Electromotor motor diesel Peugeot
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Re: Electromotor motor diesel Peugeot
alex, stai sa vezi, mai intai, ce primesti...
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- Cotizo
- Membru Devotat

Incerc alta abordare: caut o coroana pentru ce am eu, poate e mai simplu.
- Soryn
- Membru legendar

in TecDoc am gasit 3 tipuri de bendixuri la pejo 505 D,si TD , cu 9,10 ,11 dinti
sunt el. facute de mai multe firme, cu diferite planse de puteri,
nu se mai poate citi codu de pa electromotoru care il ai tu?si nu are bendixu bun
baga codu aici
sunt el. facute de mai multe firme, cu diferite planse de puteri,
nu se mai poate citi codu de pa electromotoru care il ai tu?si nu are bendixu bun
baga codu aici
- Cotizo
- Membru Devotat

Paris Rhone
011E 156
D7
011E 156
D7
- Soryn
- Membru legendar

Paris Rhone parca a devenit Valeo intre timp ,sper sa nu ma insel
la valeo am gasit ceva startere cu cod D11E156(seamana cu ce ai tu) ,acelasi electromotor fiind vandut si cu codurile D11E195 si D9R105 , putere 3,1 kw, 3gauri la prindere,( sunt si alti inlocuitori vreo 10 firme),
si are bendix cu 9 dinti.
alt electromotor avand bendixu cu 11 dinti, tot de la valeo, in poza arata cu 3 gauri prinderea, dar in specificatii ,scrie ca are doar 2,restu e la fel ca cel de mai sus,,oricum cred ca difera doar la prindere, codu lui fiind D11E184 sau D9R89 sau ND034
Codurile pentru pejo 505 2.5 D
in principiu, mai ramane sa vezi cum arata un bendix cu 11 dinti -daca so potrivi si ala
la valeo am gasit ceva startere cu cod D11E156(seamana cu ce ai tu) ,acelasi electromotor fiind vandut si cu codurile D11E195 si D9R105 , putere 3,1 kw, 3gauri la prindere,( sunt si alti inlocuitori vreo 10 firme),
si are bendix cu 9 dinti.
alt electromotor avand bendixu cu 11 dinti, tot de la valeo, in poza arata cu 3 gauri prinderea, dar in specificatii ,scrie ca are doar 2,restu e la fel ca cel de mai sus,,oricum cred ca difera doar la prindere, codu lui fiind D11E184 sau D9R89 sau ND034
Codurile pentru pejo 505 2.5 D
in principiu, mai ramane sa vezi cum arata un bendix cu 11 dinti -daca so potrivi si ala
- Cotizo
- Membru Devotat

Cred ca ala cu 11 dinti trebuie - am vazut intr-un catalog ca e si un pic mai mic in diametru. Problema e daca se potriveste pe electromotor. Daca nu reusesc sa pun alt bendix, un electromotor ma costa cat tot motorul, deci nu stiu ce sa zic... Am inteles ca motoare de genul asta s-au pus si pe Ford Granada.
Oricum, investighez si posibilitatea de a schimba coroana, sigur ar fi mai ieftin decat un electromotor...
In plus, nici nu stiu exact ce electromotor sa cumpar, mama lor de francezi complicati...
Oricum, investighez si posibilitatea de a schimba coroana, sigur ar fi mai ieftin decat un electromotor...
In plus, nici nu stiu exact ce electromotor sa cumpar, mama lor de francezi complicati...
- Soryn
- Membru legendar

da bendixu vechi jos, te uiti la el bine, faci comanda la un magazin si vezi,se aseamana cu cel vechi la prindere
- baciudibaciu
- Membru legendar

Am intrat in posesia electromotorului !
pe el scrie VALEO si este cu prinderea in 3 puncte
pe el scrie VALEO si este cu prinderea in 3 puncte
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
- baciudibaciu
- Membru legendar

Voila si ceva poze :
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
- baciudibaciu
- Membru legendar

si inca 3
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
- Cotizo
- Membru Devotat

Poti masura diametrul pinionului de la bendix? Cati dinti are? Electromotorul seamana cu ce am eu - Valeo e noua denumire pentru Paris Rhone. Ar fi extraordinar daca mi s-ar potrivi...
Sau poti sa mi-l trimiti sa-l incerc, daca e bun, il cumpar, daca nu, platesc eu si transportul inapoi..
Sau poti sa mi-l trimiti sa-l incerc, daca e bun, il cumpar, daca nu, platesc eu si transportul inapoi..
- baciudibaciu
- Membru legendar

In urma unor masuratori si numarari minutioase
au reiesit urmatoarele :
diametrul exterior 29.3 mm
dantura 11 bucati dintisori
diametrul exterior 29.3 mm
dantura 11 bucati dintisori
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
-
oldman
- Incepator

Nu umblati dupa electromotoare de Ford de nici un fel ca nu merge nimic pe Aro, volantele de Ford sint diferite . Pe Aro, datorita carcasei de ambreiaj f lunga, se afla volanta de Peugeot J9, o corcitura facuta in Turcia, volanta f groasa. Va spun acest lucru sigur pt ca, acum niste ani cind am pus pe un M motor de Siera 2,3 cu carcasa originala de fabrica , si singura volanta cu care am reusit sa ajung cu priza la disc a fost de J9.
Surpriza a venit dupa aia, cu electromotorul, ca a trebuit sa il iau de la cel cu volanta, si m-a jupuit ca lumea.
Surpriza a venit dupa aia, cu electromotorul, ca a trebuit sa il iau de la cel cu volanta, si m-a jupuit ca lumea.
- Cotizo
- Membru Devotat

Nu e vorba de Aro, e doar un motor de Peugeot de 2,5 diesel aspirat cu cutia lui originala - probabil, oricum nu e de Aro 24. Avand in vedere ca doar se banuieste provenienta de pe o duba sau un 505, dracu' stie ce electromotor de potriveste.. Cel care corespunde seriei motorului se pare ca are un bendix care nu se pupa cu coroana, de aici alte mistere abisale ale mecanicii frantuzesti...
Poate cel din pozele de mai sus se potriveste, pentru ca pinionul ar trebui sa fie mai mic in diametru si sa aiba mai multi dinti - din poze pare sa aiba mai multi si diametrul e sigur mai mic.
Poate cel din pozele de mai sus se potriveste, pentru ca pinionul ar trebui sa fie mai mic in diametru si sa aiba mai multi dinti - din poze pare sa aiba mai multi si diametrul e sigur mai mic.
-
oldman
- Incepator

Daca e de 505 motorul a fost montat inclinat si ar trebui sa aiba baia inclinata. daca a fost pe Ford are baia dreapta si are joja pe stinga linga volanta, daca a fost pe ceva duba Peugeot are joja pe stinga liga pompa de injectie, daca a fost pe duba Daf are o ciudatenia dracu' de intinzatoare la curele, daca a fost pe duba Rover areventilator electric si nu are pe capacul de distributie axul pt elice. Tin sa-ti spun ca pe fiecare montaj a avut alt electromotor. De exemplu pe 505, un electromotor de ford se prinde perfect in trei suruburi, dar diametrul bendix-ului e mai mic si sare peste dintii volantei cu un zgomot de zici ca se rupe ceva. Nu-mi aduc aminte de nr de dinti , imi pare rau.