canicula continua
Moderator: costy84
- tarzy
- Membru legendar

canicula continua
http://www.infonews.ro/article73754.html
ce mi se pare de-a dreptul revoltator: Administratia Nationala de Meteorologie are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru iulie si august. Motivatia instituirii secretului de stat este legata de temperaturile ucigatoare care vor lovi Romania in urmatoarea perioada. De maine, cand termometrele vor depasi 40 de grade, tara coboara in infern, iar autoritatile au intrat, discret, in alerta de gradul zero.
cum .... bip-ul meu isi permit astia (daca o fi chiar asa) sa nu ne informeze despre realitate. ce dreaqu .... daca afara e 50 grade si ei spun ca-s numa 35 o sa-mi fie mai racoare?
daca tin minte .... nici pe vremea lui Ceasca nu-si permiteau asa ceva .... sa interzica comunicarea valorilor reale (doar le manareau pe sest)
ce mi se pare de-a dreptul revoltator: Administratia Nationala de Meteorologie are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru iulie si august. Motivatia instituirii secretului de stat este legata de temperaturile ucigatoare care vor lovi Romania in urmatoarea perioada. De maine, cand termometrele vor depasi 40 de grade, tara coboara in infern, iar autoritatile au intrat, discret, in alerta de gradul zero.
cum .... bip-ul meu isi permit astia (daca o fi chiar asa) sa nu ne informeze despre realitate. ce dreaqu .... daca afara e 50 grade si ei spun ca-s numa 35 o sa-mi fie mai racoare?
daca tin minte .... nici pe vremea lui Ceasca nu-si permiteau asa ceva .... sa interzica comunicarea valorilor reale (doar le manareau pe sest)
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
-
vstef_is
- Membru legendar

Re: canicula continua
Pe vremea lui Ceausescu nimic raportat nu era real, totul era "manarit"... si sincer
dintre toate titlurile de articole de pe site, asta e singurul SCRIS CU LITERE MARI.... parerea mea este ca e doar un subiect de senzatie, imaginat de presa noastra distina care nu scapa nici un prilej de a face furori... Ca sa sustin afirmatia asta citez "50 de grade"... pai s-avem pardon, una e temperatura reala, si alta e temperatura perceputa - influentata desigur de multi factori, mai ales intr-un oras ca Bucurestiul... dar suna bine 50, nu? Senzatie, senzatie...
Sa fim seriosi, daca SRI ar vrea cu adevarat sa altereze realitatea, s-ar scrie in "ziare"? Ar afla cineva, in afara de poate una sau doua persoane de la ANM? Si oricum, ne-ar fi greu noua oamenilor de rand sa iesim cu termometrul in strada? E greu de ascuns temperatura... fie si prognozata... altminteri spre exemplu chestia cu ploile mari s-a adeverit perfect la timp si la tzanc... pe alea de ce nu le-au interzis...
dintre toate titlurile de articole de pe site, asta e singurul SCRIS CU LITERE MARI.... parerea mea este ca e doar un subiect de senzatie, imaginat de presa noastra distina care nu scapa nici un prilej de a face furori... Ca sa sustin afirmatia asta citez "50 de grade"... pai s-avem pardon, una e temperatura reala, si alta e temperatura perceputa - influentata desigur de multi factori, mai ales intr-un oras ca Bucurestiul... dar suna bine 50, nu? Senzatie, senzatie...
Sa fim seriosi, daca SRI ar vrea cu adevarat sa altereze realitatea, s-ar scrie in "ziare"? Ar afla cineva, in afara de poate una sau doua persoane de la ANM? Si oricum, ne-ar fi greu noua oamenilor de rand sa iesim cu termometrul in strada? E greu de ascuns temperatura... fie si prognozata... altminteri spre exemplu chestia cu ploile mari s-a adeverit perfect la timp si la tzanc... pe alea de ce nu le-au interzis...
- bigdaddy
- Membru

Si pe cei de la Yahoo wheather cine-i va opri sa dea prognoza? In vestul si nordvestul RO mai bine asculti prognoza "vecinilor", parca o nimeresc mai bine! Pe aia cine-i mai cenzureaza? Deci mi se pare o "fasaiala" a "ziaristilor"....!
"In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !" Benjamin Franklin 
- tarzy
- Membru legendar

ma rog .... nu as vrea sa-o dam in teoria conspiratiePaul "Bigdaddy" Farago wrote: Si pe cei de la Yahoo wheather cine-i va opri sa dea prognoza? In vestul si nordvestul RO mai bine asculti prognoza "vecinilor", parca o nimeresc mai bine! Pe aia cine-i mai cenzureaza? Deci mi se pare o "fasaiala" a "ziaristilor"....!
dar ... si aia de la yahoo "culeg" informatia de la statiile meteo locale
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
-
SERGHEI
- Banat

