?sau se pot inlocui cu un alt tip de pivoti.ar fi ideal daca sar putea pune tipul ala de pivoti care se prind cu suruburi.ar fi ideal(parerea mea)
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

axxel4you wrote:Sper ca nu va suparati pe mine dar mi s-a parut o problema mult prea grava desfacerea pivotilor inferiori tip nou in mers ca sa mai verific daca si-a facut prezentarea . Mi-ar pare tare rau sa aud ca la viteza ridicata a iesit o roata la vreun Aro din cauza pivotilor .

Nu cu tine avem ce avem si asta ai inteles foarte bine si nici vorba de suparare.uite ca nici nenea iftimie nu s-a suparat si mai mult de atat a trecut la fapte ,prezentare lui fiind foarte buna si frumoasa .
in ce priveste problema in sine ,este intradevar IMPORTANTA si trebuie tratata ca atare.deci veniti cu lamuriri ca asta asteapta baiatu"
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Pivotii model vechi la bratele inferioare se monteaza prin partea inferioara a basculei astfel incat nu mai permite iesirea pivotului afara chiar daca se desface piulita care il tine de bascula . Colegul myronutu a montat pivotii de Fiat Ducato , aici este un link cu cateva poze http://www.aro4x4.net/smf/viewtopic.php ... &start=225 .

Post Reply