MRL-uri
-
Vanatorul
- Incepator

MRL-uri si joc la planetare
am dat jos capacul de la MRL si am observat un joc al planetarei joc care banuiesc ca face greoaie cuplarea pinionului pe canelurile de pe plkanetara.Care ar fi motivul jocului si cum se scoate butucul complet(cel care contine MRL-ul) Se desfac cele 6 suruburi de 13 dar nu iese.Trebuie drsfacuta si planetara? MRL-urile mele sunt tipul cu melc nu cu ace.Multumesc 
-
mosu
- Membru Devotat

Re: MRL-uri si joc la planetare
Nu planetara,doar piulita din mrl care tine planetara
.Si ca parere personala schimba mrl-urile cu ace ca sunt foarte proaste si nu tin,cauta din cele de tip mai nou cu flansa
Scuze am citit pe repede inainte si apoi am vazut ca ai mrl-uri bune
Scuze am citit pe repede inainte si apoi am vazut ca ai mrl-uri bune
- icXu
- Membru de elita

Terbuiesc desfacute capacele de la mrl dupa care scoti melcul si ce mai e pe acolo pana ajungi la piulita de planetara pe care trebuie s-o desfaci pt a da jos tot mrl-ul.Probabil jocul pe care-l ai se datoreaza unuia dintre cei 2 rulmenti sau e slaba piulita aceea mare.Oricum poti desface linistit ca nu-i asa complicat,trebuie sa tii cont ordinea in care la dai jos.Vanatorul wrote:am dat jos capacul de la MRL si am observat un joc al planetarei joc care banuiesc ca face greoaie cuplarea pinionului pe canelurile de pe plkanetara.Care ar fi motivul jocului si cum se scoate butucul complet(cel care contine MRL-ul) Se desfac cele 6 suruburi de 13 dar nu iese.Trebuie drsfacuta si planetara? MRL-urile mele sunt tipul cu melc nu cu ace.Multumesc
Bafta la surubarit
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Cel mai probabil sunt dusi cei doi rulmenti pe care se sprijina capul planetarei. Sau este slabita piulita planetarei.
Ca sa desfaci MRL-ul, pe langa acele suruburi trebuie sa desfaci si piulita planetarei.
Ca sa desfaci MRL-ul, pe langa acele suruburi trebuie sa desfaci si piulita planetarei.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- Soryn
- Membru legendar

Dan CHIRIAC wrote:Cel mai probabil sunt dusi cei doi rulmenti pe care se sprijina capul planetarei. Sau este slabita piulita planetarei.
e valabila treaba si la astea cu ace?,..pt ca toate corpurile care le am..vreo 6, au un pic de joc intre bucsa aia care are canelurile pt planetara si corpu la mrl...chestia e ...cand intra acele de blocheaza...nu mai are joc..pt ca o sustin acele
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Pai, despre rulmentii aia cu ace e vorba. Daca este joc, se distrug, in timp, si rulmetii si planetara.
ARO 244, an 1997, motor L25
- Soryn
- Membru legendar

bre ori nam inteles io bine,..Dan CHIRIAC wrote:Pai, despre rulmentii aia cu ace e vorba. Daca este joc, se distrug, in timp, si rulmetii si planetara.
de care rulmenti cu ace zici, aia pa care intra planetara? intre fuzeta si planetara?
MRL-u are rulmenti cu ace ai lui,.fuzeta pa ai iei...
mai facut curios, desfac niste zegere acuma
-
Vanatorul
- Incepator

joc la planetara la MRL-uri
multumesc celor care mi-au raspuns!!! Am uitat ceva
Care e ordinea de montare a MRL cu melc: arcul,pinionul apoimelcul cu distantierul acela de teflon sau pinionul,arcul si distantirul? Banuiesc ca prima varianta pentru ca arcul sa decupleze pinionul de pe planetara? Un arc l-am pierdut,pot confectiona unul manual sau e musai originalul? Are vreo importanta grosimea sarmei si grosimea totala a arcului comprimat?? Multumiri la toti

