Intrucat am niste probleme cu motorul, o bataie care m-ar putea conduce la rectificarea vibrochenului, m-am gandit ca poate as iesi mai ieftin sa pun un motor de Renault 12 de 1400 cmc de 72 cp, oricum asta e cam slabut. Trebuie omologat? Am auzit ca are blocul identic cu ala de dacie.
Inca ceva, se potriveste baia de ulei si pompa de ulei de la aro 10, ca sa incapa si grulu din fata?
Inca nu fac nimic, trebuie sa desfac motoru intai zilele astea poate de s-a face mai cald un pic, dar cel mai probabil e ca problema este la cuzinetii de la vibrochen.
Motor de Renault 12 pe 10
- Ionut
- Membru Devotat

Motor de Renault 12 pe 10
Stand or die.
- tarzy
- Membru legendar

Re: Motor de Renault 12 pe 10
in mod normal orice motor trebuie omologat
daca te descurci sa pastrezi blocul (cu seria motor) vechi ... atunci nu ai de ce sa-ti bati capul
daca te descurci sa pastrezi blocul (cu seria motor) vechi ... atunci nu ai de ce sa-ti bati capul
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
- florin75
- Membru de elita

Cu omolagarea s-ar putea sa fie relativ usor! Mai demult am cautat io prin legislatie si mi-a aduc aminte ca pe undeva scria ca piesele fabricate sub licenta, sau piesele originale (in cazul nostru motorul R12) sunt considerate compatibile. Adica se poate monta si omologa fara teste dinamice un motor de R12 la Dacia 1300 si invers.tarzy wrote: in mod normal orice motor trebuie omologat
Ar mai fi varianta propusa de Tarzy, sa pastrezi blocul orginal si sa montezi piesele de la Renault pe el.
-
SERGHEI
- Banat

florin75 wrote:Cu omolagarea s-ar putea sa fie relativ usor! Mai demult am cautat io prin legislatie si mi-a aduc aminte ca pe undeva scria ca piesele fabricate sub licenta, sau piesele originale (in cazul nostru motorul R12) sunt considerate compatibile. Adica se poate monta si omologa fara teste dinamice un motor de R12 la Dacia 1300 si invers.tarzy wrote: in mod normal orice motor trebuie omologat
Ar mai fi varianta propusa de Tarzy, sa pastrezi blocul orginal si sa montezi piesele de la Renault pe el.
Sa pastrezi blocul original implica:linie palier,cuzineti palier....poate difera bielele....lungimea arborelui....si multe altele.....mai mare daraua.Du-te frate la fiare vechi si cumpara un motor de 1.4 si gata sau fa-l pe asta care-l ai ,nu te mai complica.In targuri gasesti motoare complete cu 300 lei (second evident) sau dai 47 mil si cumperi unul de 1.6 pe carburator (ca mai sunt destule pe stoc).
-
costel_bv
- Membru

Daca e problema de cuzineti poate se potrivesd de la motoarele romanesti
-
- Florin
- Membru

Mai bine pune un motor de renault 5 turbo . 
ARO 244,an 1997,motor peugeot XD3TP
- Ionut
- Membru Devotat

Chestia e ca inca n-am vazut ce-i prin motoru asta. Inca nu l-am desfacut, dar cel mai probabil e vre-un joc la un cuzinet si ma tem sa nu se fi deformat vibrochenu, si decat sa-l duc la rectificat ... mai bine iau altu (motor). Si cineva mi-o zis sa iau de renault 12, il pun pe masina si nu mai am treaba si are si ceva cai in plus.
Florin: de ce de renault 5 turbo?
Florin: de ce de renault 5 turbo?
Stand or die.
- Florin
- Membru

E mai puternic ca cel de ren 12 si e si turbo.
ARO 244,an 1997,motor peugeot XD3TP
- Ionut
- Membru Devotat

Deocamdata las in pace Renaultul, incerc sa fac motoru meu
Poate pe mai incolo altu...
Poate pe mai incolo altu...
Stand or die.