Atentie la filtrele de motorina!

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Locked
dragosdinulescu
Membru
Membru

Atentie la filtrele de motorina!

Post by dragosdinulescu »

Salutare natiune!

Acum cateva zile, am fost la un prieten sa-mi centicubez pompa de injectie. Din vorba-n vorba, am aflat despre niste magarii care se "intampla" la unele servisuri. Am zis sa va spun si voua.

DECI:

La masinile astea mai noi pe motorina, cu rampa comuna de injectie (cum e Loganul), injectoarele functioneaza in niste limite extrem de stranse. Pentru ca presiunea in rampa ajunge pe la 1800 de bar, deschiderea injectoarelor se face in 10-15 microni. Deci, o motorina nefiltrata corespunzator, cu impuritati mai mari de 10 microni, strica injectoarele. Costurile de reparatie, sunt IMENSE!
Se pare ca, atata timp cat masina e in garantie, servisurile isi fac treaba cum trebuie, ca sa nu aiba probleme.

ATENTIE insa, daca v-a iesit masina din garantie!

Prietenul meu mi-a spus ca este deja o practica curenta a unor servisuri sa schimbe filtrele de motorina nu cu cele originale, ci cu "echivalente". Culmea tupeului e ca, le si factureaza ca fiind originale! Asa ca, va fura de 2 ori. O data ca va monteaza un filtru neoriginal, mult mai ieftin, desi v-a fost facturat cel original,  si a doua, pt ca acest filtru nu isi face treaba corespunzator, si va strica injectoarele in cateva saptamani, deci cheltuiala de zeci de milioane, platita din buzunarul vostru, caci, dupa cum spuneam, masina nu mai e in garantie...
Asa ca...schimbati-va singuri filtrul de motorina!
Cumparati-va filtrul original, (de obicei Delphi), care e facut material de filtrare la 2 microni! Sau, daca nu stiti ce sa cumparati dinainte, demontati-va singuri filtrul, si , cu el in manuta, mergeti la magazin si luati EXACT la fel!
Se pare ca exista o firma pe care multi comercianti o recomanda( Uniflux), care fabrica si ea filtre de tot soiul, insa tehnologia de filtrare de la Uniflux (si de la altii) e de doar 10 microni! Concluziile...nu cred ca mai e nevoie sa le spun!

pui de drac
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: Atentie la filtrele de motorina!

Post by pui de drac »

o remarca foarte buna, multumesc frumos,uite ca la "teapa" asta nu m-am gandit pana acum...in general si eu luam filtre de ulei pe "echivalente" insa calitatea hartiei sau tehnologia ei n-am pus-o la socoteala..

acuma mai e o chestie... de unde stiu eu ce tehnologie are fiecare firma in parte sau ce fel de hartie are filtru de pe masina mea din fabrica?

pentru ca, spre exemplu, vw foloseste castrol in echiparea masinilor din fabrica.. bineinteles ca nu e acelasi castrol din raftul de la noi.. prin urmare...eu ce ulei sa folosesc?? (prin analogie)

dar oricum,sarumana de informatii!
ARO - organised religion
Forumist tacut
George
Administrator
Administrator

Post by George »

