ANVELOPE DE TEREN - DIFERITE PROFILE
Moderators: mariusjaz, socratee
- myke
- Membru legendar

Re: ANVELOPE DE TEREN - DIFERITE PROFILE
Singurele anvelope care inca continua sa ma uimeasca sunt bfg mt care le am acuma.
Superbe pe noroi sau zapada bune pe stinca daca le desumfli un pic, chiar si gheata sau ploaie( am incercat sa le patinez dar pleaca f greu de spate in curbe)
La asfalt...tin mult si bine...am citit multe review-uri si le dau dreptate.Au cam 2000 de km si nici nu se vad.Garantat cu bfg-urile iesi din orice noroi chiar si putin suspendat(adica cu masina "pe burta")
Superbe pe noroi sau zapada bune pe stinca daca le desumfli un pic, chiar si gheata sau ploaie( am incercat sa le patinez dar pleaca f greu de spate in curbe)
La asfalt...tin mult si bine...am citit multe review-uri si le dau dreptate.Au cam 2000 de km si nici nu se vad.Garantat cu bfg-urile iesi din orice noroi chiar si putin suspendat(adica cu masina "pe burta")
Last edited by myke on 06 Feb 2009, 08:56, edited 1 time in total.
- tudop
- Membru de elita

Esti printre putinii care sunt asa incintati de BFGuri in offroad
Iar despre zapada batatorita sau gheata, nu-mi mai trebuie.. m-am ca.cat pe mine cind am fost prima data pe Rarau cu MTuri.. nu-mi mai trebuie. Cind am luat prima data Aro-ul avea pe el un set de Michelin de strada, cu 4-5mm de profil pe ele. Pot sa zic ca erau cel putin la fel de bune pe timp de iarna ca MTurile. Dar nah, fiecare cu concluziile lui
Eu am cumparat 3 seturi de cauciuri, in afara de cel cu care am luat masina, si am inceput sa vad si eu cum sta treaba.
nÉ
- axxel4you
- Membru legendar

http://www.best-tires.ro/product/(anvel ... id=|id=608
Anvelopele sunt FATE 235/75 R15 FATE Profil MT SERIE 2 TL. Trebuie copiat linkul complet.
Anvelopele sunt FATE 235/75 R15 FATE Profil MT SERIE 2 TL. Trebuie copiat linkul complet.
- wagner
- Membru

Michelin 4x4 O/R
Un profil mai putin intalnit pe la noi, in schimb foarte apreciat in occident folosit mai ales la masinile de teren classice gen> Deffender sau Land Cruiser , avand majoritatea dimensiunilor pe jenti de 16, de latime intre 5,5 si 6,5 toli.
Avantaje>
>o foarte buna stabilitate laterala pe locuri inclinate
>carcasa reinforsata inpotriva taieturilor etc , possibilitatea de a merge cu pressiune redusa
>durata lunga de viata , autocuratire excelenta
Dezavantaje>
>pret relativ mare
>nu exista dimensiuni pe 15 cu balonaj mare
Un profil mai putin intalnit pe la noi, in schimb foarte apreciat in occident folosit mai ales la masinile de teren classice gen> Deffender sau Land Cruiser , avand majoritatea dimensiunilor pe jenti de 16, de latime intre 5,5 si 6,5 toli.
Avantaje>
>o foarte buna stabilitate laterala pe locuri inclinate
>carcasa reinforsata inpotriva taieturilor etc , possibilitatea de a merge cu pressiune redusa
>durata lunga de viata , autocuratire excelenta
Dezavantaje>
>pret relativ mare
>nu exista dimensiuni pe 15 cu balonaj mare
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ARO: 243 din 81`;243 din 86`;240 din 89`
Dacie 1100 din `70 Mobra s50 din 77`
- wagner
- Membru

Un profil care se bucura de o notorietate excelenta mai ales in statele unite dar care se poate cumpara si la noi!!
Avantaje>
> compotrament excelent in noroi , mlastina etc dar si pe sol tare sau asfalt.
>este folosit in multe competitii offroad bucurandu se de un mare succes.
> Se fabrica intr o mare varietate de dimensiuni inclusiv cu balonaj foarte mare *ex>18,5/44-16,5LT
dezavantaje>
> pret de dealer in europa relativ mare ex> 15/35-15LT in jur de 300euro/buc
>lipsa dimensiunilor inguste si inalte
Avantaje>
> compotrament excelent in noroi , mlastina etc dar si pe sol tare sau asfalt.
>este folosit in multe competitii offroad bucurandu se de un mare succes.
> Se fabrica intr o mare varietate de dimensiuni inclusiv cu balonaj foarte mare *ex>18,5/44-16,5LT
dezavantaje>
> pret de dealer in europa relativ mare ex> 15/35-15LT in jur de 300euro/buc
>lipsa dimensiunilor inguste si inalte
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- wagner
- Membru

