Pocnituri cand rulez cu 4x4 cuplat
- alex
- Membru legendar

Re: Pocnituri cand rulez cu 4x4 cuplat
daca planetara are joc la intrarea in fuzeta cu mare probabilitate, rulmentul pe ace e dus.
jocul sus jos al planetarei, la trecerea prin gropi (sau pe piatra cubica) determina un zgomot specific (ca un cloncanit).
Daca nu ar fi aro, probabil ai spune ca are joc in pivoti.
daca a ajuns sa aiba astfel de joc la intrarea infuzeta, e posibil sa fie ceva zapacit si in mrl.. Nici nu te gandi sa schimbi rulmentul pe ace cu unul ff ieftin, nu va tine prea mult si e pacat de munca. poate mai gasesti urb.
jocul sus jos al planetarei, la trecerea prin gropi (sau pe piatra cubica) determina un zgomot specific (ca un cloncanit).
Daca nu ar fi aro, probabil ai spune ca are joc in pivoti.
daca a ajuns sa aiba astfel de joc la intrarea infuzeta, e posibil sa fie ceva zapacit si in mrl.. Nici nu te gandi sa schimbi rulmentul pe ace cu unul ff ieftin, nu va tine prea mult si e pacat de munca. poate mai gasesti urb.
happily mending an Aro 320 D127
-
bogdan.sb
- Membru

Maine o sa merg la un mecanic. Cred ca e mai sigur asa.
-
bogdan.sb
- Membru

Acum am venit de la mecanic. El zice ca nu are jocuri cand tragi cu mana de una-alta de sub masina. Am si facut o proba, undeva pe niste pante mai abrupte, pe un camp din apropiere si.......CULMEA, nu mai pocane nimic !!!!!!!!!!!
A naibi asina !!!!!!!!!!!!!! Parca stie !!!!!!!!!!!
Nu stiu ce sa ma mai fac cu ea !!!!!!!!!!!
A naibi asina !!!!!!!!!!!!!! Parca stie !!!!!!!!!!!
Nu stiu ce sa ma mai fac cu ea !!!!!!!!!!!
- alex
- Membru legendar

cool
asta e primul aro care se sperie de forum si "se cuminteste" si nu mai face figuri.
ce tare forum avem
asta e primul aro care se sperie de forum si "se cuminteste" si nu mai face figuri.
ce tare forum avem
happily mending an Aro 320 D127
-
bogdan.sb
- Membru

Mecanicul la care am fost zice ca e normal sa aiva putin joc. Chear am insistat sa schimb acei rulmenti dar zice ca si "un Aro nou are putin joc". Nu stiu ce sa mai cred...
Jocul este de cativa mm sus-jos, stanga-dreapta. Intr-adevar e normal ?
Jocul este de cativa mm sus-jos, stanga-dreapta. Intr-adevar e normal ?
- sorin
- Membru legendar

2-3 mm nu ar fi mult dar daca depaseste nu este ok
Sorin cu ,,frigideru plin,,
-
bogdan.sb
- Membru

Cred ca o sa inregistrez pe ceva pocniturile, cand vrea sa pocane, si o sa-i dau mecanicului sa asculte 
- axxel4you
- Membru legendar

Eu unul am probleme cu un rulment ceva , cand mai cuplez 4x4 scartie o roata, dupa aia se linisteste.
-
bogdan.sb
- Membru

Adevarul este ca piesele sunt destul de proaste dpdv. calitativ. Se strica repede.....
Asta e. Pe astea le avem.
Eu am gresat tot ce se putea pe dedesupt, am schimbat un cap de bara, am schimbat uleiul in grupuri (aveam mai multa apa decat ulei) si acum sa vad daca s-a ""linistit" ....
Asta e. Pe astea le avem.
Eu am gresat tot ce se putea pe dedesupt, am schimbat un cap de bara, am schimbat uleiul in grupuri (aveam mai multa apa decat ulei) si acum sa vad daca s-a ""linistit" ....
-
bogdan.sb
- Membru

Iarasi a pocnit .....
doar cand am coborat o panta f. abrupta si lunga in frana de motor (pe mic, in treapta a 2-a, fara sa folosesc frana). La urcare, pe aceeasi panta, NU a pocnit deloc !!!
Sugestii
?
doar cand am coborat o panta f. abrupta si lunga in frana de motor (pe mic, in treapta a 2-a, fara sa folosesc frana). La urcare, pe aceeasi panta, NU a pocnit deloc !!!
Sugestii
- George
- Administrator

bogdane, tu ai gresat cardane si ai schimbat un cap de bara...te miri ca inca mai trozneste transmisia? oricum, n-ai facut nimic din ce ti s-a sugerat pe aici. sau nici nu citesti ce scriu ceilalti? 
ARO CLUB ROMANIA
-
bogdan.sb
- Membru

George, crede-ma ca citesc ceea ce se scrie, mai ales ca este un subiect deschis de mine.George wrote: bogdane, tu ai gresat cardane si ai schimbat un cap de bara...te miri ca inca mai trozneste transmisia? oricum, n-ai facut nimic din ce ti s-a sugerat pe aici. sau nici nu citesti ce scriu ceilalti?![]()
Ideea este ca, grupul fata a fost demontat recent de un mecanic, a fost schimbat un rulment, dar in rest, era ok. Simptomele aceleasi. Cuplajele de la roti sunt AVM-uri noi. Nu este de acolo pentru ca ar fi pocnit si la urcare! Cauciucurile sunt identice. De raportul din diferentiale nu am idee. Daca era o problema de aici nu ar fi trebuit sa pocneasca mai des?
Pocniturile se aud rar - la o coborare de ~ 1 km a pocnit de 4-5 ori. Cand am mers cu mecanicul in probe, am gasit o panta mai abrupta, de cativa zeci de metri, dar nu a vrut sa pocneasca......
Simptomele seamana cu ceea ce a descris si Alex.
Este posibil sa fie o cruce, chear daca la mana nu au joc?
- George
- Administrator

ziceai cumva de maneta de la reductor, ca "tresalta" in momentul pocniturii? atunci incearca sa demontezi reductorul sa vezi ce e inauntru.
ARO CLUB ROMANIA
-
bogdan.sb
- Membru

Nu pot sa zic ca tresalta maneta. E drept ca nu am stat cu mana pe ea ca sa fiu sigur, dar nu cred ...
Astazi o sa "mai trag" de cardane ca sa vad daca nu au joc crucile ...
M-am gandit si la varianta cu legatul de pom, dar nu a mai plouat demult si pamantul este uscat. Chear daca o sa stau cu masina pe iarba, am cauciucuri bune si nu o sa derapeze......
Astazi o sa "mai trag" de cardane ca sa vad daca nu au joc crucile ...
M-am gandit si la varianta cu legatul de pom, dar nu a mai plouat demult si pamantul este uscat. Chear daca o sa stau cu masina pe iarba, am cauciucuri bune si nu o sa derapeze......
-
bogdan.sb
- Membru

Am ami "tras" cu mana de cardanele fata. Au putin joc crucile de langa roti.
Intrebari:
1. Cum se schimba crucile cardanice? Care sunt pasii?
2. Cum se schimba rulmentii din fuzeta? Care sunt pasii?
Multumesc.
Intrebari:
1. Cum se schimba crucile cardanice? Care sunt pasii?
2. Cum se schimba rulmentii din fuzeta? Care sunt pasii?
Multumesc.