Probleme transmisie Aro 3XX si 2XX - Ce evenimente ati avut ?

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
Mishu05
Incepator
Incepator

Probleme transmisie Aro 3XX si 2XX - Ce evenimente ati avut ?

Post by Mishu05 »

Salutare,
Postez aceasta intrebare la rugamintea unui prieten, detinator de Aro 324 si 244. Saptamana asta a patit ceva destul de nasol in sensul ca i s-au rupt satelitii de la 324, pe spate. A reusit sa ajunga acasa si dupa o mica alergatura dupa piese am gasit la magazinul de pe centura sateliti OK, adica nu intra pila in ei . Cu ocazia asta mi-am luat si eu o pereche, sa am de rezerva, ca deh..cine stie.

Ca idee, initial i-am cumparat eu un set de la magazinul de pe Grivita dar erau din fier mort, intra pila in ei ca intr-un cornier.Eu daca nu ma pricep, am zis ca sunt buni si uite asa am castigat experienta si el un set numai bun de facut experimente pe el. Apropo, se pot cali/intari in vreun fel sau sunt buni de aruncat?

Si acum intrebarea lui este: dom'le, ia intreaba-i pe cei de pe forum..au mai avut probleme de acest fel? El a mai avut si la 244 aceeasi problema, s-au spart. 324 a fost folosit inainte destul de "violent" , pana sa ajunga la el, deci s-ar putea spune ca erau uzati..insa la 244? Voi ati avut probleme cu transmisia, la modul asta, rupere de roti dintate/coroane?
Uitati si o poza, ca e mai limpede decat 1000 de cuvinte
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

cab_512
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: Probleme transmisie Aro 3XX si 2XX - Ce evenimente ati avut ?

Post by cab_512 »

Am avut si eu asa "eveniment" cu dif spate ARO244.Si parerea mea se "rup" satelitii din cauza smunciturilor cind tragi pe cineva din noroi ,zapada.Condus agresiv cu 4x2 si bine inteles din cauza uzurii saibelor din plastic a satelitilor-indepartinduse dintii sat. de dintii pinionului planetar se creaza o suprasarcina si ca rezultat cedeaza cei mai slab-satelitii.
Tote muștele zboară dar nu toate fac miere!
alex
Membru legendar
Membru legendar

Re: Probleme transmisie Aro 3XX si 2XX - Ce evenimente ati avut ?

Post by alex »

eu am spart coroana pe spate dupa ce am carat 1.5 tone echip pe munte.
era reglat jocul la coroana, satelitii aveau uzura dar nu au cedat. coroana varza, scoatem bucati de dinti cu magnetul din dif.
teoretic ar fi bine sa nu ai multe jocuri in transmisie si sa nu dai socuri.
dar la aro...uneori e imposibil de corectat .
happily mending an Aro 320 D127

Post Reply