DAC 665 ,,Noaptea Nemirei"
-
dragospetres
- Membru legendar

Re: DAC 665 ,,Noaptea Nemirei"
-proiectul ATROM a aparut acum 7-8 ani dupa care nu s-a mai vazut.Si apoi cabina acestuia era primitiva in comparatie cu a LAROMULUI.Eu la necesitatea echiparii acestuia cu cabina dubla m-am referit,precum
au facut-o cei din Polonia:
http://images.google.ro/imgres?imgurl=h ... s%3Disch:1
au facut-o cei din Polonia:
http://images.google.ro/imgres?imgurl=h ... s%3Disch:1
- mariusjaz
- Moderator

O sa prezint in cateva imagini ,cam ...slabe dar o sa mai sap sa vedem ,primul autocamion preparat de uzina
DAC bineinteles, de tip ,,rally" ...se pot vedea tevile de la cusca de protectie a cabinei
DAC bineinteles, de tip ,,rally" ...se pot vedea tevile de la cusca de protectie a cabinei
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- mariusjaz
- Moderator

asta se intampla in anul 1985 din cate stiu prima participare a unui autocamion preparat intr-o competitie de tip raliu in tara noastra respectiv Raliul Bucovinei si Raliul Brasovului
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- mariusjaz
- Moderator

ma gandesc ca pregateau participarea la Dakar care avea sa vina ...mult mai tarziu
- MagnuM
- Membru Devotat

MagnuM wrote:Sa revenim on-topic! Cateva imagini cu modelele Dac 665 T, Dac 667 T si Dac 6610 T. Informatiile, bineinteles, la timpul lor!
Ca tot am promis! Pozele postate in mesajul citat, provin de pe aceste prospecte:

PS: Gata; v-ati plictisit de topicul asta?! Nu mai spuneti nimic despre Dac CN?!
Chevrolet Suburban V2500 Silverado

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea
- autom
- Membru Devotat

Cred ca poza cu motorul este intoarsa la tipografie. Este exact invers !
-
NNnicusor
- Membru de elita

Desi in mod categoric nu sunt DAC-uri tot-teren , prin faptul ca folosesc elemente de cabina si aceleasi motoare se pot mentiona aici si tractoarele de terminal .
-
dragospetres
- Membru legendar

-Va salut!Daca aveti colectii din presa vremii ,poate gasiti si poza acelei autobasculante fabricata la
IM Marsa cu o parte a cabinei de tip DAC CN si cu post de conducere retras.
IM Marsa cu o parte a cabinei de tip DAC CN si cu post de conducere retras.
-
NNnicusor
- Membru de elita

Regret , dar nu am acces la colectii complete din presa acelor vremuri - fiind pasionat de vehiculele romanesti am pastrat doar crampeie din ziare cu realizarile in domeniu .
De basculanta de care imi spuneti nu am stiinta .La noi la Campia-Turzii aveam la Combinatul Metalurgic
( Industria Sarmei pe numele lui adevarat ) o autobasculanta de 20 t ( a nu se confunda cu basculanta de 27 t ) in formula 6x4 echipata cu cabina standard de Marsa ( tipul intalnit pe autobasculantele de 55-100 t ) utilizata la evacuarea zgurii de la otelarie si care a functionat bine multi ani. Nu imi amintesc decat de o fotografie foarte mica a acesteia intr-una din revistele Stiinta si tehnica , si pe care nu o am scanata in calculator .Singura fotografie pe care pe care o am cu vreo basculanta cu cabina CN o atasez aici ( sursa -Autoturism , fotografiile din precedentul meu post sunt din Scanteia si Magazin )
De basculanta de care imi spuneti nu am stiinta .La noi la Campia-Turzii aveam la Combinatul Metalurgic
( Industria Sarmei pe numele lui adevarat ) o autobasculanta de 20 t ( a nu se confunda cu basculanta de 27 t ) in formula 6x4 echipata cu cabina standard de Marsa ( tipul intalnit pe autobasculantele de 55-100 t ) utilizata la evacuarea zgurii de la otelarie si care a functionat bine multi ani. Nu imi amintesc decat de o fotografie foarte mica a acesteia intr-una din revistele Stiinta si tehnica , si pe care nu o am scanata in calculator .Singura fotografie pe care pe care o am cu vreo basculanta cu cabina CN o atasez aici ( sursa -Autoturism , fotografiile din precedentul meu post sunt din Scanteia si Magazin )
-
dragospetres
- Membru legendar

-DAC 665T din fosta dotare a armatei ungare,precum si echivalentul CSEPEL D-566.-pozele in josul paginii.
-oare sunt pregatite pentru a fi reconditionate?
http://makettinfo.hu/index.php?jobb=for ... 160+&hash=
-oare sunt pregatite pentru a fi reconditionate?
http://makettinfo.hu/index.php?jobb=for ... 160+&hash=
- gabriel90cl
- Membru Devotat

cu un camion dasta ai putea sa te inscrii la DAKAR
cateva imbunatatiri si gata 
sau sa il folosesti pe trasee accidentate
- sefumic
- Membru

Un proiect al uzinei Roman in vremuri de demult apuse . Motor romanesc, desigur. Cred ca au fost produse vre-o douazeci pentru Senegal (nu sunt sigur)
- MagnuM
- Membru Devotat

gabriel90cl wrote:cu un camion dasta ai putea sa te inscrii la DAKARcateva imbunatatiri si gata
Aici e o problema! Cand o sa vezi un camion Roman/Dac, 100% romanesc, capabil sa invinga Tatra sau KamAZ, atunci putem vorbi de Dakar! Pana atunci... ne clatim ochii pe la altii...
http://www.youtube.com/watch?v=FDt-Bex3B-g
http://www.youtube.com/watch?v=H-B_eI53zV0

- MagnuM
- Membru Devotat

autom wrote:Cred ca poza cu motorul este intoarsa la tipografie. Este exact invers !
Corect! Buna observatie!

- sefumic
- Membru

DAC livrat in Malayesia . Foarte apreciat dincolo (motoare ROMAN, MAN si STEYR)