suspensie aro 10
- cristi-devildnb
- Membru de elita

suspensie aro 10
as dori o solutie sa ridic masina de fata, dar nu din cauciucuri, din arcuri sau din amortizoare, eventual sa pot monta jante cu cauciucuri de tractor pe 16, as vrea o suspensie foarte moale, sa imi permita sa merg cu viteze oarecum mari pe teren accidentat, nu sa pot lua viraje cu viteza.
suspensia spate este foarte rigida, mai ales cand masina nu are greutate pe spate, cu as putea sa o fac mai elastica?
pe fata ma gandeam ca un arc mai lung ar face suspensia mai elastica si masina mai inalta, probabil gresesc in privinta cursei amortizorului...
cine stie sa ne impartseasca si noua...
multumesc
suspensia spate este foarte rigida, mai ales cand masina nu are greutate pe spate, cu as putea sa o fac mai elastica?
pe fata ma gandeam ca un arc mai lung ar face suspensia mai elastica si masina mai inalta, probabil gresesc in privinta cursei amortizorului...
cine stie sa ne impartseasca si noua...
multumesc
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
-
Vladimir
Re: suspensie aro 10
Pacat ca nu te multumeste micutul SUV,eu zic ca o distrugi asa.Daca ar fi a mea,as merge pe cat se poate doar pe drumuri bune.
Eu inca sunt in cautare
,daca gasesc ma prezint si raman alaturi de voi
PS: Scuze de mess,e o parere...nu stiu daca te tine mai mult de 10 ani max daca o fortezi asa.Banuiesc ca esti pasionat si ti la ea.
Aro 10
Eu inca sunt in cautare
PS: Scuze de mess,e o parere...nu stiu daca te tine mai mult de 10 ani max daca o fortezi asa.Banuiesc ca esti pasionat si ti la ea.
-
georgenis
- Membru de elita

Pe spate poti sa scoti din foile de arc alea mai mici si gorase de jos iar cele care raman sa le arcuiesti undeva sau le lasi asa si pui niste inaltatoare intre ele si punte eventual cu alte prinderi mai lungi.
In fata nu stiu daca gasesti arcuri mai lungi si moi dar poti sa le lasi pe cele care le ai si sa pui niste t-uri la amortizoare mai lungi.
Iar ca anvelope iti recomand Bridgestone Dueler M/T care le-am luat eu. Nu sunt cu mult mai scumpe ca cele de tractor si le pui pe jante de 15 care le faci rost mai repede.
In fata nu stiu daca gasesti arcuri mai lungi si moi dar poti sa le lasi pe cele care le ai si sa pui niste t-uri la amortizoare mai lungi.
Iar ca anvelope iti recomand Bridgestone Dueler M/T care le-am luat eu. Nu sunt cu mult mai scumpe ca cele de tractor si le pui pe jante de 15 care le faci rost mai repede.
- myke
- Membru legendar

daca te apuci de ridicat fata...mai extrem....o sa frece burdufurile de la planetare de sasiu...trebuie ridiciat si motorul.
Sau faci o investitie...iei un grup fata deala cu sateliti lungi pui si cardan mic lung si montezi grupul pe sasiu astfel ca poti sa o ridici dupa aceea cit vrei..
Sau faci o investitie...iei un grup fata deala cu sateliti lungi pui si cardan mic lung si montezi grupul pe sasiu astfel ca poti sa o ridici dupa aceea cit vrei..
-
georgenis
- Membru de elita

Eu am grupul de fata cu sateliti lungi si nu are cum sa mai frece burdufurile de sasiu, eventual freaca cele dinspre fuzeta de bascula inferioara. Dar nu e bine sa stea prea inclinata in jos bascula ca mai repede fac planetarele "poc".
- cristi-devildnb
- Membru de elita

eu nu vreau extrem, vreau 2-3 cm sa stea la acelasi nivel cu spatele, ca a mea sta adusa de fata, la mine basculele stau drepte in plan cu fierul ala de tine distanta la sasiu, vreau sa stra si ele putin inclinate ca eu acum am garda de papuc... pai ce avantaj am eu fata de un papuc 4x4 cu 1.6, 800kg , cutie scurta si jante pe 15 (dalea in 5 prezoane) cu cauciucuri MT?myke wrote: daca te apuci de ridicat fata...mai extrem....o sa frece burdufurile de la planetare de sasiu...trebuie ridiciat si motorul.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
- George
- Administrator

- cristi-devildnb
- Membru de elita

pai am pus o poza la prezentare masini, daca imi poate spune cineva daca e normal sa stea asa si din ce cauza; daca sunt arcurile duse se potrivesc de alta masina daca nu gasesc de 10?
-
georgenis
- Membru de elita

Arcuri nu se potrivesc de la alte masini, nici macar de la papuc pentru ca alea sunt mai mari in diametru. Incearca cu t-uri de papuc si daca tot nu esti multumit cauta alte arcuri mai tari. La mine erau destul de tari dar masina a fost 4x2 si cand iam pus reductorul si grupul de fata cu planetare si mrl-uri s-a mai lasat putin din cauza greutatii. Dar am rezolvat cu t-urile de papuc.
- cristi-devildnb
- Membru de elita

pai daca tai cu flexu primele 2 foi de langa punte nu e ca si cum as scoate foile si as monta inaltatoare?georgenis wrote: Pe spate poti sa scoti din foile de arc alea mai mici si gorase de jos iar cele care raman sa le arcuiesti undeva sau le lasi asa si pui niste inaltatoare intre ele si punte eventual cu alte prinderi mai lungi.
nu stiu daca e rigida din arcuri sau amortizoare, pot merge o perioada fara amortizoare deloc? ce se poate intampla rau?
- amicul
- Membru de elita

Poti merge fara amortizoare pe fata, dar nu prea mult pt ca strici mai multe ( bucsaraie, pivotaraie, si directie )
Incearca si vezi cum este
Incearca si vezi cum este
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
- florin75
- Membru de elita

Da ce amice, vrei sa-l vezi in vreun pom? In nici un caz sa nu mergi fara amortizoare, pe fata acest lucru nici nu este posibil la A10, iar pe spate risti sa-ti fuga spatele si sa nu mai poti mentine directia masinii sau sa pierzi o buna parte din capacitatea de franare!
-
georgenis
- Membru de elita

Doar pe spate poate sa mearga fara amortizoare dar nu cred ca iti doresti asa ceva. Eu am mers putin si topaie masina rau de spate. Pe fata e imposibil sa mergi fara amortizoare.
- amicul
- Membru de elita

Am sters tot.
Pt florin 75:
Nu aia era ideea ( sa mearga fara amortizoare ),
Pt florin 75:
Nu aia era ideea ( sa mearga fara amortizoare ),
Last edited by amicul on 05 Dec 2007, 23:16, edited 1 time in total.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
-
georgenis
- Membru de elita

Mai amicule tu ce vorbesti acolo? La Aro 10 arcul sta pe talerul pus pe amortizor. Nu poate sa nu aiba amortizor in fata nu intelegi? Tu stii ce vorbesti sau iti place sa scrii pe aici prostii?
Scuze dar chiar avea dreptate maiden! Nu putem sa scriem aici toate tampeniile ca poate le citeste cineva care nu stie si incearca sa aplice!
Scuze dar chiar avea dreptate maiden! Nu putem sa scriem aici toate tampeniile ca poate le citeste cineva care nu stie si incearca sa aplice!