centru tehnic ARO?

Tipuri, performante, probleme, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
alex4wd2001
Aro Club Romania
Aro Club Romania

centru tehnic ARO?

Post by alex4wd2001 »

Deocamdata ma numar printre simpatizantii demersului sustinut de aro4x4.net si studiez perspectivele unui proiect propriu (va dati seama cam cat de avansat sunt daca nu m-am decis inca intre 10 si 24...) ??? Oricum, dincolo de asta, ma macina o intrebare colaterala cu implicatii serioase: exista in prezent in RO vreun atelier service dedicat ARO care sa poata face fata competent si riguros temelor puse de intretinerea si repararea "zimbrilor"? Ma gandesc la asa ceva ca la un loc unde sa se poata reconditiona si rectifica (eventual, fabrica) piese, unde sa se cunoasca bine eventualele posibilitati de adaptare a unor componente de conceptie mai recenta (electrice, hidraulice, etc.). In fine, mi-a trecut mie prin cap, intr-un asemenea loc ar fi nevoie de angajati intr-adevar creativi, nu de genul care urmeaza un plan de service in stilul marilor retele si se blocheaza la prima problema necatalogata... Automobilele ARO, tocmai pentru ca au fost produse in multe variante de motorizare, au mai multa nevoie de atentie personalizata decat oricare altele care mai misca prin gropile patriei. Exista cumva locul despre care am pomenit aici, sau ar trebui sa fie inventat de ARO Club? [-O<
Treaba cea mai grea e ganditu'

George
Administrator
Administrator

Re: centru tehnic ARO?

Post by George »

nu exista, din pacate. iar de realizat, s-ar putea realiza, insa...sunt costuri mari. iar producerea de repere de calitate, mai ales la nivel de "cateva bucati" iarasi nu poate fi prea ieftina...si cum majoritatea utilizatorilor de ARO merg pe ideea de a pune o camera taiata in loc de o membrana...nu cred ca se poate tine in viata decat de vreun "rege al alsfaltului", din pura pasiune. iar un "rege" in ARO...inca n-am intalnit. trista realitatea, din pacate.
a incercat AMROM ceva de genul, insa e la vale treaba si pe acolo.
ARO CLUB ROMANIA
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

"Centru tehnic ARO" suna frumos, dar nu exista si este greu de realizat.
Avem, la Club, un gand mai vechi de care ne mai amintim si mai discutam, cateodata, cand ne mai intalnim: sa ne gasim un spatiu / atelier / garaj unde sa strangem niste scule si sa ne mai ajutam unii pe altii la diverse lucrari, dar nici asta nu e asa de simplu...
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
hbogdan
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by hbogdan »

Poate ar fi mai usor daca initiem o biblioteca tehnica Aro, mai intai?
Si, pana gasim o modalitate pentru service specializat, magazin specializat, poate gasim piese de schimb compatibile pe categorii?
Nu uitati de ce au pierdut elvetienii ideea de folosire a quartzului intr-un ceas si acum casio si alte ceasuri electronice sau semi-mecanice sunt pe toate drumurile in detrimentul ceasurilor mecanice clasice: au spus ca nu se vor descurca si nu au fost prea convinsi de idee.
Aro 10.4 DR, 1995, Renault F8Q248 1.9D, 65CP

Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Si cu "biblioteca tehnica ARO" e destul de complicat la un nivel oficial, pentru ca intram in discutii referitoare la proprietate intelectuala / drepturi de autor. Ehe! si subiectul asta l-am mai pritocit...
Legat de compatibilitati de componente, este treaba inceputa pe forum, dar va dura, caci informatiile se strang greu...
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
CRISX
Membru de elita
Membru de elita

Post by CRISX »

Orice om din Lume care ar vrea sa se intereseze despre ARO ar crede ca in patria lui, Romania, ar gasi toate informatiile si tot sprijinul. Din pacate nu e asa . Personal am ramas surprins de cat de putine informatii tehnice am gasit in Romania despre ARO. Noroc cu acest club-forum, si cu voi, cei care ne impartasiti si noua ,incepatorilor. Un centru tehnic si o biblioteca tehnica ar fi extraordinar, dar necesita investitii (bani), energie si timp.
Cred ca toti mai avem energie si timp. Restul nu e can-can ...
hbogdan
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by hbogdan »

