Acum vreo saptamana am schimbat un cilindru de frana de pe fata , normal ca aceasta operatiune a avut nevoie si de o sticluta de lichid de frana nou... Problema care a aparut la ultimele 2 drumuri pe care le-am facut a fost ca dupa aproximativ 20km parcursi mi s-au blocat rotile pe fata... soluti aa fost sa dau drumul la presiunea care s-a format pe la un aerisitor...
Ajung acasa aerisesc din nou franele pe fata si momentan totul mergea perfect.. pana azi cand am plecat iarasi si iarasi s-au blocat rotile...solutia aceiasi...
Azi am cumparat alt lichid de frana fabricat in germania dot 3, am dat celelalt lichid afara si inlocuit cu acesta nemtesc progresiv... dar am facut un scurt drum si am impresia k pedala isi tot scurteaza cursa si iar se blocheaza ...
maine trebui sa ajung la bucuresti si sper sa nu patesc iarasi .... CARE O FI PROBLEMA???
Se infraneaza in mers rotile de pe fata...
- George
- Administrator

Re: Se infraneaza in mers rotile de pe fata...
pompa de frana. se blocheaza supapa aia din capatul pompei, unde e piulita aia mare in care intra conducta.
ARO CLUB ROMANIA
- mio
- Incepator

salut , si eu am patit asa ceva la aro . la mine a fost pompa bagata mult in presiune si nu mai permitea lichidului sa revina in pompa dupa frinare, in timpul frinarii etrierii se incalzesc si odata cu ei si lichidul marindu_si volumul ,avind dublu circuit e de ajuns ca doar unul din pistonase sa fie putin impins ca sa nu mai revina lichidul inapoi si sa ramina infrinata. cred ca asa se explica de ce ti se infrineaza dupa un timp .verifica si tu sa nu cumva sa ai aceasi problema,incearca sa o scoti putin din presiune slabind putin cele doua piulite ce tin pompa prinsa pe servo atunci cind se infrineaza si vezi daca isi revine.
- myronutu
- Membru legendar

dar tu tot dot 3 ai bagat in el.ca nu ii place sa ii amesteci lichidu,asa am patit si eu ca tinedar eu aveam pedala dar nu mi se infrana numa o rota,nu am lucrat numai la roata de pe fata stanga aerisesc tot dar vdeam ca nu are presiune,am aerisit si pedala totu ok si cand merg cu el c sal mai pot orpi ca numa roata de pe spate dreapta mi se frana,problema a fost ca am pus lichid dot 4 peste dot 3 si sa bulit garniturile in pompa centrala frana.
- Fane
- Membru Devotat

Acelasi lucru am patit si eu la 243 ramane dreapata fata blocata mai ales dupa ce calc frana.Am schimbat garniturile la cilindri,la pompa am aerisit si tot blocata ramane
.Am schimbat pompa si am aerisit din nou si acelasi rezultat.
Maine ma ocup de el sa vad ce are ca e naspa sa te tot dai jos cu cheia de 10 sa slabesti conducta,devine enervant 
Aro 243
- mdany
- Junior

Gataaaa... s-a rezolvat ieri dimineata...problema a fost supapa din pompa... ii sarise siguranta si statea tot timpul presata pe cilindru... am mai avut o pompa de rezerva si fara sa mai scot garniturile cu cilindri doar am inlocuit arcul acela cu supapa... montat, aerisit si fuga la bucuresti... si dau acolo peste o aglomeratie
de am mers o ora si juma bara la bara...