modificare cardan
-
hnicu
- Incepator

modificare cardan
Sal la toti.
Am un verisor la munte care are un aro 10 pickup. acesta a atasat sub bena o pompa hidraulica pe care o foloseste la diferite aplicatii in curte (crapator de lemne hidraulic, freza de puturi etc.) Acesta cupleaza pompa hidraulica astfel: desface suruburile cardanului din puntea spate , apoi il scoate din culisanta. Pompa hidraulica are un cardan mic pe care il baga in culisanta. Aceasta operatiune dureaza destul de mult.
Exista o posibilitate de a modifica cardanul spate pt o decuplare mai usoara?
ps: aro este doar cu tractiune spate
Am un verisor la munte care are un aro 10 pickup. acesta a atasat sub bena o pompa hidraulica pe care o foloseste la diferite aplicatii in curte (crapator de lemne hidraulic, freza de puturi etc.) Acesta cupleaza pompa hidraulica astfel: desface suruburile cardanului din puntea spate , apoi il scoate din culisanta. Pompa hidraulica are un cardan mic pe care il baga in culisanta. Aceasta operatiune dureaza destul de mult.
Exista o posibilitate de a modifica cardanul spate pt o decuplare mai usoara?
ps: aro este doar cu tractiune spate
- baciudibaciu
- Membru legendar

Re: modificare cardan
Nea Nicu !
Nu este frumos sa dai buzna in casa oamenilor fara sa te prezinti !
Treci mai intai pe la rubrica de prezentare -obligatoriu ,daca vrei sa activezi p"aci sau ...
Nu vei primi nici un raspuns pana nu faci pasii ceruti de regulament .
pana atunci
Nu este frumos sa dai buzna in casa oamenilor fara sa te prezinti !
Treci mai intai pe la rubrica de prezentare -obligatoriu ,daca vrei sa activezi p"aci sau ...
Nu vei primi nici un raspuns pana nu faci pasii ceruti de regulament .
pana atunci
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
-
hnicu
- Incepator

i-mi cer scuze pentru neprezentare.
Am postat prezentarea mea mai sus la prezentari.
sper ca ma poate ajuta cineva in problema postata
Am postat prezentarea mea mai sus la prezentari.
sper ca ma poate ajuta cineva in problema postata
-
hnicu
- Incepator

ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
- hbogdan
- Membru Devotat

De ce nu adapteaza un alt sistem, la butucul rotii, cu o flansa? Sus pe cric o roata, jos roata, pune flansa pe prezoane, strange 3 suruburi, da drumul la treaba...
Aro 10.4 DR, 1995, Renault F8Q248 1.9D, 65CP
-
hnicu
- Incepator

ii ok si ideia ce mi-ai dat-o mai sus dar nu am vazut pana acum.
I-mi poti spune mai exact cum asi putea face?
Nu apar vibratii sau trepidatii ?
I-mi poti spune mai exact cum asi putea face?
-
hnicu
- Incepator

cineva mi-a zis sa modific ultimul cardan(cel de pa punte pana la culisanta ) astfel:
Sa mai pun o culisanta pe punte si cardanul ce intra in ea sa il blochez cu o siguranta (gen cui) ; iar cand vreau sa folosesc utilajul sa scot cuiul si cardanul.
Ce parere aveti ?
Sa mai pun o culisanta pe punte si cardanul ce intra in ea sa il blochez cu o siguranta (gen cui) ; iar cand vreau sa folosesc utilajul sa scot cuiul si cardanul.
Ce parere aveti ?
- razvy
- Membru legendar

da e buna idea ,dar acea masina nu o mai poti folosii pe sosea ca ,va vibra ca tancu ,daca nu circuli pe sosea e ok
- hbogdan
- Membru Devotat

Poate ar ajuta pe colegii mai inventivi niste poze cu pompa, cuplajele, etc. Vibratii? Masina nu sta pe loc? Macar nu te bagi pe sub masina sa dezasamblezi... Parerea mea, care estehnicu wrote:I-mi poti spune mai exact cum asi putea face?
Aro 10.4 DR, 1995, Renault F8Q248 1.9D, 65CP
- sorin
- Membru legendar

cum sa faci o asemenea tampenie cu flansa pe o roata ridicata pe cric ??daca ce atasezi tu acolo opune ceva rezistenta roata care va sta pe asfalt o sa tinda sa se roteasca ,si vibratii vei avea chiar daca o priponesti de copac
.la ARO 24 exista reductoare care au o cupla speciala pt a fi folosita de exemplu la o pompa hidraulica sau un cabestan,etc.
daca nu folosesti tractiunea fata poti monta definitiv pe cardanul care angreneaza grupul de pe fata pompa hidraulica .acum smecheria este ca la aro 24x daca stii ce leviere sa actionezi din reductor poti sa selectezi doar tractiune spate sau doar fata si bineneteles 4x4.nu stiu cum este la 10 exact si daca se poate ,nu am experimentat.
ps primul lucru este sa montezi o cutie 4wd ca daca are doar cu 2wd nu se poate
daca nu folosesti tractiunea fata poti monta definitiv pe cardanul care angreneaza grupul de pe fata pompa hidraulica .acum smecheria este ca la aro 24x daca stii ce leviere sa actionezi din reductor poti sa selectezi doar tractiune spate sau doar fata si bineneteles 4x4.nu stiu cum este la 10 exact si daca se poate ,nu am experimentat.
ps primul lucru este sa montezi o cutie 4wd ca daca are doar cu 2wd nu se poate
-
hnicu
- Incepator

Salutare din nou
Mi-a dat acum cateva zile cineva o idee
Sa modific flansa de pe punte unde intra cardanul asfel incat sa fie mai mare si cu sant pe mijloc pentru curea
pe caroseria masinii sa pun pompa hidraulica aliniata cu flansa de pe punte
Cand vreau sa actionez pompa pun cureaua si ridic masina pe cric in partea din spate.
Voi ce parere aveti?
Mi-a dat acum cateva zile cineva o idee
Sa modific flansa de pe punte unde intra cardanul asfel incat sa fie mai mare si cu sant pe mijloc pentru curea
pe caroseria masinii sa pun pompa hidraulica aliniata cu flansa de pe punte
Cand vreau sa actionez pompa pun cureaua si ridic masina pe cric in partea din spate.
Voi ce parere aveti?
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Parerea mea este ca e mai simplu si eficient sa achizitionezi un motor la mana a doua, sa-l pui pe o tarlie si sa actionezi de la el ce pompa doresti.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- cristian54mcm
- Membru Devotat

@sorin-"acum smecheria este ca la aro 24x daca stii ce leviere sa actionezi din reductor poti sa selectezi doar tractiune spate sau doar fata si bineneteles 4x4."
Daca nu e cu suparare,cum se face ca sa cuplezi fata si sa mergi numai cu ea?Asta in afara de solutia cu scoaterea unei planetare de pe spate,cardan si altele....
Daca nu e cu suparare,cum se face ca sa cuplezi fata si sa mergi numai cu ea?Asta in afara de solutia cu scoaterea unei planetare de pe spate,cardan si altele....
-
hnicu
- Incepator

dar de varianta ce mi-a dat-o pritenul acesta al meu ce parere aveti