"Pesimistul e un optimist bine informat"
Pai avem manualul de 24, cel de Aro10, in plus pe site-ul francez se mai gasesc cate ceva.
Lipseste manualul de 32 (caroseria), schemele electrice nu sunt foarte bine detaliate, manualele de Andoria, Renault, Peogeot etc.
Ar fi cam tot pentru biblioteca, nu?
Aro 10.4 DR, 1995, Renault F8Q248 1.9D, 65CP
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Eu cred ca este posibil un "ARO Service". Nu e obligat sa repare numai ARO. Poate sa repare si alte marci, dar personalul sa fie specializat pe ARO. Oameni care mai cunosc aceasta masina, mai sunt, problema este lipsa dorintei de a face calitate. Cunosc un Service pentru Defender, repara numai Defender, multe nu sunt pe acolo, noroc ca si Defenderul se strica destul de des! ;D
sile
Membru
Membru

Post by sile »

.si cum majoritatea utilizatorilor de ARO merg pe ideea de a pune o camera taiata in loc de o membrana...
hai mai george ca doar nu am pus la directie bielete facute din fier beton . ;D am specificat ca am promisa o pompa buna de la cineva care taie masini la remat si intre timp am zis si eu sa incerc sa o repar .in cel mai rau caz chiar de nu merge nu face vacum .si totusi a nu se uita ca eu merg pe cimpiile patriei nu pe soselele patriei .
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Imposibil nu este Werner, dar e nevoie de "oameni de afaceri" / "investitori" care sa bage niste banuti intr-o afacere care nu va produce cine stie ce profit. Si cum noi astia, pasionati de ARO, nu suntem din cale afara de bogati...
Eu as fi multumit, pentru moment, daca ne-am strange cativa sa inchiriem un garaj, un spatiu pe undeva.
Referitor la biblioteca, retineti ce v-am spus legat de aspectele legale / juridice.
Acum ceva vreme, de exemplu, am fost somati sa scoatem niste fotografii de pe prezentul forum, pentru ca ele ar fi apartinut unei anumite organizatii (nu e cazul sa dau nume, ca nu acesta este subiectul).
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

subiectul topicului devine "Aro Garage"

primele teste au fost facute deja la Florin in garaj...e mult mai usor sa umbli iarna la masina, basca mai distractiv sa fie minim doi aroisti cand dai de o problema ;D

exemplu:

http://www.aro4x4.net/smf/download/file ... &mode=view
happily mending an Aro 320 D127
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Mai alex, eu ma refer la ceva cat de cat serios, organizat, nu la o treaba de genul "eu ma descurc", "tu te descurci", "noi ne descurcam"... Asa, fiecare gasim solutii pentru masina personala.
La Florin, cat o fi el de cumsecade, e garajul lui, lucreaza la propria masina, nu poti merge la el asa, cum iti vine...
alex4wd2001
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by alex4wd2001 »

Ma bucur cand vad pe cineva folosind in tara asta termenul "serios", cum a facut-o Dan. Adevarul este ca si eu cam la asa ceva m-am gandit cand am pus tema pe forum. In principiu, treaba cu spatiul in care chiar aroistii sa intervina asupra masinilor lor imi place (de altfel, primii bani in viata i-am castigat cu mecanica...).
Urmarind cursul opiniilor de pe topic, am dat peste ceva care m-a surprins: frictiunile cu organizatia care detine drepturile asupra marcii ARO. Am pretentia ca gandesc detsul de logic si asa am ajuns la intrebarea elementara (si naiva, probabil): data tot detin marca si nu fac nimic cu ea, atunci de ce nu lasa pe altii sa faca? :-\
Treaba cea mai grea e ganditu'
George
Administrator
Administrator

Post by George »

alex4wd2001 wrote: data tot detin marca si nu fac nimic cu ea, atunci de ce nu lasa pe altii sa faca? :-\
pentru ca asa s-a decis de undeva din ceruri...nu se stie de unde.
cat despre treaba cu frictiunile, nu la cei ce detin marca ARO se referea Dan, si la un alt club, mai retro asa, si in preocupari si in gandire, care cica a primit cu limba de "muarte" nu stiu de unde nu stiu ce poze pe care numai ei le pot publica. ma rog...respectivul personaj nu stiu de ce nu a aflat inca faptul ca raspunderea juridica pentru ceea ce se posteaza pe aici apartine celui/celor ce posteaza, si nicidecum clubului/forumului/administratorilor. insa ideea e ca forumul/clubul nu poate posta/publica fara sa aiba dreptul, pentru ca el este o entitate juridica si poate fi tras la raspundere.
ARO CLUB ROMANIA

Post Reply