Instalatie lumini ARO

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
SERGHEI
Banat
Banat

Instalatie lumini ARO

Post by SERGHEI »

Astazi am  ras singur in curte.Cine ma vedea ,sigur isi facea cruce...norocul meu ca stai in camp (in mijlocul satului)...Observand ca luminile farurilor sunt cam anemice ,m-am pregatit cu toate cele sa schimb becurile.Cand ajung in fata masinii ,surprizaaaaaaaaaaaa...Nu pot schimba becurile pt ca bull-bar-ul este montat la ...3 cm de fariri.Asa ca nu pot demonta ochelarii,de faruri nu mai spun.Cat de idiot poti sa fii sa montezi berbecul atat de aproape??!!!!!!!!!!!!!!.E,uite ca mecanicii au fost extrem de idioti.De electrician ce sa mai spun: mi-a pus o armata de butoane din care nu sunt functionale decat 2 buc.La aeroterma nu am decat o treapta pt ca butonul este simplu nu dublu,stergatorul spate nici macar nu este legat..si multe altele...

Deci ,m-am apucat sa slabesc 4 suruburi,am legat berbecul de stalpul de la poarta cu o shufa (primita cadou de la Max de la maxoffroad..caruia tin sa-i multumesc inca o data pt ca s-a dovedit foarte utila) si am dat cu spatele pana am ajuns la pozitia ideala  (dar am strambat si stalpul portii putin)...Am strans suruburile la loc si ...AM LUMINIIIIIII BUNEEEE.

Becuri,xenoane..etc...comutatoare.....proiectoare ..cum si ce folositi pt a face noaptea ZI??

alex
Membru legendar
Membru legendar

Re: Instalatie lumini ARO

Post by alex »

eu am pus doua becuri de 100 halogen pe scurta ca sa mai fie lumina.
pentru forestier am un proiector cat de utilaj. si cu ala in general scot si faza scurta, nu mai e nevoie.
daca trebuie sa scumb un bec....trebuie sa scot masca (inteligent, nu???)
happily mending an Aro 320 D127
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

alex wrote: eu am pus doua becuri de 100 halogen pe scurta ca sa mai fie lumina.
pentru forestier am un proiector cat de utilaj. si cu ala in general scot si faza scurta, nu mai e nevoie.
daca trebuie sa scumb un bec....trebuie sa scot masca (inteligent, nu???)
Pai unde ai gasit frate becuri de 100 w???!!! ca eu am avut un set de 75 w parca de pe vremuri si le-am papat pe la aro-10...Acum din cate stiu nu mai sunt acceptate becuri cu putere mai mare de 55 w (cred,daca gresesc corectati-ma)........Vreau si eu cateva bucati de putere cat mai mare daca gasiti pe undeva.....altfel ma vad nevoit sa trec pe xenon,cu toate ca la VW am lumina super cu becuri clasice.
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Rezolvarea problemei este destul de simpla in opinia mea : cauta  un electrician serios si mai ales priceput { dai dracu pe carpaci}  care sa verifice si sa schimbe papucii oxidati ,arsi si  legaturile slabe  si vei obtine o lumina foarte buna cu becul H4 55/65 W la care musai sa ai relee.Eu asa am rezolvat problema care te deranjeaza pe tine acum
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d

costel_bv
Membru
Membru

Post by costel_bv »

Eu am gasit becuri de 100w cautind becuri normale la o firma din BV.
-
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

baciudibaciu wrote: Rezolvarea problemei este destul de simpla in opinia mea : cauta  un electrician serios si mai ales priceput { dai dracu pe carpaci}  care sa verifice si sa schimbe papucii oxidati ,arsi si  legaturile slabe  si vei obtine o lumina foarte buna cu becul H4 55/65 W la care musai sa ai relee.Eu asa am rezolvat problema care te deranjeaza pe tine acum
Pai daca nici eu nu stiu sa ,,prepar"  niste papuci  atunci imi i-au singur glanda.Cat de multa minte iti trebuie sa schimbi niste papuci ,sa cositoresti  capatul firului si sa sertizezi???? Exista pasta  speciala (pt instalatii in cupru) fludor si lampi mici cu gaz (in Vitan)...in rest vointa sa fie..Cablajul este bine facut ,papucii curati intra fest....(iar daca fac fite pun papuci ,,auriti sau argintati " ca doar lucrez in bransa ,nu?  ;D ) La ce consum au becurile astea sigur  nu ai probleme cu cablajul.Oglinzile sunt noi + ca am facut in asa fel incat atunci cand aprind faza lunga sa ramana si scurta aprinsa (chestie care nu am intalnit-o la alte masini decat ca defect)..Eu vreau ceva revolutionar,ca xenoanele astea gen kit am vazut pe la unul altul ca sunt cam chioare...
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Pai nea Dinule la inceput zisesi ca mecanici si electricianul sunt varza si daia iti sugerai sa schimbi meseriasul  Dealtfel am inteles  ca esti priceput si cu tragere de inima
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d

Post Reply