PIVOTI - Sondaj de opinie FOARTE IMPORTANT

Suspensii, frane, directie, roti. Tipuri, modificari, reparatii.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply

Va intereseaza pivoti inf/sup de 24x facuti la comanda?

Poll runs till 20 Jan 2045, 17:40

Da, si vreau sa si testez
10
59%
Da, dupa ce sunt testati
7
41%
Nu, deloc...
0
No votes

Total votes: 17

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

PIVOTI - Sondaj de opinie FOARTE IMPORTANT

Post by vstef_is »

Ok, eu am probleme cu pivotii... nu numai eu... de fapt e o problema tipica ARO 24x... am cumparat unul nou ceva vreme in urma (o luna cam asa) si calitatea lui e total indoielnica...

Solutia? Pai nu prea vad care ar fi... piese din magazine... gasesti si nu prea, si majoritatea sunt proaste...

Astfel incat m-am gandit sa fac pivoti la comanda... Cunosc pe cineva la o firma foarte mare cu foarte multe utilaje foarte avansate care face tot felul de piese si lucruri... As putea incerca sa vorbesc cu el, sa il convig sa inceapa "productia" de pivoti de ARO. Din punct de vedere tehnic are tot ce ii trebuie si mai mult (am vizitat firma, totul electronic de ultima ora, superb... ce mai....)

In contextul asta, facuti la comanda, destul de bine, sper sa fie mult mai buni si mai trainici... Eventual poate am putea extinde problematica si la capete de bara si alte subansamble mici... Dar sa vedem...

Ca sa pot sa vorbesc cu omul, trebuie intai sa stiu unele lucruri - VA INTERESEAZA ASA CEVA?

Vreti pivoti facuti la comanda? Va intereseaza sa ii si testati (pus masina la munci pentru a vedea fiabilitatea ipoteticilor pivoti)? Ati cumpara? La ce pret i-ati cumpara? Mai mult, ati putea vorbi cu sefii la unul sau doua magazine de piese ARO, in acest sens?

Daca ii prezint omului o piata de desfacere, din care nu neaparat sa se imbogateasca, dar macar sa nu piarda bani, ar fi un argument foarte bun in favoarea idei mele.

Astept cu foarte mare interes raspunsurile voastre.... si va multumesc pentru atentie :)

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Re: PIVOTI - Sondaj de opinie FOARTE IMPORTANT

Post by vstef_is »

Eu am votat deja DA, si ii si testez, iar ca pret as da 1.5 pe un set inf/sup sau de fapt ca sa o spun pe aia dreapta as da si 2 mil, dar sa stiu ca sunt buni si nu ii schimb din nou peste o luna...
florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

Da' de Aro 10 nu poate sa faca? De fapt sunt similari cu Dacia, si eu as da 150-200 RON numai sa stiu ca tin, ca nu trebuie sa-schimb in fiecare an. Eventual ar putea sa faca si capete de bara de A24, care merg si la A10, cu o mic modificare.
Votez si eu, dar rog ca votul meu sa fie luat in considerare pt pivoti de A10 (Dacia adica)!
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

si eu la fel...capete de bara de 24 si pivoti de dacia...dai un ban da stai in masina...nu sub ia
Image

George
Administrator
Administrator

Post by George »

nu neaparat utilajele de productie ar face diferenta,cat materialul din care sunt facuti pivotii. poa' sa aiba si mama lu' bill gates la aparate,daca n-are fieru' de care tre...nu-i nicio jmekerie. :)
si daca e bazat,ca face treaba buna...de ce nu produce deja? ca piata se gaseste.
ARO CLUB ROMANIA
pupi
Junior
Junior

Post by pupi »

capete de bara de directie de aro 10 daca ai sau kit de reparatie
apoi vedem noi daca tin
zbor la treaba
4x4 is my way
ProDesign "Thema" D.H.V.2
SUZUKI DR 350 SE
ARO 10.4 Powered by Renault
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

La directie e deja mai complicat, o sa ii propun la inceput doar pivoti si eventual capete de bara...

De ce nu face deja? Pentru ca nu e domeniul lui de activitate... face enorm de multe echipamente enorm de complexe pentru tot ceea ce inseamna gaz metan, distributie, regulatoare si asa mai departe... materialele? Eu spun ca sunt destul de bune din moment ce sunt folosite in astfel de instalatii, ba mai mult

http://www.totalgaz.ro/certifications.aspx

Si inca si mai mult are o tona de premii internationale (ca sa nu mai spun nationale) in ceea ce priveste calitatea, pentru ceea ce face...

Intamplarea face sa il cunosc pe director, si am toate intentiile sa ii propun si afacerea cu pivoti... are materiale, are foarte multi angajati si departamente, proiectare, testare, executie, etc etc... nu cred ca exista sanse sa iasa ceva prost... totul e sa il conving ca merita sa isi bata capul...

