A inceput sa mi curga ulei, pe la semeringul din fata de la reductor, unde intra cardanul scurt. Am mai observat ca am un joc de aproximativa 1cm lla acel cardan si nu sta fix pe semering,
Ce mi se pare mai grav, este ca am observat pilitura de fier pe busonul degolire al reductorului.
Ce i de facut.
Masina inca merge , nu suna ciudat deloc insa vreau sa rezolv problema asta in vreun fel.
Uleiul l am golit din reductor si mai era cam 1/2 L.
Ieri am vrut sa dau jos reductorul , insa am zis ca mai bine ma consult cu cu cineva, inainte de a ma apuca. Cum se da jos , se desface din suporti sau suportii raman pe reductor? Care cardan sa l desfac pentru ca sa iasa de pe cutie?
Din ce cauza poate sa apara jocul la cardanul scurt incat pare mai scurt cu un cm?
Cand am luat masina , avea infasurat pe cardan o carpa, care cred ca avea rolul de a a tine flansa impinsa pe reductor. Asta toamna, eu am schimbat la un service semeringul si am dat jos carpa respectiva.
Daca nu cuplez din maneta 4x4, se mai invarte cardanul scurt ?
Furtunasele alea doua sint pentru aerisire , si pentru a nu intra apa in cutie sau reductor se ridica in sus si se prind intr-o clema aflata in compartimentul motor(o sirma cu niste bilute sudate in cap), daca nu o ai le prinzi pe undeva cit de sus.Nu am desfacut cutia si reductorul de Renault inca, nu am avut probleme cu ele, dar o sa intreb pe Doinel daca a desfacut el si o sa -ti dau explicatiile necesare.
Ca sa dai jos reductorul se desface cardanul spate, suportii reductorului, se desfac suruburile ce-l prind pe cutia de viteze si se trage spre inapoi ca sa-l scoti de pe nuturi. Ulterior se desface carcasa. M-ai simplu se pot demonta capacele de vizitare si inspecta interiorul fara a da jos reductorul. Ca sa nu curga ulei trebuie puse niste simeringuri bune (ex. Corteco).
Daca nu cuplezi 4x4 cardanul scurt nu se invirte.
ARO 10,4 DIESEL, 2005
OPEL NEW CORSA DIESEL, 2008
tel. 0770403936
Multumesc de instructiuni.
S ar putea ca sa nu mai fie nevoie sa demontez reductorul . Chiar daca as constata ceva nereguli in el , n as avea ce sa fac, neavand piese de schimb. Deocamdata merge si nu suna deloc rau. Mi am mai amintit , ca asta toamna cand am schimbat semeringul ,aia de la service aveau o galeata cu manivela in care colectau uleiul si cu ajutorul manivelei il pompau inapoi. In galeata aceea se amesteca uleiul de la toate masinile Tot din galeata aia cred ca era si spanul, si tot din cauza asta era innegrit uleiul . S ar putea sa fi fost amestecat si cu ulei de motor...?!
Sa va povestesc ce am facut .
In poza asta se vede un spatiu cu nuturi, unde mi intra degetul, pe cardanul scurt .Daca miscam cardanul in fata sau in spate , golul ala se muta ori la grupul din fata ori la reductor, asa ca am ales sa tin distantat ca in poza si sa l prind cu o carpa bine infasurata. Am bagat vazelina cat incape la flanse si le am lipit de semering. Dupa primele probe se pare ca o sa mi tina figura, numai sa nu folosesc 4x4. (oricum mi s stricate si MRL urile).
Mai pun o poza cu metoda prin care am alimentat reductorul cu ulei. Mi a luat ceva timp dar a mers .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
uleiu il bagi tot cam asa,.da foloseste un furtun mai gros,sus torni cu palia ulei,.si jos ii atasezi la furtun 5 cm de teava..din cupru cu un colier,.sau ceva de genu,
imi pare cunoscuta treaba cu uleiu negru , uleiu de cutie nu sa face negru, in cel mai rau caz maroniu inchis, sau maroniu deschis, pt ca temperatura din cutie si reductor nu e suficient de mare sa il arda
Grupul tau de ce e prins? de sasiu? Si eu am asa un gol la cardan pentru ca diful fata sta pe traverse pe suporti sudati, nu facuti din fabrica. Din cauza ca nu au fost facuti perfect puntea sta un pic mai in fata asa s-a marit distanta intre reductor si punte, deci a aparut acest gol.
Uita-te la chestia asta
Grupul fata poate fi impins un pic spre inapoi din suporti, dar nu prea mult ca loveste in coroana motorului. Si la mine cardanul fata e prea scurt, probabil inginerii ARO erau prea vlaguiti, cind au proiectat cardanul, de la xxxxxxxxxxxxx.
Mesajul a fost editat de catre mine, Dan CHIRIAC. Pe viitor, as dori sa nu mai am ocazia sa citesc astfel de exprimari. Cu atat mai mult cu cat nu au nimic de a face cu subiectul.
ARO 10,4 DIESEL, 2005
OPEL NEW CORSA DIESEL, 2008
tel. 0770403936