nu blocheaza fata cand pun frana

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

bogdan.sb
Membru
Membru

Re: nu blocheaza fata cand pun frana

Post by bogdan.sb »

Ok, o sa verific si "jucaria"  :)

sarpe
Membru
Membru

Post by sarpe »

Postul asta a fost pus de mine acum un an si ceva, dar bogdan cred ca a scris aici sa nu mai fac alt topic. La mine acum sunt nistre frane perfecte, asa au iesit si pe linia ITP acum o luna, chiar se mirau si aia acolo, nu stiu dece uni se plang ca nu are aro frane bune si nu tine, la mine merge perfect si frana de mana tot lafel si sunt cu tamburi, nu e nevoie sa pun pe discuri ca nu e cazul. Am schimbat doar ferodourile pe fata dupa 12000 km. Singura problema care era atunci cand am facut topicul a fost din cauza franelor noi nu erau pasuite atat. Oricum multumesc inca odata la toti cei care au raspuns iar aici poate mai e folositor topicul si la alti.
-aro 244, andoria euro 3, 101 CP, 230 Nm, TD, gri metalizat dar e mat, tamburi vopsiti in albastru peste
-fiat 1300, motor 1.3, 72 CP, an 1965, crem, etrieri vopsiti in alb turbat
-fulgerika...in curs de modificare
in masina de curse (lastun 500)
bogdan.sb
Membru
Membru

Post by bogdan.sb »

Intr-adevar, am postat in acest topic deoarece este legat de frane si nu am vrut sa mai deschid altul. Scuze ... si sper sa nu te superi daca continui cu cateva intrebari.
Am mai facut cateva teste pe loc drept.
1. Pun frana brusc si se blocheaza rotiile.
2. Daca prind ceva viteza, dupa care tin apasata pedala de frana, in asa fel incat sa franeze usor (reduce usor din viteza), merg asa (cu pedala putin apasata) cativa zeci de metri si fara sa ridic piciorul de pe pedala, apas tare. In aceste conditii pedala este "tare" si masina nu franeaza.
Ce poate sa fie ???
George
Administrator
Administrator

Post by George »

bogdan.sb wrote: 2. Daca prind ceva viteza, dupa care tin apasata pedala de frana, in asa fel incat sa franeze usor (reduce usor din viteza), merg asa (cu pedala putin apasata) cativa zeci de metri si fara sa ridic piciorul de pe pedala, apas tare. In aceste conditii pedala este "tare" si masina nu franeaza.
Ce poate sa fie ???
lipsa depresiunii in servofrana. nici pompa de servo nu face mare serviciu, si nici tulumba de servo nu e din cele mai bune la aro. s-ar putea sa nu rezolvi decat cu alta tulumba de pe la alte masini, sau cu frana pe disc.
ARO CLUB ROMANIA

Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Poate sa nu etanseze bine mustiucul acela de la servo in care vine furtunul de la pompa de vacuum si atunci se pierde depresiunea. Mi s-a intamplat.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
bogdan.sb
Membru
Membru

Post by bogdan.sb »

O sa incerc cu un colier - acum imi dau seama ca nu are :(
Daca nu, de pe ce masina sa incerc alta tulumba?

Post Reply