Roti in X
- florin 34
- Membru Devotat

Re: Roti in X
se poate regla ceva la butucul rotii din acesti pivoti?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- florin 34
- Membru Devotat

eu cred ca pozitia rotii inclinate spre interior cu partea de sus ar putea fi si de la arcul suspensiei, care impinge prea jos placa care tine partea de jos a ansamblului rotii!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- alex
- Membru legendar

surubul acela se acceseaza pe la capacul inferior al pivotului. alminteri o sa invarti fara efect,basca lipseste splintul de asigurare a piulitei.
ar trebui sa vezi prima datacum se face.
si ansamblul de pivot mai are o garnitura de cauciuc. fara acea garnitura pivotul nu e protejat.
ar trebui sa vezi prima datacum se face.
si ansamblul de pivot mai are o garnitura de cauciuc. fara acea garnitura pivotul nu e protejat.
- florin 34
- Membru Devotat

da, garnitura aceea o am dar era rupta! de aceea nu apare la locul ei!
am luat jos siguranta de la capacul pivotului, dar tot nu iese placa aceea!
am luat jos siguranta de la capacul pivotului, dar tot nu iese placa aceea!
- alex
- Membru legendar

ba iese, dar e bine sa nu faci prostii langa masina fara o roata.
asigura-te ca masina e suspendata ca lumea. eu pun sub sasiu in fata suport serios, nu cric.
MASINA IN POZE NU E ASIGURATA CA SA TE BAGI SUB EA!!!!!!!! DOAR UN CRIC ACOLO NU E OK!!!!!!!!!
apoi vii cu un cric mic si ridici cu tija de la cric pusa pe capacelul acela. asta il va determina sa se miste sus jos si la depresare sa cada. nu trebuie sa ridici toata masina pe capacel.(capacelul ar trebui sa cada si daca il lovesti cu ciocanul)
sub capac ai trei discuri care au rol de arcuri. astea se uzeaza si se schimba. ai grigja la modul in care sunt ordonate discurile.
apoi cred ca mai e o piesa pe care sta capul pivotului (aici nu mai tin minte sigur)
si piesa aceea poate sa fie blocata acolo, ciocan sau miscat cu cricul ca la primul capac si ar trebui sa cada si piesa aceea.
de abia acum ai acces la surubul respectiv.
il desfaci si mai ai de eliberat bila in care e conul inferior al portfuzetei. rar se elibereaza singur. daca dai cu ciocanul in bascula inferioara, de sus in jos, alternativ stg-dr, ar trebui sa se elibereze.
REPET asa fac eu, nu cunosc cum ai asigurat masina. ai mare grija!!!
toate piesele astea sunt prezentate in manualul aro.
nu reglezi nimic demontand pivotul inferior.
daca nu ai joc in afara de gresat nu ai treaba acolo.
totusi trebuie sa pui alta garnitura de cauciuc.
rog pe cei care mai citesc topicul sa ma corecteze daca nu am descris corect operatiunea.
asigura-te ca masina e suspendata ca lumea. eu pun sub sasiu in fata suport serios, nu cric.
MASINA IN POZE NU E ASIGURATA CA SA TE BAGI SUB EA!!!!!!!! DOAR UN CRIC ACOLO NU E OK!!!!!!!!!
apoi vii cu un cric mic si ridici cu tija de la cric pusa pe capacelul acela. asta il va determina sa se miste sus jos si la depresare sa cada. nu trebuie sa ridici toata masina pe capacel.(capacelul ar trebui sa cada si daca il lovesti cu ciocanul)
sub capac ai trei discuri care au rol de arcuri. astea se uzeaza si se schimba. ai grigja la modul in care sunt ordonate discurile.
apoi cred ca mai e o piesa pe care sta capul pivotului (aici nu mai tin minte sigur)
si piesa aceea poate sa fie blocata acolo, ciocan sau miscat cu cricul ca la primul capac si ar trebui sa cada si piesa aceea.
de abia acum ai acces la surubul respectiv.
il desfaci si mai ai de eliberat bila in care e conul inferior al portfuzetei. rar se elibereaza singur. daca dai cu ciocanul in bascula inferioara, de sus in jos, alternativ stg-dr, ar trebui sa se elibereze.
REPET asa fac eu, nu cunosc cum ai asigurat masina. ai mare grija!!!
toate piesele astea sunt prezentate in manualul aro.
nu reglezi nimic demontand pivotul inferior.
daca nu ai joc in afara de gresat nu ai treaba acolo.
totusi trebuie sa pui alta garnitura de cauciuc.
rog pe cei care mai citesc topicul sa ma corecteze daca nu am descris corect operatiunea.
- Werner
- Aro Club Romania

