Supraturare necontrolata
-
SERGHEI
- Banat

Supraturare necontrolata
Am auzit ceva discutii despre auto-ambalarea motoarelor diesel pana la distrugere.Ce genereaza acest fenomen..cum poti opri totusi motorul daca ai ceva scule la indemana in timp util...:tai conducte,rupi injectoare ..etc...
Astept cunoscatori sau patiti...
- Ady
- Membru Devotat

Re: Supraturare necontrolata
Cica distrugerea turbinei...atunci cand baga ulei la greu pe admisie, ajunge in cilindru si se autoaprinde si asta duce la supraturare fara sa o poti controla. Am vazut la un Sprinter faza asta, nu a mai avut ce sa-i faca, ia luat contactul degeaba, noroc ca a "nimerit" repede treapta a-III-a si frana si asa l-a oprit...probabil asa reusesti sa-l opresti mai repede.
- N Alin
- Membru

Daca motorul o ia pe ulei ,turbo uzat, cazuri de rasturnare,etc.. daca esti pe faza si o opresti in viteza, te-ai scos... daca cauti sa obturezi admisia e cam dificil fiindca totul depinde de timpul de reactie, opreste masina..deschide capota si desfa racordul de admisie aer + obturarea lui fara a risca sa iti prinzi mina sau degete pe acolo...timpii acestia pot fi fatali motorului..
Daca e defect pe pompa de injectie ..rotativa sau in linie...taie-i alimentarea cu motorina -alimentarea pompei de injectie- findca e greu sa obturezi admisia la turatiile acelea...
Daca e defect pe pompa de injectie ..rotativa sau in linie...taie-i alimentarea cu motorina -alimentarea pompei de injectie- findca e greu sa obturezi admisia la turatiile acelea...
- Soryn
- Membru legendar

si la normal aspirate..se poate intampla asta,....din cauza uzuri pronuntate ale cilindrilor/segmentilor, gazele din carter in cantitati " industriale" incep si poarta..vapori de ulei...in admisie prin furtunu de recirculare,.a acestora,...si incepe si o ia pa ulei..pana crapa ceva/ori se termina uleiu din baie 
modalitatea de oprire,.sa mai zis,..treapta 4..picioru pe frana..si din ambreiaj
modalitatea de oprire,.sa mai zis,..treapta 4..picioru pe frana..si din ambreiaj
-
SERGHEI
- Banat

Eu stiu din experienta ca mai usor ,,prinzi" o treapta de viteza inferioara la turatie mare ...!!!CT-03-TVY wrote:si la normal aspirate..se poate intampla asta,....din cauza uzuri pronuntate ale cilindrilor/segmentilor, gazele din carter in cantitati " industriale" incep si poarta..vapori de ulei...in admisie prin furtunu de recirculare,.a acestora,...si incepe si o ia pa ulei..pana crapa ceva/ori se termina uleiu din baie
- baciudibaciu
- Membru legendar

In toate cazurile de ambalare/supraturare despre care am auzit { iar unul chiar l-am vazut } fara posibilitatea de a opri motorul normal vina a fost in totalitate a celui care in loc sa alimenteze cu MOTORINA a bagat BENZINA si ori nu a stiut ce face si a plecat asa la drum -scurt cei drept ori a sesizat ca a bagat 7-8-10 litrii si ce a zis : hai ca-i fac plinul si nu are nici pe dracu . Si normal s-a inselat . la cel de al doilea caz am asistat intr-o benzinarie . curiozitatea m-au determinat sa renunt la alimentare si am plecat dupa pujtanul care dupa 2 km a sarit ingrozit din masina care avea motorul ambalat la maxim . am sarit in masina ... treapta a treia cu greu ,frana si gata .
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
-
SERGHEI
- Banat