dragosdinulescu wrote: Se pare ca exista o firma pe care multi comercianti o recomanda( Uniflux), care fabrica si ea filtre de tot soiul, insa tehnologia de filtrare de la Uniflux (si de la altii) e de doar 10 microni!
ce-mi place asta cu "se pare ca..."
dragos, nu te supara...de unde stii tu asta? ai masurat gaurile in hartia respectiva? sau ai in fata o documentatie in acest sens? lucrezi in fabrica la aia si stii ce tehnologii folosesc?
da-mi voie sa ma indoiesc de ce spui, si iti spun si de ce. cei ce fabrica piese "after market" le fabrica cu acordul si in baza specificatiilor producatorului masinii. asta bineinteles, daca nu sunt facute in china, piesele respective. si iti si exemplific: stii de ce piesele de reno sunt asa scumpe? ca sunt facute si comercializate numai de reno, fara a da acordul de productie si producatorilor "after market"!
defectiunile aparute in sistemele de injectie moderne sunt cauzate de piese proaste in sistem (vezi cazul pompelor de inalta presiune delphi folosite pe dCi la logan) sau de proasta exploatare a masinilor, adica au pus benzina in loc de motorina, au bagat "motorina" cine stie de pe unde...
si iti spun asta, ca am vazut masini in service cu probleme la injectoare, si la 40.000km, dar am vazut si masini de taxi, cu peste 150.000km(in proprietatea taximetristului!) care n-au avut niciun fel de probleme!
ARO CLUB ROMANIA
dragosdinulescu
Membru
Membru

George, nu ma supar, dar nici tu nu mai fi carcotas!

V-am povestit din ceea ce am aflat si eu de la prietenul meu, care are afacerea asta: repara injectoare stricate. Si traieste bine din asta! M-am gandit ca e bine sa stiti si voi!

Omul , uimit ca are atat de mult de lucru, si coroborand declaratiile clientilor cu ceea ce a invatat el pe la instruirile pe care le-a facut, mi-a povestit ca, ducandu-se la 10 magazine din Ploiesti, si intreband :"Aveti filtru de motorina de Logan?" i s-a oferit la toate cele 10 magazine un filtru echivalent, si anume cel produs de Uniflux-probabil fiind cel mai ieftin! Filtrul Uniflux e la 50 lei, cel original, la 180 de lei. Cand a intrebat de filtrul original, doar un singur magazin a putut sa i-l ofere, dar vanzatorul nu i l-a recomandat "din prima", pt ca "e scump". Adevarat, in cazul asta, problema apare la vanzatorul de piese de schimb.
DAR! Ce e de retinut!
Prietenul meu , ca un bun afacerist ce este, s-a documentat temeinic ,asa ca stie SIGUR ca tehnologia de producere a filtrelor "ieftine" este aceea de "10 microni". In timp ce, noile tehnologii, acelea pe 2 microni, sunt mult mai scumpe. Asta e si motivul pentru care filtrul e aproape de 3 ori mai scump!

Si acum ajungem la a doua "problema", aceea cu servisurile care fac treaba in bataie de joc. Nu pot da nume aici, dar nu o data s-a intamplat ca , masini iesite din garantie sa vina la putin timp dupa ce si-au schimbat consumabilele (tot la servisul unde si-au facut reviziile in perioada de garantie) la prietenul meu sa-si repare injectoarele stricate.
Clientul , initial a fost la servisul unde si-a facut reviziile in perioada de garantie, acolo i s-a spus: "ne pare rau, vi s-au stricat injectoarele, putem sa vi le schimbam, va costa 40 de milioane"; clientul are un colaps , la servis i se ridica din umeri, i se spune ca "masina a iesit din garantie, deci va trebui sa platiti interventia". Clientul cauta o alternativa mai ieftina si ajunge la prietenul meu , incercand sa plateasca o reparatie de injectoare, nu o inlocuire.

Prietenul meu, firesc, ia la verificat intai filtrul.
Intrebare: "Cand ati schimbat filtrul?"
Raspuns: "Pai tocmai l-am schimbat"
Intrebare: "Unde?"
Raspuns: "Pai unde am facut si pana acum reviziile "
Intrabare: "La ***** ******* ?"
Raspuns: "Da, sigur ca da."
Intrebare: "V-au dat factura?"
Raspuns: "Sigur, uitati factura."