Silverstone MT 117
Profil legendar care si a castigat un renume in cadrul unei expeditii in Mongolia unde a parcurs 18000 KM in doar 32 de zile!!
Profil legendar care si a castigat un renume in cadrul unei expeditii in Mongolia unde a parcurs 18000 KM in doar 32 de zile!!
- ydaniel
- Membru legendar

ultimul tip de anvelopa seamana cu petlas.si primul cu cele danubiana clasice 
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
cand esti rau nu te uita
- wagner
- Membru

Eu personal raman fidel profilului de SIMEX sau copie, cel putin aici in muntile din zona Baia Mare aproape toate masinile de teren care se aventureaza in padure sunt echipate astfel. Cei care au incercat cu profil
BF Goodrich MT au ramas in spate inca la primele penti , desigur asta datorandu se si solului foarte cleios si lipicios.
Personal am varianta de FIMEX/copie simex made in Itali procurate de la colegu faitonu de care sunt foarte, foarte multumit atat in teren cat si pe asfalt* 80% teren, 20%asfalt
BF Goodrich MT au ramas in spate inca la primele penti , desigur asta datorandu se si solului foarte cleios si lipicios.
Personal am varianta de FIMEX/copie simex made in Itali procurate de la colegu faitonu de care sunt foarte, foarte multumit atat in teren cat si pe asfalt* 80% teren, 20%asfalt
- myke
- Membru legendar

Care sunt alea?Ca sunt multe copii simex.puneo poza ca m-ai facut curios.wagner wrote: Eu personal raman fidel profilului de SIMEX sau copie, cel putin aici in muntile din zona Baia Mare aproape toate masinile de teren care se aventureaza in padure sunt echipate astfel. Cei care au incercat cu profil
- axxel4you
- Membru legendar

Am gasit un site cu preturi relativ ok la anvelope de teren ..http://www.anvelope.us/browse/products/ ... uIIGWUIllr
- cristian irimescu
- Membru de elita

Dar despre astea ce parere aveti?? dar despre dimensiuni??
215/80/R15??
215/80/R15??
- George
- Administrator

profilul e de iarna, insa materialul...habar n-am. avand in vedere ca sunt resapate, nu cred ca sunt "moi"... deci merg vara. oricum, mai departe de iarba umeda, nu te astepta sa poti merge. 
ARO CLUB ROMANIA
- tudop
- Membru de elita

Daca le tii la 1,6bar merg bine pe drumuri de pamint uscat, pietris, etc... iarba uda e periculoasa, ca zapada aproape
Am gasit alt pont daca vreti cauciucuri 50 - 50 (on - off) cu performante bune pe asfalt, si le poti folosit si ca all-season
http://www.sigemo.ro/detalii.php?prod=anvelope&cod=9114
Falken Radial AT sunt 300lei, pret bun pt anvelopa noua de calitate buna.
http://www.sigemo.ro/anvelope_caut.php? ... &s_viteza=
Am gasit alt pont daca vreti cauciucuri 50 - 50 (on - off) cu performante bune pe asfalt, si le poti folosit si ca all-season
http://www.sigemo.ro/detalii.php?prod=anvelope&cod=9114
Falken Radial AT sunt 300lei, pret bun pt anvelopa noua de calitate buna.
http://www.sigemo.ro/anvelope_caut.php? ... &s_viteza=
nÉ
- axxel4you
- Membru legendar

MITAS TR03 (mpt03) , am aflat ca pe asfalt se comporta ok profilul acesta, singura problema e marimea la janta R15,3.
- George
- Administrator

sa nu fie agricole...si pe sosea, la 80 km/h sa sara bucati din ele...
dimensiunea nu e de turism, cu siguranta. si nu se pot monta pe janta de 15'', ca dejanteaza.
dimensiunea nu e de turism, cu siguranta. si nu se pot monta pe janta de 15'', ca dejanteaza.
ARO CLUB ROMANIA