Presiune ulei

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Presiune ulei

Post by Ionut »

Salut,

Am si eu niste problme cu utilajul meu. Am primit nr. rosii si deja am facut vreo 75km. (tata a condus, nu eu)
Insa nu stiu de ce dupa o vreme dupa ce temp motorului e deja la 80 C (ramane aici) ceasul de presiune ulei in motor scade brusc.  :-?? Becul de presiune nu se aprinde iar temperatura se mentine aici. Uleiul e nou, romanesc 20w40, la limita de sus pe joja.
N-aveti idee ce ar putea avea? Luni trebuie sa merg la Baia Mare la RAR (130km intr-un sens) si n-am chef sa raman pe undeva ca s-a intamplat ceva grav in motor din aceasta cauza. Asa ca mi-ar trebui ajutor cat mai repede posibil  :D
Multumesc  :)
Stand or die.

Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Re: Presiune ulei

Post by Schumy »

Adica n-ai presiune la ulei? pompa de ulei. masina trage? fum ceva? motorul merge normal pe la 90 grade celsius. da-ne mai multe detalii.
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

Deci caderea asta de presiune nu modifica deloc comportamentul masinii, trage ca inainte, nu scoate fum mai mult, de fapt am observat ca nu mai indica presiune accidental, fara sa vad vreo modificare in comportamentul ei.
Inainte sa cada presiunea in ceas, aceasta sta la 6 (la maxim), iar cand las la relanti, sare la 0, deci acul nu prea sta intre. Ori la 0 ori la maxim. Interesant e ca becul de presiune nu se aprinde.
Pompa de ulei e buna, n-are probleme.
Stand or die.
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

am avut un papuc la servici care atunci cand se inalzea incepea sa sara acu din max in zero, cand am avut o lucrare la remat, am schimbat sonda de masoara presiunea si s-a rezolvat. aveai 2 masini, incearca sa inlocuiesti sonda.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson

alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

in relanti cu motor cald ar trebui sa ai 2 bari.
in manualul de 24x scria ca poate fi intre 2 si 0.5, dar la motorul meu nu am vazut niciodata sub 2.

verifica sonda mai intai.
happily mending an Aro 320 D127
talyban99
Membru
Membru

Post by talyban99 »

cati Km are motorul ???
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

Motorul are 75km, pentru cei care nu stiu masina a trecut printr-o restaurare completa, deci si motorul e ca nou, acuma am facut primii km... (75)
Stand or die.
pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Post by pantelimon »

sa te lamuresti exact vezi ca mecanici trebuie sa aibe un manometru special care se monteaza in locul manocontactului de ulei si-ti arata exact ce si cum.
daca presiunea aratata de ceasul tau electric  indicator e identica cu cea de pe manometrul mecanic inseamna ca e ceva cauzator in motor si anume:un span intepenit in bila supapei de refulare a pompei de ulei nu mai inchide bine si scapa presiunea pe acolo ,toleranta mare intre axa cu came si lagarele din blocul motor,supapa filtrului de ulei care trece pe direct in caz de infundare a elementului,uzura in lagarele arborelui cotit cea ce zici ca nu e cazul pentru ca e giugiuc din cate zici,daca blocul motor a fost prevazut la distributie cu intinzator hidraulic in cazul in care s-a montat unul mecanic trebuie avut grija ca orificiul care ajuta intinzatorul hidraulic sa-si faca treaba trebuie obturat,culbutorii trebuiesc verificati sa nu aibe joc mare pe axul lor,pompa ulei uzata
Maxim
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Maxim »

If one may , in two words about this problem, on english. May be I can help.
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

Well, I have some problems with the oil pressure in the engine. After a while, when I drive it and the temperature is 80-85C, the pressure in the dashboard simply drops. I presume that's because the oil is too thin, but ... this is not a serious reason, many cars use this oil and have no problems. So I kind of worried about that because I had to travel 260 km (go - back) in a city to register the car.
The problem was that: when the engine goes at 80-100rpm the needle from the oil pressure gauge stays at 0. When I kick the throttle, it suddenly jumps to 6 - maximum on the scale. So, there is nothing between them, either 0 or 6.

Nevertheless, I think the problem is just the gauge, I went yesterday to register the car (to Baia Mare) and I had no problems with the engine.

Cred ca problema este indicatorul, am mers ieri la Baia Mare si n-am avut probleme cu motorul.
Stand or die.
silvester
Membru
Membru

Post by silvester »

Poate fi si sonda. Ceva asemanator am patit si eu la dacie.
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

dau si eu un exemplu:in urma cu vreo 3 ani aveam la motor(caci am dacie) ulei 20w40 de la petrom.la cald,la relanti aveam 2 bar,cand am bagat elf 10w40 la relanti aveam 4 bar.deci,conteaza f mult calitatea uleiului.acum am castrol10w60 racing ;D
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
Maxim
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Maxim »

The absolutely similar problem, at one of my familiar, was from behind  of oil pressure control sensor "transmitator presiune ulei 5621" (on the engine). At an obviously serviceable the alarm oil sensor control (red lamp) , on of oil pressure gauge, have ceased to pay attention. For calming, have measured pressure , on the main oil way , by mechanical gauge (was about 1.5 bar on hot). Is dangerous, if the ALARM LAMP IS LIGHT UP ( pressure is lower 0.35 bar),  the arrows can FALSED. Replacement of a pressure sensor - 5 minutes and him price, I think, not large.

Post Reply