Uitandu-se pe factura, prietenul meu vede :" Inlocuit filtru motorina, marca Delphi, etc....". Numai ca, filtrul nu era deloc Delphi, ci Uniflux sau altceva similar, cu tehnologie de 10 microni.  Cum demonstrezi ca in servis au pus alt filtru decat cel prescris? Ca cei de la servis nu vor recunoaste in ruptul capului ca au pus alt filtru decat cel original. Clientul nici nu se pricepe, si nici nu sta langa mecanic sa vada ce face ...Si nici dupa aceea nu se poate vedea, ca ar insemna ca clientul sa desfaca bateria de filtrare. Cine face asta? Hai sa fim seriosi, nu ne gandim niciodata ca cineva ne trage in piept...cred ca am da in paranoia sa verificam totul. Plus ca unele lucruri nici nu se pot verifica! Acum , prinde orbul, scoate-i ochii!

George, ai dreptate si tu, cu motorina luate de cine stie de unde. Daca motorina e proasta, motorul merge prost. Dar nu se strica. Cu filtrul corespunzator, va merge. Dar daca filtrul e "mare", chiar si de la un peco cum e Rompetrol sau Petrom, poti avea surprize sa mai ai impuritati! Deci, motorul se va strica!

@Pui de drac... la ulei treaba nu e chiar asa de grava... Filtrul de ulei trebuie doar sa filtreze uleiul, sa opreasca particulele solide. La ulei trebuie sa fii atent! Eu, la Renault, am folosit initial ELF. A fost bun. Apoi am incercat si Aral, Prista , Valvoline si chiar M40Super2. Parca n-au fost asa faine... Acum am Verila, bulgaresc, e f ieftin si e chiar bun, mai ales ca motorul mananca si pierde ulei. In curand o sa fac iar schimbul de ulei, cu filtru de Logan, o sa pun iar ELF si Metabond, ca acum 20000km ,am mai facut un tratament si de la 1 l/1000 cat imi manca, a scazut la 0,5l/1000. Iar jumatatea aia de litru, cred ca mai degraba o pierde, decat sa o manance...

georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Oare de ce majoritate injectoarelor stricate sunt cele de la Renault de origine Delphi? Ceilalti nu folosesc oare filtre Uniflux sau Fiaam sau alte marci, ca doar nu se vand doar filtre Mann. La fel si pompele de inalta presiune Delphi sunt cele mai putin fiabile. Eu unul sunt de acord cu George!
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Am si eu o rugaciune : unde mai gasiti motorina d"aia nashpa , sa iau si eu 1000 litrii?
Vorbesc foarte serios !
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
Mircea Ardelean
Membru de elita
Membru de elita

Post by Mircea Ardelean »

Nea Baciule, daca vorbesti serios si-mi spui la ce-ti trebuie(oferi si un pret) atunci da-mi un PM si cantitatea e NELIMITATA  (via port Constanta) ;D ;D ;D
"Life is short... drink the good wine first"
George
Administrator
Administrator

Post by George »

eu nu cred ca s-a dus complet moda "gaz+ulei ars=motorina". ca sa nu mai spun ca v-a dat raspunsul nenea mircea...

@dragosdinulescu: de ce un set de placute de frana, sau chiar filtre de orice fel, costa mai mult pentru reno decat pt dacia, desi piesele(evident si tehnologia) sunt aceleasi?!
si inca o intrebare: de ce reno echipeaza masinile cu senzor de apa la filtrul de motorina, numai pt romania?!
ARO CLUB ROMANIA
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Cel mai bine dupa mintea mea este sa te duci cu consumabilele cumparate de tine (vorba lui Tarzan) si sa faci semne pe ,,componente".De ce ?