Nea Baciule prin 98,un angajat a bagat benzina (20 litri ) in masina sotiei mele (un renault 19 tdi ) .In afara faptului ca mergea ca un rahat nu s-a inytamplat nimic .Baiatul spunea ca mai avea cel putin 10 litri pana la rezerva motorina....... Dupa ce am golit rezervorul si am pus motorina fara sa purjez instalatia masina mergea mai bine decat inainte (imnjectoarele erau curate BEC ).baciudibaciu wrote:In toate cazurile de ambalare/supraturare despre care am auzit { iar unul chiar l-am vazut } fara posibilitatea de a opri motorul normal vina a fost in totalitate a celui care in loc sa alimenteze cu MOTORINA a bagat BENZINA si ori nu a stiut ce face si a plecat asa la drum -scurt cei drept ori a sesizat ca a bagat 7-8-10 litrii si ce a zis : hai ca-i fac plinul si nu are nici pe dracu . Si normal s-a inselat . la cel de al doilea caz am asistat intr-o benzinarie . curiozitatea m-au determinat sa renunt la alimentare si am plecat dupa pujtanul care dupa 2 km a sarit ingrozit din masina care avea motorul ambalat la maxim . am sarit in masina ... treapta a treia cu greu ,frana si gata .
- baciudibaciu
- Membru legendar

SERGHEI wrote:Nea Baciule prin 98,un angajat a bagat benzina (20 litri ) in masina sotiei mele (un renault 19 tdi ) .In afara faptului ca mergea ca un rahat nu s-a inytamplat nimic .Baiatul spunea ca mai avea cel putin 10 litri pana la rezerva motorina....... Dupa ce am golit rezervorul si am pus motorina fara sa purjez instalatia masina mergea mai bine decat inainte (imnjectoarele erau curate BEC ).baciudibaciu wrote:In toate cazurile de ambalare/supraturare despre care am auzit { iar unul chiar l-am vazut } fara posibilitatea de a opri motorul normal vina a fost in totalitate a celui care in loc sa alimenteze cu MOTORINA a bagat BENZINA si ori nu a stiut ce face si a plecat asa la drum -scurt cei drept ori a sesizat ca a bagat 7-8-10 litrii si ce a zis : hai ca-i fac plinul si nu are nici pe dracu . Si normal s-a inselat . la cel de al doilea caz am asistat intr-o benzinarie . curiozitatea m-au determinat sa renunt la alimentare si am plecat dupa pujtanul care dupa 2 km a sarit ingrozit din masina care avea motorul ambalat la maxim . am sarit in masina ... treapta a treia cu greu ,frana si gata .
pai atunci de ce nu bagi si matale benzina cu motorina
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
- cristi-devildnb
- Membru de elita

pai la cheie de ce nu a oprit-o?baciudibaciu wrote:In toate cazurile de ambalare/supraturare despre care am auzit { iar unul chiar l-am vazut } fara posibilitatea de a opri motorul normal vina a fost in totalitate a celui care in loc sa alimenteze cu MOTORINA a bagat BENZINA si ori nu a stiut ce face si a plecat asa la drum -scurt cei drept ori a sesizat ca a bagat 7-8-10 litrii si ce a zis : hai ca-i fac plinul si nu are nici pe dracu . Si normal s-a inselat . la cel de al doilea caz am asistat intr-o benzinarie . curiozitatea m-au determinat sa renunt la alimentare si am plecat dupa pujtanul care dupa 2 km a sarit ingrozit din masina care avea motorul ambalat la maxim . am sarit in masina ... treapta a treia cu greu ,frana si gata .
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
-
SERGHEI
- Banat

