Remotorizare ARO 10.

Suspensii, frane, directie, roti. Tipuri, modificari, reparatii.

Moderators: mariusjaz, socratee

tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Re: Remotorizare ARO 10.

Post by tarzy »

Stefane .... bre de ce nu pui tu motorul de Brasov pe o bicicleta? eventual cu sasiu ranforsat ca sincer mie imi pare cam tot aia cu al pune pe "firavul" Aro10

Si mai e o chestie pe care iar nu o inteleg, spui ca nu ai bani de acte sa-l faci pe 243 .... dar bani de acte ptr remotorizarea lui Aro 10 unde se gasesc?
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Nu fac acte la remotorizare. Normal. Nici nu cred ca ar fi posibil.

Asa slab e sasiul de 10?
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

pai .... daca tot nu faci acte ... la ce-ti mai trebuie bani?

pleci cu ceva acte de imprumut si cu asta basta .... de cate ori am trecut granita nu m-a pus nimeni sa ridic capota

Nu stiu cat de slab este sasiul de Aro10, dar clar e mai slab decat cel de 24x .... iar dupa cum spune legenda urbana Brasovul e cam distrugator de sasiuri de felul lui.

Oricum nu e vorba doar de sasiu, trebuies vazute si restul ce tin de suspensie si articulatii, etc.

De dragul experimentului cred ca ar fi interesant de vazut aceasta potriveala (Brasov pe aro 10) dar in nici un caz nu tine apa justificarea cu lipsa banilor.
In romania programului Rabla scapi cel mai ieftin achizitionand o masina dea gata decat sa te apuci de modificari si adaptari.
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
Cristian1
Membru de elita
Membru de elita

Post by Cristian1 »

Ia un sasiu de ARO 24x si pui pe ala motorul de BV si treci doar caroseria pe sasiu si gata buna
APoi e ARO 10 Super sau care-i ala cu jante JR ?! \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
NO LIMITS, NO RULES, NO ROADS

sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

cred ca ai facut vaccinele alea pt africa inaite de termen ;D ;D mai bine pune caroserie de 10 pe sasiu de 24 si ai mai putin de munca .succes
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Mai, Stefane!....
Hai, mai, Stefane!...
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Deci luat un 24x, pus caroserie de 10, si numerele de inmatriculare de pe 10, si pare a fi 10, are brasov, si mai si rezista...

Dar in cazul asta imi trebuie un 24x pe langa 10le din dotare.
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

Iti dau eu unu', ciuvei complet cu tot cu BV pe el, si tot ce ai nevoie, doar daca imi pui niste "rotine" la caroseria ramasa ;D
COSMIN D
Membru de elita
Membru de elita

Post by COSMIN D »

In toata utopia asta , cea mai realista formula este caroseria de 10 si sasiu de 24 . Modificari pe la coloana de directie si la asezarea caroseriei peste cutie .
Am studiat si eu remotorizarea lui Aro 10.4 cu sasiu de 700 mm si motor de dacia 1.4 . Concluzia a fost modificarea aceluiasi motor in 1,6. Concluzie la care ajunsese si Florin cu ceva vreme in urma.
Un coleg de pe forum spunea si avea dreptate ca mai mult de 120 Nm pe Aro 10 dauneaza la transmisie , si mai bine patinezi sau moare motorul in panta decat sa rupi ceva si sa stai pe loc. Si nici banii nu sunt putini pentru alt motor ; nu uita in ce sens se invarte si transmisia ; alte modificari si acolo . De banii astia mai bine il vinzi bucati sau cum o fi si continui pe 243 cu iubitul brasovean

Post Reply