Deci? :D
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

si eu votez DA ptr piese de mai buna calitate

dar ... sincer ma indoiesc ca fara documentatia de productie se va reusi "clonarea". cum spunea si keo spilu' sta in material
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Cunosc multe cazuri de meseriasi batrani care isi faceau singurei la strung dupa cum stiau ei si erau foarte bune... nu vad de ce nu am reusi si noi? Orice ar fi, merita incercat... Sper doar sa reusesc sa il conving ca si pentru el merita domeniul auto...
George
Administrator
Administrator

Post by George »

vstef_is wrote: ... Sper doar sa reusesc sa il conving ca si pentru el merita domeniul auto...
domeniul auto merita...dar asa cum spui,nu se stie daca si pt el. nu te supara,iti inteleg entuziasmul...dar ce legatura are gazu' cu masina? in afara de gpl...?
in orice domeniu iti tre experienta! daca a lucrat gaze,nu inseamna ca tre sa fie "uandarful" in masini. gandeste-te ca nici aia de fac masini nu le fac bune pe toate... :)
nea gica mejterind la strung...e cu dus si intors treaba. raman la parerea ca nu numai prelucrarea,dar mai ales materialul(in cazul componentelor supuse uzurii) conteaza foarte mult. si el daca stie de ce otel tre sa foloseasca la teava de gaze,nu inseamna ca stie si de ala de la pivot. si ce otel tre la pivot,stie ala de a proiectat masina!  *-:)
ARO CLUB ROMANIA
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

teava de gaze e banala... dar un regulator de presiune smecheros cu mecanisme fine si tot felul de prostii in el, e din cu totul si cu totul alt material... departamentul de proiectare inseamna trei sali mari pline de calculatoare... dupa ce proiecteaza piesa, oricare ar fi aceea, in halele de productie utilajele sunt automatizate si iti fac orice... vorba ta, mama lui bill gates, ca le dai planurile si executie milimetrica...

Tot ceea ce am vrut sa spun pana acum este ca are oameni pregatiti cu facultati, are materiale, are utilaje, si sunt destul de sigur ca daca nea gica mai cu dus intors poate sa faca o chestie care sa mearga si sa tina mai mult decat prostia de pivot superior pe care am cumparat-o la un mil si deja e dus... atunci sunt mai mult ca sigur ca si asta cu gazu poate sa faca... Nu e vorba de tevi aici... e vorba de statii speciale de reglare, mari cat un vagon de tren, pline de aparatura specifica, din care eu nu inteleg nimic, dar foarte simple nu cred ca sunt... el le face si le livreaza cui are nevoie de ele... si asta ar fi un exemplu...

Ma rog, de putut eu sunt destul de convins ca se poate face ceva, sau macar incerca... doar partea sa-l conving pe el e sub semnul intrebarii... Iar ce otel trebuie pentru pivot se poate afla, tot in Iasi e ASAM care mai face subansamble de ARO, si oricum nu neaparat otelul din care sunt facuti pivotii din comert e cel mai bun ;)
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Cum a spus si Keo: problema cea mai mare  este legata de materiale .Daca ai material ca lumea ,un meserias pe utilaj si un ARO-ist care si-a mancat ficatii cu piesele astea langa utilaj (recte Pantelimon,keo...suparici....) atunci ai sanse sa faci ceva.DAR,este vorba de piese vitalept siguranta noastra,piese care trebuiesc tratate,testate,etc...Sincer prefer ceva facut de o firma care face de cand lumea asa ceva pt simplul motiv ca sunt autorizati sa produca asemenea piese si daca se intampla ceva si am scapat cu viatza pot sa dau in judecata pe cineva care are sigur doua tuareguri, si sa ma aleg si eu cu unul..Am vazut om care pipaia un pivot nou si il arunca,spunamdu-mi ca daca nu cred ca este ,,naspa" sa il desfac si ma voi convinge.Si avea dreptate ,cand l-am desfacut am vazut ca nu avea concentrator de tensiune....deci sigur se rupea in scurt timp.Am colegi care recunosc puritatea argintului dupa mirosul materialului frecat pe dosul palmei...Deci ,fiecare este specializat in ceva,asa ca gazul cu pivotul sunt apropiate  intr-o masina cu gpl.... si doar atat.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

daca tot te agiti,vezi ce vb cu el despre onstructia pretului...pt ca pretul de productie e undeva la un 30-50% din pretul de raft,de la magazin!
plus ca daca vrea sa vanda la raft,tre omologare RAR,care costa si aia...
ARO CLUB ROMANIA
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Cred ca si gazul are pe undeva legatura cu siguranta... dar oricum, eu o sa incerc... daca il conving, daca iese ceva, daca e functional ok... cine vrea cu mare placere... daca nu iese nimic, asta e... macar am incercat, si ma duc sa-mi cumpar piese noi noutze facute de o firma autorizata din magazin cu omologare RAR care le face de cand lumea, si sa dau in judecata dupa aia firma dupa ce ajung in santz, din cauza faptului ca pivotul din magazin e de cacat...

Am dat deja un mil pe un pivot superior, teoretic facut la IASI, teoretic bun... cand mam dus cu el sa-l montez meseriasul mi-a spus ca e prost... nu stiu de unde stia, dar am mers si l-am schimbat la magazin... mi-au dat unul... meseriasul a zis ca asta e mult mai bun si e ok... mmmmmmda.... deja trebuie schimbat... nu stiu din ce material e facut sau cum... stiu ca imi trebuie altul... si nu mi se pare normal, pentru ca nu are 2 luni de cand l-am luat, dar in schimb mai are eticheta RAR... care sincer nu ma ajuta...

Foarte multe persoane m-au sfatuit sa imi fac pivoti singur la strung cu un meserias bun... daca nu merge aici la asta cu gazu', o sa caut in alta parte, si tot o sa incerc sa fac ceva manual...

Va anunt rezultatele demersului meu spre sfarsitul saptamanii... maine seara vin spre Bucuresti cu niste trebi, si poate ne si intalnim live...

Om vedea ce iese din ideea mea creatza...
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Keo wrote: daca tot te agiti,vezi ce vb cu el despre onstructia pretului...pt ca pretul de productie e undeva la un 30-50% din pretul de raft,de la magazin!
plus ca daca vrea sa vanda la raft,tre omologare RAR,care costa si aia...
Normal ca si pretul e un considerent important, de asta v-am intrebat cam cat ati fi dispusi sa platiti pe asa ceva... sper sa fie cat mai mic pretzul, nu?

Post Reply