Pai am spus de ce : mergea ca un rahat...Acum ce pot sa spun , a venit cu masina de la Inter pana la Opereta ...nu a mers mult cu ea..baciudibaciu wrote:SERGHEI wrote:Nea Baciule prin 98,un angajat a bagat benzina (20 litri ) in masina sotiei mele (un renault 19 tdi ) .In afara faptului ca mergea ca un rahat nu s-a inytamplat nimic .Baiatul spunea ca mai avea cel putin 10 litri pana la rezerva motorina....... Dupa ce am golit rezervorul si am pus motorina fara sa purjez instalatia masina mergea mai bine decat inainte (imnjectoarele erau curate BEC ).baciudibaciu wrote:In toate cazurile de ambalare/supraturare despre care am auzit { iar unul chiar l-am vazut } fara posibilitatea de a opri motorul normal vina a fost in totalitate a celui care in loc sa alimenteze cu MOTORINA a bagat BENZINA si ori nu a stiut ce face si a plecat asa la drum -scurt cei drept ori a sesizat ca a bagat 7-8-10 litrii si ce a zis : hai ca-i fac plinul si nu are nici pe dracu . Si normal s-a inselat . la cel de al doilea caz am asistat intr-o benzinarie . curiozitatea m-au determinat sa renunt la alimentare si am plecat dupa pujtanul care dupa 2 km a sarit ingrozit din masina care avea motorul ambalat la maxim . am sarit in masina ... treapta a treia cu greu ,frana si gata .
pai atunci de ce nu bagi si matale benzina cu motorina,ca ...vorba aia :E MAI "EFTINA !
- Ady
- Membru Devotat

cristi-devildnb wrote:pai la cheie de ce nu a oprit-o?baciudibaciu wrote:In toate cazurile de ambalare/supraturare despre care am auzit { iar unul chiar l-am vazut } fara posibilitatea de a opri motorul normal vina a fost in totalitate a celui care in loc sa alimenteze cu MOTORINA a bagat BENZINA si ori nu a stiut ce face si a plecat asa la drum -scurt cei drept ori a sesizat ca a bagat 7-8-10 litrii si ce a zis : hai ca-i fac plinul si nu are nici pe dracu . Si normal s-a inselat . la cel de al doilea caz am asistat intr-o benzinarie . curiozitatea m-au determinat sa renunt la alimentare si am plecat dupa pujtanul care dupa 2 km a sarit ingrozit din masina care avea motorul ambalat la maxim . am sarit in masina ... treapta a treia cu greu ,frana si gata .
Pentru ca nu nu se opreste. Fiind admis pe odata cu aerul intra in cilindru si se autoaprinde...nu are legatura cu functionarea injectoarelor, deci poti sa rasucesti de cheie cat vrei ca nu se opreste.
- Soryn
- Membru legendar

SERGHEI wrote:Eu stiu din experienta ca mai usor ,,prinzi" o treapta de viteza inferioara la turatie mare ...!!!CT-03-TVY wrote:si la normal aspirate..se poate intampla asta,....din cauza uzuri pronuntate ale cilindrilor/segmentilor, gazele din carter in cantitati " industriale" incep si poarta..vapori de ulei...in admisie prin furtunu de recirculare,.a acestora,...si incepe si o ia pa ulei..pana crapa ceva/ori se termina uleiu din baie
bine fratilor,.chestia asta nu sa intampla..dintr-o data asa,...da semne motoru inainte,..mananca /dispare ulei.... incepe si o ia randeaua ..de pleaca masina de sub tine.totusi sunt niste semne de intrebare ,de unde atata surplus de putere/cuplu
- cab_512
- Membru Devotat

Ba se intimpla si chiar deodata.Am gasit o imagine cu un dispozitiv "in caz de urgenta trge de manivela" 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Soryn
- Membru legendar

de decompresor auzirati? clapeta pa admisie ,folosita pt a cobora la vale in frana de motor.....
- Ady
- Membru Devotat

buna ideea cu clapeta pe admisie
pe langa faptul ca poti sa eviti sa spargi motorul daca se intampla ceva cu compresorul sau alta piesa sa bage mult ulei pe admisie(ceea ce se intampla foarte foarte rar) se poate folosii ca "volet de aer" nu stiu daca am scris bine care ajuta la diminuarea acelor vibratii care apar la oprirea motorului (cine are Brasov stie
) piesa care se poate intalnii la multe masini bineinteles diesel
.