montare cutie aro 10

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
offroad m461
Membru de elita
Membru de elita

montare cutie aro 10

Post by offroad m461 »

As vrea sa va intreb daca merge sa montez o cutie de viteze cu reductor data jos de pe un aro 10.4 din 86, pe un aro 10.1 tot cu reductor din 97'. Am achizitionat de curand un 10.1 cu care am probleme la cutie, intra foarte greu intr-a 1 a si a 2 a cred ca sunt sincroanele, deoarece timoneria am verificato si este in regula, in rest a 3a si a 4a intra bine la fel si marsarierul, si vreau sa montez o cutie aproape noua care a ramas la pastrare ca piesa de schimb.
Vreau sa stiu daca se poate fara sa apelez la alte modificari, ma gandesc ca are aceeasi prindere pentru ca a fost cuplata tot la un motor de dacie, dar numai ca era de 1300 cmc, iar aroul din 97' are motor de 1400cmc, ar trebui sa mearga zic eu.

Astept raspuns.

Multumesc

razvy
Membru legendar
Membru legendar

Re: montare cutie aro 10

Post by razvy »

puneo sus ca merge la fix eventual difera suportu de prindere de sasiu al reductorului il iei de pe ala care ii acum pe massina .Manetele vin in acelasi loc si la aia din 97 si la aia din 84? ca daca nu trebe schimbat si capacu cu schimbatoru de viteze
offroad m461
Membru de elita
Membru de elita

Re: montare cutie aro 10

Post by offroad m461 »

Schimbatorul de viteze si cel de cuplare 4x4 au aceeasi pozitie ca la modelul din 97', deci carcasa este la fel. \:D/

Multumesc pentru lamurire, ^:)^ am sa revin cu amanunte despre cum se comporta noua cutie si eventual niste poze cu agregatul cu pricina. Sper sa fac rost de ceva timp liber [-O<

Post Reply