Pai stai ca nu-i asa,paginile de prognoza care se respecta,dau prognoze pe baza imaginilor din satelit coroborate cu datele (temp,umid,presiune,curenti de aer,nebulozitate..etc) culese ,,de la statiile meteo automate" .la noi la INMH prognozele sunt date de calculator,pentru ca cei ramasi in institut habar nu au cum arata o picatura de ploaie,i-ar pe batranii care faceau prognozele adevarate la masa de lucru i-au gonit.Am avut un profesor de meteorologie foarte bun , Ecaterina Ioan Bordei de la care am invatat multe si pt care am tot respectul.tarzy wrote:ma rog .... nu as vrea sa-o dam in teoria conspiratiePaul "Bigdaddy" Farago wrote: Si pe cei de la Yahoo wheather cine-i va opri sa dea prognoza? In vestul si nordvestul RO mai bine asculti prognoza "vecinilor", parca o nimeresc mai bine! Pe aia cine-i mai cenzureaza? Deci mi se pare o "fasaiala" a "ziaristilor"....!
Cat despre matrasirea datelor in RO,sa stiti ca este ceva normal,avand in vedere ca la anumite temperaturi ,activitatile in aer liber sau in spatiile fara aer conditionat inceteaza,iar angajatorii trebuie sa asigure apa minerala si ,,dusuri dese""....
- George
- Administrator

www.weather.co.uk de unde culege,bre? de la baiatu' lu jurca?!tarzy wrote:ma rog .... nu as vrea sa-o dam in teoria conspiratiePaul "Bigdaddy" Farago wrote: Si pe cei de la Yahoo wheather cine-i va opri sa dea prognoza? In vestul si nordvestul RO mai bine asculti prognoza "vecinilor", parca o nimeresc mai bine! Pe aia cine-i mai cenzureaza? Deci mi se pare o "fasaiala" a "ziaristilor"....!
Last edited by George on 17 Jul 2007, 14:07, edited 1 time in total.
ARO CLUB ROMANIA
-
vstef_is
- Membru legendar

si ar mai fi si accuweather
- tarzy
- Membru legendar

statiile astea automate trimit datele direct la satelit? sau mai intai "centralizeaza" la "baza" lu' INMH (sau cum s-o mai chema acum)?
daca "centralizeaza" atunci pot fi "aranjate" relativ lejer ca de altfel tot ceea ce tine de biti
daca "centralizeaza" atunci pot fi "aranjate" relativ lejer ca de altfel tot ceea ce tine de biti
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
- Dan CHIRIAC
- Administrator

In afara de dusuri si apa minerala mai sunt si o seama de activitati care se sisteaza peste o anumita temperatura, marfuri pe care nu mai ai voie sa le transporti, trenurile circula cu restrictii etc.
Suficiente motive, deci, sa fie manarite informatiile meteo.
Suficiente motive, deci, sa fie manarite informatiile meteo.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- George
- Administrator

io creca aia nu mai vindeau ziaru',pe bune. nu mai murise nimeni,nicio gaina violata,nimic...si au zis sa dea vina pe caldura si pe sri.
altceva oprit de la publicare n-au gasit si ei...tocmai vremea s-au gasit. ce naiba,domnilor...nu ne-am speriat de inundatii,ca au ramas oamenii fara case...acuma ce se poate intampla? ca ard paduri? am vazut si la altii...ca mor pensionarii pe strada...suntem obisnuiti,la ce salvare avem,si la ce politica de pensii. de abia se mai degreveaza bugetu'.
raman la parerea ca e "petarda de presa"...ca bomba nu se poate spune. mare dezvaluire ce-au facut...
altceva oprit de la publicare n-au gasit si ei...tocmai vremea s-au gasit. ce naiba,domnilor...nu ne-am speriat de inundatii,ca au ramas oamenii fara case...acuma ce se poate intampla? ca ard paduri? am vazut si la altii...ca mor pensionarii pe strada...suntem obisnuiti,la ce salvare avem,si la ce politica de pensii. de abia se mai degreveaza bugetu'.
raman la parerea ca e "petarda de presa"...ca bomba nu se poate spune. mare dezvaluire ce-au facut...
ARO CLUB ROMANIA
-
SERGHEI
- Banat

Keo wrote: io creca aia nu mai vindeau ziaru',pe bune. nu mai murise nimeni,nicio gaina violata,nimic...si au zis sa dea vina pe caldura si pe sri.
Corect..material de presa ca sa pape si ,,ziaristi"ceva ..Ce dracu domne,doar este vara.Nu inteleg ce pare neobisnuit,topirea calotei polare,furtuni,zapezi in iulie,tornade in Europa..ce dracu,doar sunt manifestari climatice normale...NU???
- pantelimon
- Membru legendar

calduraaaa, ce bineeeee
vreauuuuuu ,vreauuuuuuu
cand eram copil mergeam cu gasca pe camp si ne balaceam la aspersoare pana ne lua foamea si nu se mai impancienta nimeni ca vaiii ne topim
cand eram copil mergeam cu gasca pe camp si ne balaceam la aspersoare pana ne lua foamea si nu se mai impancienta nimeni ca vaiii ne topim
-
georgenis
- Membru de elita

Plus ca mergem cu decapotabilele!
-
SERGHEI
- Banat

pe caldura asta nici nu ma gandesc sa trec la ,,decapotabila" ..decat sa ma bata soarele pe tzacalie mai bine stau sub prelata.georgenis wrote: Plus ca mergem cu decapotabilele!
A....am uitat sa spun ca oricum am aer cond pe 244...
-
georgenis
- Membru de elita

E super cu decapotabila am mers eu putin azi. Dar aveam o sapca. Nu simteam deloc caldura si au fost si la Busteni vreo 35 de grade azi. Masina a iesit super in cateva zile pun poze cu ea gata. Mai am pe ici pe colo cate ceva de facut.