Vaaaaaai, Florine! Degreseaza toate bratele si cardanele alea si vopseste-le cu negru, ca arata groaznice asa ruginite! Vopseste-le cu o vopsea care este rezistenta la uleiuri si sare.
- alex
- Membru legendar

procedura descrisa de mine e pentru pivotul inferior.
- florin 34
- Membru Devotat

da, asta vreau sa fac!! sa vopsesc totul! totul dedesubt arata de parc le-ai scos de pe fundul marii!
am vazut ca nu se regleaza nimic de acolo, de aceea nici nu mai desfac nimic! cred ca am gasit din ce cauza rotile nu stau drepte! bucsele acestea de cauciuc sunt foarte uzate!
am vazut ca nu se regleaza nimic de acolo, de aceea nici nu mai desfac nimic! cred ca am gasit din ce cauza rotile nu stau drepte! bucsele acestea de cauciuc sunt foarte uzate!
- florin 34
- Membru Devotat

aceste bucse vin aici:
- baciudibaciu
- Membru legendar

florin 34 wrote:eu cred ca pozitia rotii inclinate spre interior cu partea de sus ar putea fi si de la arcul suspensiei, care impinge prea jos placa care tine partea de jos a ansamblului rotii!
In nici un caz !
Alex ti-a explicat destul de bine si corect ce si cum trebuie sa faci !
Eu asi mai zice ca ar fi bine ,chiar foarte bine sa dai bascula inferioara jos , sa poti lucra cum trebuie si mai ales sa te convingi daca pivotul inferior este in toate mintile lui
in situatia actuala vei muncii mai mullt si din greu la remontarea basculei
Ps am scris pe undeva ca unghiul de cadere se regleaza prin adaugarea-scoaterea saibelor (tip U ) numite de mecanici CALARETI . Acestea se gasesc la basculele superioare .
succes
- Werner
- Aro Club Romania

Florine, daca pui bucse noi, pune cele din teflon, ca nu le mai schimbi! Sunt muuuult mai bune decât cele din cauciuc!
- baciudibaciu
- Membru legendar

Pe ASFALT !Werner wrote:Florine, daca pui bucse noi, pune cele din teflon, ca nu le mai schimbi! Sunt muuuult mai bune decât cele din cauciuc!
pe "drum de tzara " e alta poveste !
- alex
- Membru legendar

eu am pus teflon pe spate la 320 si sare de te dispera. daca e cu sarcina pe ea e absolut ok, dar goala e "zgaltaitoare"
nu stiu sa spun cum se comporta teflonul pe fata...dar cred ca te scutura ceva mai tare.
totusi, werner are dreptate, cele de cauciuc au calitate de doi lei, tin 25k km.
nu stiu sa spun cum se comporta teflonul pe fata...dar cred ca te scutura ceva mai tare.
totusi, werner are dreptate, cele de cauciuc au calitate de doi lei, tin 25k km.
- florin 34
- Membru Devotat

pai se vede la cele de cauciuc! sunt praf! totusi, cele de la roata stanga sunt mult mai bune!
dar cum de teflon? se gasesc de cumparat?
dar cum de teflon? se gasesc de cumparat?
- Werner
- Aro Club Romania

Se gasesc de cumparat la Câmpulung. Sunt tot la fel, dar sunt dintr-un material mai rezistent (poliuretan cred) si sunt albe la culoare.
La asta nu m-am gândit, ca ARO 320 e usor pe spate si bucsele de teflon nu pot absorbi asa mult din socuri! Atunci da, avantajul edecât, ca nu se strica asa de repede.
La asta nu m-am gândit, ca ARO 320 e usor pe spate si bucsele de teflon nu pot absorbi asa mult din socuri! Atunci da, avantajul edecât, ca nu se strica asa de repede.