rotor demaror

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
alex
Membru legendar
Membru legendar

rotor demaror

Post by alex »

pentru motorul de brasov...

frecvent problema consta in oxidarea contactelor de la rotor.
acum ceva timp un mester a cositorit contactele. in timp, a inceput sa merga din ce in ce mai greu, l-am desfacut si am observat ca pe o raza de 120 grade cositorirea disparuse.

exista o alta varianta de reparare a rotorului (in afara de luat unul nou?)

a doua problema a fost contactul de forta din starter, unde placutele suruburilor mari de cupru si lamela de contact erau amprentate ca dracu, cu grad mare de uzura. nu era de mirare ca facea contact prost. de la astea nu am poze, eram prea murdar pe maini... :-\

in poza se vede la stanga cositorirea veche, iar in dreapta zona fara cositor.
ce parere aveti?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
happily mending an Aro 320 D127

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Re: rotor demaror

Post by Soryn »

nenea alex,. depinde de tipu cositorului(aliaj ), care a fost folosit, ala cu mai mult plumb, se topeste la 200grade celsius, ala de e folosit si in electronica,.. are mai mult plumb in el,..

dar exista in comert, un cositor (aliaj) care se topeste la temperatura mai mare, stiu ca am dat eu peste un dasta ,,si ma chinuiam cu letconu si nici nu il jigneam ;D , asta se topeste cu pistol dala cu aer cald, (feon)

cositoru vechi ,sa topit..si la scuipat ,prin rotatie,
alex
Membru legendar
Membru legendar

Re: rotor demaror

Post by alex »

e cositor din cel bun, care "scartaie" la indoire.
la lipire e nevoie de letcon mare si lampa de gaz, alminteri nu il misti.

eu intrebam de alte metode de reparare.
ma gandeam sa "forez" cu un burghiu de 2mm cate doua gauri la fiecare contact si sa pun in canalele facute un conductor de cupru cositorit in forma de U, apoi cositor peste.
happily mending an Aro 320 D127

Post Reply