pareri blocare roata
-
zep
- Incepator

pareri blocare roata
salut
s-a mai discutat pe celelalte forumuri insa niciodata nu s-a ajuns la un numitor comun, un raspuns final
deci...
daca pun 2 electrovalve pe conductele de frana spate (una la roata stg una la roata dr ) evident am 2 butoane in cabina
in momentul in care roata stg patineaza calc frana si apas butonul stg (inchid circuitul )roata stg ramane franata dupa eliberarea pedalei de frana si ...accelerez ce se rupe? ce se intampla?
discutia are pur rol instructiv
s-a mai discutat pe celelalte forumuri insa niciodata nu s-a ajuns la un numitor comun, un raspuns final
deci...
daca pun 2 electrovalve pe conductele de frana spate (una la roata stg una la roata dr ) evident am 2 butoane in cabina
in momentul in care roata stg patineaza calc frana si apas butonul stg (inchid circuitul )roata stg ramane franata dupa eliberarea pedalei de frana si ...accelerez ce se rupe? ce se intampla?
- Cip
- Membru Devotat

Re: pareri blocare roata
Diferentialul isi va face treaba. Va transmite intreaga putere la roata dreapta. Nu?
-
georgenis
- Membru de elita

Mai bine pui un diferential blocabil si esti muuuuult mai in siguranta.
- cristi-devildnb
- Membru de elita

pai cred ca roata dreapta spate se va roti de doua ori mai repede iar daca esti 4x4 apar tensiuni in transmisie. fiind pe teren alunecos tensiunile tre sa se descarce pe vreo roata, dar depinde de cand dai drumul la boton. mai bine o frana cu balans si franezi cat vrei roata fara sarcina.zep wrote:salut
deci...
- mihai aro
- Membru Devotat

ideia nu este rea, dar cred ca ar fi mai simplu cu doua manete de frana de mana, si mai sigur, pentru ca dupa mine nu te prea joci cu franele, dar asa cum a spus georgenis un diferential blocabil face toti bani si e mult mai sigur in utilizare
-
zep
- Incepator

sa ramanem strict la varianta asta
un blocant e 1 mie de euro, nejustificat pt unele masini
2 manete pt frana de mana e un sistem mai complicat si nerealizabil la anumite tipuri de masini
in plus sistemul descris poate fi folosit in loc de frana de mana
calci frana apesi ambele butoane si gata o poti lasa parcata in panta
foarte adevarata faza cu maneta franei de mana pt ca poti controla franarea rotii fara sa o blochezi
ma intereseaza discutia pur teoretic ca exercitiu de logica
bineinteles cu argumente de aceea zic sa ramanem strict la acest sistem ca altfel iar ajungem la pariuri cu leviere la roata,la arb vs istvan si alte balacareli
pana acum avem 2 pareri la obiect
continuam?
un blocant e 1 mie de euro, nejustificat pt unele masini
2 manete pt frana de mana e un sistem mai complicat si nerealizabil la anumite tipuri de masini
in plus sistemul descris poate fi folosit in loc de frana de mana
calci frana apesi ambele butoane si gata o poti lasa parcata in panta
foarte adevarata faza cu maneta franei de mana pt ca poti controla franarea rotii fara sa o blochezi
ma intereseaza discutia pur teoretic ca exercitiu de logica
bineinteles cu argumente de aceea zic sa ramanem strict la acest sistem ca altfel iar ajungem la pariuri cu leviere la roata,la arb vs istvan si alte balacareli
pana acum avem 2 pareri la obiect
continuam?
- cristian irimescu
- Membru de elita

Pai cam asta e principiul dupa care functioneaza ASR, numai ca e comandat de ABS.. Incepe roata sa patineze, ABS-ul o infraneaza si satelitul arunca pe cealalta roata.zep wrote:salut
deci...
Dar, la passat, scriu baietii in cartea tehnica sa decuplez ASR cand rulez prin zapada mare sau nisip..
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Dupa parerea mea, de rupt nu se rupe nimic cata vreme esti pe teren cu aderenta proasta. Treaba e sa decuplezi sistemul imediat ce ai aderenta buna ca sa nu tarai o roata dupa tine. Eventual atunci se poate rupe ceva. Dar asta e valabil pentru orice varianta, inclusiv pentru diferentialul blocabil.
In alta ordine de idei, mie mise pare mai complicat sistemul asta cu doua supape comandate (electric banuiesc), decat sa pui doua manete de frana de mana. Si cu cat un sistem este mai complicat, fiabilitatea este mai redusa.
In alta ordine de idei, mie mise pare mai complicat sistemul asta cu doua supape comandate (electric banuiesc), decat sa pui doua manete de frana de mana. Si cu cat un sistem este mai complicat, fiabilitatea este mai redusa.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
-
SERGHEI
- Banat