- alex
- Membru legendar

Re: joc la planetara la MRL-uri
arcul primul
ar trebui sa scoata pinionul usor.
baga pinionul pana cupleaza corect, pe toata suprafata .
masoara adancimea la care se afla pinionul fata de planul butucului unde vine capacul.
cupleaza capacul in 4x4, apoi desurubeaza piesa de plastic pana ajungi la dimensiunea pe care ai masurat-o anterior.
pune capacul in mrl. a
acum planetara ar trebui sa fie cuplata. daca dai capacul pe 4x2 planetara devine libera.
cu roata suspendata invarte butucul si verifica sa nu faca zgomot. valabil si la bracarea rotilor (e usor de facut cu o roata pe cric)
asigura-te ca in interiorul capacului, mai ai sistemul cu arculet si bila, care sa iti tina capacul pe 4x4 sau 4x2.
arc poti folosi de pix si bila de la un rulment de bicicleta. fata sistemul asta, mrl-ul se desface in sarcina si te trezesti decuplat cand nu-ti place.
succes.
ar trebui sa scoata pinionul usor.
baga pinionul pana cupleaza corect, pe toata suprafata .
masoara adancimea la care se afla pinionul fata de planul butucului unde vine capacul.
cupleaza capacul in 4x4, apoi desurubeaza piesa de plastic pana ajungi la dimensiunea pe care ai masurat-o anterior.
pune capacul in mrl. a
acum planetara ar trebui sa fie cuplata. daca dai capacul pe 4x2 planetara devine libera.
cu roata suspendata invarte butucul si verifica sa nu faca zgomot. valabil si la bracarea rotilor (e usor de facut cu o roata pe cric)
asigura-te ca in interiorul capacului, mai ai sistemul cu arculet si bila, care sa iti tina capacul pe 4x4 sau 4x2.
arc poti folosi de pix si bila de la un rulment de bicicleta. fata sistemul asta, mrl-ul se desface in sarcina si te trezesti decuplat cand nu-ti place.
succes.
-
Vanatorul
- Incepator

multumesc mult pentru "luminare" La unul din capacele de la MRL nu am nici un arculet unde sunr bilele si de aceea probabil se invirte in gol cind cuplez??
- alex
- Membru legendar

nu, capacul mrl are un capacel prins cu doua suruburi parca (vorbesc de 24x ca model)
capacelul are un canal unde intra arculetul care preseaza pe o bila. opus capacelului pe a doua componenta a capacului (nu am poze de exemplificare, scuze) exista doua locuri unde se va opri bila, in dreptul 4x4 sau 4x2.
faptul ca nu ai acest sistem nu inluenteaza cuplarea planetarei sau nu, decat in felul in care am mentionat anterior. adica nu ai siguranta ca ramane cuplat 4x4.
tot ce am scris aici nu are legatura cu arcul mare din interiorul corpului mrl.
daca vrei, ai arcul mare, pinion si separat capac cu piesa de plastic ce preseaza pe pinion. acest capac mai are sistemul lui propriu de blocare (doar al capacului) in 4x4 sau 4x2, cel cu arculet si bila.
capacelul are un canal unde intra arculetul care preseaza pe o bila. opus capacelului pe a doua componenta a capacului (nu am poze de exemplificare, scuze) exista doua locuri unde se va opri bila, in dreptul 4x4 sau 4x2.
faptul ca nu ai acest sistem nu inluenteaza cuplarea planetarei sau nu, decat in felul in care am mentionat anterior. adica nu ai siguranta ca ramane cuplat 4x4.
tot ce am scris aici nu are legatura cu arcul mare din interiorul corpului mrl.
daca vrei, ai arcul mare, pinion si separat capac cu piesa de plastic ce preseaza pe pinion. acest capac mai are sistemul lui propriu de blocare (doar al capacului) in 4x4 sau 4x2, cel cu arculet si bila.
-
Vanatorul
- Incepator

MRL-uri
ce am mai uitat este ca am un ARO 1o.4
dar cred ca sistemul MRL este la fel cu cel de la 24 Arculetele vin montate in gaurelele opuse bilelor sau sub bile? Inca odata multumiri si scuze pt deranj dar pe aici nu prea sunt priceputi in ale mecanicii de ARO Si inca ceva stii cumva cotele rulmentilor cu ace care banuiesc ca sunt sparti fiinca capatul planetarei unde vine piulita are joc si sta inclinata nelasind pinionul sa culiseze usor pe nuturi la cuplare 4x4