probleme tehnice
-
micutucelmicut
- Incepator

probleme tehnice
Stimata comunitate,necazuri mari am cu priza de putere la ARO 11. A treia oara se foarfeca de la nivelul pinionului de vit.a-IV-a. A mai patit careva dintre voi asa ceva,stie cineva motivul? m-am gindit ca poate se blocheaza ceva in reductor,curios este faptul ca nu prezinta nici un zgomot,nici un sunet anormal in prealabil. Cind tii lumea mai draga cedeaza. Am banuit tratamentul defectuos la axul priza,hai o data,dar de trei ori ? Doua le-am luat de la Dnul Garcea de la Cimpulung Muscel. S-a crucit omul cind a auzit. A treia am luat-o de la un Aro 10,din1986. La fel. Nu stiu ce sa mai fac. Ar mai fi ceva. Trenul mobil de la cutie este modelul cu axul lung,cu rulment pe capat,dupa pinionul din reductor. aici e aici.De fiecare data cind am desfacut cutia,piulita care mentine rulmentul pe pozitie,era iesita de pe filetul axului impreuna cu siguranta de blocaj. Stie cineva ce este de facut ? Cum pot scapa de necaz ? Astept sfaturile voastre pertinente. Multumesc !
-
micutucelmicut
- Incepator

Re:priza de putere ,cutie 4 trepte Aro 11.4
se rupe de la nivel pinion a-IV-a. stie cineva motivul ?
- razvy
- Membru legendar

Re: probleme tehnice
ce motor ai cutia banuiesc ca e in 4 trepte daca e vorba de priza de pe aro 10 din 86
in legatura cu piulita la reductor vezi aici http://www.aro4x4.net/smf/viewtopic.php ... 852#p23316
in legatura cu piulita la reductor vezi aici http://www.aro4x4.net/smf/viewtopic.php ... 852#p23316
Last edited by razvy on 14 Dec 2010, 20:50, edited 1 time in total.
- hbogdan
- Membru Devotat

Dupa detaliile tehnice din postul tau, banuiesc ca nu e nevoie sa intreb daca anvelopele au aceleasi dimensiuni, nu? Problemele apar in 4x2 sau 4x4 (low sau high)?
Aro 10.4 DR, 1995, Renault F8Q248 1.9D, 65CP
- cristi-devildnb
- Membru de elita

nu are nici o legatura, tensiunile din transmisie se opresc la nivelul reductorului
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
- axxel4you
- Membru legendar

Cred ca cel mai indicat este sa schimbi cutia sau sa verifici axa pe care lucreaza pinionul de a IV sa nu ai surpriza ca e o mica eroare de fabricatie la cutie si atunci nu mai are rost sa-ti bati capul cu ea .
-
micutucelmicut
- Incepator

Re: probleme tehnice,priza de putere
Problemele au aparut intotdeauna in 4x2. As incerca cu o alta cutie,dar nu o am. Motorizarea este pe benzina,Dacia 1,6. DACA ARE CINEVA O CUTIE CU TOT CU REDUCTOR, sa incerc si aceasta varianta. Pt. solutia cu piulita din spatele rulmentului,MULTAM,ingenioasa si solida,cred.