Pt ca pana si baietii veseli de la Peugeot Otopeni iti schimba uleiul doar pe hartie si filtrele raman neatinse (doar cel de ulei se sterge de praf... si de motorina) ..Asa ca chestia cu micronii si piesele puse de service-ul marcii ma lasa rece...Nu am incredere in ei.
Mircea Ardelean
Membru de elita
Membru de elita

Post by Mircea Ardelean »

Subscriu, nea Serghei- revizie Renault Clio 60000km = 3400 Ron la Constanta (pentru cei care nu ma cred am factura!)
"Life is short... drink the good wine first"
dragosdinulescu
Membru
Membru

Na ca am dat-o dintr-una-ntr-alta!
Am zis sa va spui si yo ce am aflat de la prietenul meu, si s-a ajuns la cat de bine isi fac treaba servisurile. Acu`, drept e, ca si la servis...sa te fereasca sfantul sa pici pe mana cui nu trebuie, ca te-a belit!

@georgenis :Sincer, chiar nu stiu cat de bune sau de proaste sunt injectoarele de la Delphi. Poate ca nu sunt mai proaste, ci doar mai sofisticate, si deci mai "fragile". Stii la ce ma gandesc acum? La fluctuatiile de curent din retea de pe vremea "lu` impuscatu`". Televizoarele alea pe lampi n-aveau nici pe draq, pe cand astea pe tranzistoare si integrate se ardeau intr-o veselie. Deci, nu televizorul era prost, ci tensiunea de alimentare. Asa si cu motorina. E proasta. Ca asa e in Romania. Ce e de facut? Filtru pe masura! Doamne ajuta ca eu am injectoare "clasice".

@george :Evident, pt ca motorina din Romania e naspa, si are impuritati si APA! Dar, cu un filtru BUN, scapi de probleme! Asta ar trebui sa fie concluzia care ar trebui trasa.Deci, sa nu divagam offtopic!

@SERGHEI Deci, concluzia e buna! TRUST NOBODY! Mai bine ne facem singuri schimbul la consumabile!
COSMIN D
Membru de elita
Membru de elita

Post by COSMIN D »

Mircea Ardelean wrote: Subscriu, nea Serghei- revizie Renault Clio 60000km = 3400 Ron la Constanta (pentru cei care nu ma cred am factura!)
Pai la 60 000 km ai schimbat si distributia daca e diesel motorul dar tot e mult daca e doar distributia si filtrele
  Eu am un Clio dci din 2005 si doar prima revizie am efectuat-o la service si mi-a ajuns ; restul reviziilor pana 80 000 le-am facut eu cu mana mea cu filtre uniflux. Mentinez ca am avut curiozitatea sa tai filtrele care le schimbam sa vad ce e in ele si uimitor erau curate . Cel putin cat se vede cu ochiul liber.Prima data goleam motorina din el intr-o sticla de plastic si cel mai mult am gasit cam o lingurita de apa . Si doar eu stiu de unde bag motorina. ;D
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Injectoarele si pompele Delphi sunt proaste. Fiabilitatea lor nu se poate compara cu Bosch  (dealtfel inventatorul tehnologiei commonrail). Acesta este principalul motiv ca se strica asa repede...
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Fiat a inventat si patentat tehonologia common-rail. Insa neavand abilitatile tehnice, de productie si comerciale de a o duce de la stadiul de experiment reusit la productia de serie, a vandut-o lui Bosch. Care a implementat-o cu success si de aici restul e istorie.

Comparatia intre Bosch si Delphi nu e foarte reusita, Bosch e mult peste.... asa ca subscriu cu mare placere la ideea conform careia dincolo de motorina proasta, si injectoarele Delphi sunt proaste si predispuse sa se ... muta...
George
Administrator
Administrator

Post by George »

@dragosdinulescu: deja ti-au spus colegii ceea ce aveam de spus, asa ca nu mai repet. spun doar ca nu numai delphi si reno fac si utilizeaza injectoare comandate de calculator. doar ca ei sunt cei mai "renumiti".
ce vroiam sa-ti spun neaparat este sa nu te mai erijezi in moderator, ca nu esti si nici nu esti apt. esti mai "nervos" ca mine...iar eu am refuzat vreo 2 ani sa ma implic in asa ceva, ca nu ma vedeam in stare. tu te vezi?!
ARO CLUB ROMANIA

Locked