Fara suparare dar PROSTIE mai mare nu am auzit.Varianta cu electrovalvele este printre cele mai criminale metode .
1- ori mergi cu ele pe normal inchis si atunci vor trebui alimentate ca sa blocheze..si cade treaba cu frana de mana pt ca pana dimineata se sconsuma bateria,deschide electro valva si o i-a masina la vale...
2--pe normal deschis cand sunt alimentate ..iti crapa o siguranta sau ..un circuit in mers pe sosea la ..80 km/h sa zicem...te faci titirez intai pe sosea apoi in cer ..si ce este mai grav: omori si un nevinovat.
Ai iesit in teren cu o masina de teren?????Chiar crezi ca mai ai timp sa calci frane,sa apesi butoane stanga dreapta ,sa mai si volanesti si multe alea
1- ori mergi cu ele pe normal inchis si atunci vor trebui alimentate ca sa blocheze..si cade treaba cu frana de mana pt ca pana dimineata se sconsuma bateria,deschide electro valva si o i-a masina la vale...
2--pe normal deschis cand sunt alimentate ..iti crapa o siguranta sau ..un circuit in mers pe sosea la ..80 km/h sa zicem...te faci titirez intai pe sosea apoi in cer ..si ce este mai grav: omori si un nevinovat.
Ai iesit in teren cu o masina de teren?????Chiar crezi ca mai ai timp sa calci frane,sa apesi butoane stanga dreapta ,sa mai si volanesti si multe alea
- Soryn
- Membru legendar

lasand electrovalvele la o parte,....
,...treaba ar merge cu 2 robineti pa turu de la pompa spre rotile spate,...
calci frana..rasucesti primu robinet...blocheaza roata stanga.......
oricum...e cam ciudata ideea,...de a forta difu..sa invarta ce roata vrea muschiu tau

calci frana..rasucesti primu robinet...blocheaza roata stanga.......
-
zep
- Incepator

inapoi la idee-rapet vorbim pur teoretic un simplu exercitiu de logica - sistemul e extrem de simplu electrovalvele se folosesc la camioane pe scara larga (nu al franare ci la alte sisteme), sistemul electrovalvei e fiabil cei care aveti diesel il folositi zilnic si nu cred ca ati patit des sa vi se ''taie alimentarea cu motorina in mers''
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Ups! uite ca m-am luat cu subiectul si nu am fost atent.
Zep, te rog spune-ne cateva vorbe despre tine in zona de prezentare. Asa e o regula pe forumul acesta, si banuiesc ca si pe altele e cam la fel, sa te prezinti la inceput.
Zep, te rog spune-ne cateva vorbe despre tine in zona de prezentare. Asa e o regula pe forumul acesta, si banuiesc ca si pe altele e cam la fel, sa te prezinti la inceput.
Last edited by Dan CHIRIAC on 04 Jun 2009, 14:31, edited 1 time in total.
ARO 244, an 1997, motor L25
-
zep
- Incepator

revenind la discutia initiala
dispozitivul e folosit pe scara larga in off road si la camioanele de distributie insa doar ca ''frana de moment'' este montat pe conducta frana spate (inainte de bifurcatia stg/dr) sunt electrice si mecanice
cu un simplu search dupa line lock o sa gasiti mai multe
asa cum zicea ct-03 tvy americanii folosesc un simplu robinet cu bila pe post de line lock
concret ajungi la un sant calci frana inchizi robinetul si cobori sa vezi cum il abordezi
intrebarea mea era daca ma pot folosi de sistem pt a frana doar una din roti
pt a nu ajunge la intrebarea de ce nu folosesc frana de mana pe cablu-unele masini nu au frana de mana sau la masinile cu frana pe tamburi dupa conversia pe discuri e mai simplu sa se monteze line lock
intrebarea mea era daca ma pot folosi de sistem pt a frana doar una din roti ce se intampla?
dispozitivul e folosit pe scara larga in off road si la camioanele de distributie insa doar ca ''frana de moment'' este montat pe conducta frana spate (inainte de bifurcatia stg/dr) sunt electrice si mecanice
cu un simplu search dupa line lock o sa gasiti mai multe
asa cum zicea ct-03 tvy americanii folosesc un simplu robinet cu bila pe post de line lock
concret ajungi la un sant calci frana inchizi robinetul si cobori sa vezi cum il abordezi
intrebarea mea era daca ma pot folosi de sistem pt a frana doar una din roti
pt a nu ajunge la intrebarea de ce nu folosesc frana de mana pe cablu-unele masini nu au frana de mana sau la masinile cu frana pe tamburi dupa conversia pe discuri e mai simplu sa se monteze line lock
intrebarea mea era daca ma pot folosi de sistem pt a frana doar una din roti ce se intampla?
-
zep
- Incepator

preluata de la altii
si apropo pt cei care in viata lor nu au auzit o prostie mai mare le recomand sa mearga sa vada un tractor agricol socant dar adevarat are 2 pedale de frana una pt fiecare roata din spate
din punctul meu de vedere putem inchide topicul
si apropo pt cei care in viata lor nu au auzit o prostie mai mare le recomand sa mearga sa vada un tractor agricol socant dar adevarat are 2 pedale de frana una pt fiecare roata din spate
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Alex boy
- Incepator

Tractoru are si diferential blocabil iar franele separate se fplosesc pentru intoarceri pe loc siviraje scurte da nici intrun caz pentru al despolmolizep wrote:preluata de la altii