pot merge cu fata cuplata mereu (aro 10)

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
kolumban
Nou venit
Nou venit

pot merge cu fata cuplata mereu (aro 10)

Post by kolumban »

Revin si eu cu intrabarea lu' mihaifri

am auzit ca nu e bine sa ti mereu cuplata fata (ma refer cuplata de la roata de la mrl nu de la maneta)pt ca se invart mereu planetarele si grupul totodata! cum ma sfatuiti sa merg pt ca nu as invartii mereu de acele MRL merg cam greu . este vorba de un aro 10.4 ; consumul suplimentar nu ma intereseaza

Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Re: pot merge cu fata cuplata mereu (aro 10)

Post by Dan CHIRIAC »

Daca mergi cu rotile fata cuplate doar din MRL-uri, nu si din maneta, nu se intampla nimic rau.
Consum un pic mai mare, efort un pic mai mare in directie si, in timp, oarece uzuri la piesele aflate in miscare.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
hume89
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by hume89 »

si....sa dezactivezi 4x4 din MRL in ce directie se da?....ca sa nu incurc!
George
Administrator
Administrator

Post by George »

invers acelor de ceasornic... ;D
ARO CLUB ROMANIA

hume89
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by hume89 »

asa....in stanga!...mersi mult! :-*
myronutu
Membru legendar
Membru legendar

Post by myronutu »

dar suntsageti si scrie 4x4 si 2x4 pe MRL,e simplu
claus4fly
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by claus4fly »

nu e regula...eu dau un MLR inspre fata unul spre spate...poate au sens si eu am doua de aceeasi parte !

problema am rezolvat-o simplu: invarti de planetara pana se cupleaza si nu se mai invarte(deci ai cuplat fata), apoi faci 2 marcaje cu o masina de gaurit pe cele 2 piese, cea fixa si cea mobila (este din aluminiu asa ca nu apesi tare si se face rapid) si eventual bagi niste vopsea rosie acolo
asa nu o sa mai gresesti...ai pus semn la semn si stii ca ai fata cuplata...deci nu poti sa risti sa mergi cu o parte cuplata si cu una nu... si in plus apare o uzura inegala si o functionare asimetrica a directiei( intr-o parte apar cupluri suplimentare datorita rotatiei planetarei)
asa folosesc eu si nu mai am probleme, chiar daca ma lasa memoria(ca-s batran)...pun rosu pe rosu si ...merge!
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

daca aveti masinile second sau au mai umblat cine stie cine prin ele, verificati si mrl-ul

capacelul care se roteste trebuie sa merga usor dintr-o pozitie in alta.
sub capac, ar trebui sa existe un ansamblu arculet ca de pix cu o bila (ok cea de rulment d ebicicleta).
rolul ansamblului e sa tina mrl-ul pe 4x2 sau 4x4.

eu nu aveam arcul acesta si in sarcina 4x4 mrl-ul se debloca. de 3 ani de cand am refacut sistemul capacelului nu s-a mai deconectat niciodata din 4x4. mentionez ca am mrl romanesc, versiunea fara ace.

marcarea cu vopsea e cea mai buna idee. e scris pe mrl-uri cum e cu 4x4, dar acoperit de noroi e greu de vazut sau de verificat pozitia.
happily mending an Aro 320 D127
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

de asemenea,.. daca bagarati de seama,..MRL-u are niste seibi de uzura care se inlocuiesc, si corpu si capacu..

la capac ,e important sa nu aiba joc, in momentu in care sunt stranse cele 2 surubele..de 4 sa mearga un pic mai greu,.. ca daca merge usor ,se slabesc suruburile de la vibratii si iti pica rondeaua jos
George
Administrator
Administrator

Post by George »

claus4fly wrote:nu e regula...eu dau un MLR inspre fata unul spre spate...poate au sens si eu am doua de aceeasi parte!
spre fata si spre spatele cui? ale tale? sau ale masinii?! daca pe stanga rotesti spre spatele masinii, normal ca pe dreapta vei roti spre fata, ca sa cuplezi...dar tot in sensul acelor de ceasornic. este exact ca la filetul normal de la surub. b-(
ARO CLUB ROMANIA

Post Reply