sistem franare tambur 24x

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

danbdg2002
Nou venit
Nou venit

Re: sistem franare tambur 24x

Post by danbdg2002 »

scuze : nu ar trebui sa aibe nevoie de reglaj manual cu excentric, deoarece are acest autoreglaj

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

fara suparare..precum si la 10,  daca SISTEMU ALA DE  REGLAJ  SE POATE NUMI AUTOREGLAJ, eu ma fac popa

pai..un autoreglaj inseamna, saboti sa se departeze singuri progresiv ( si sa ramana asa) in functie ,cum se uzeaza ferodourile in timp , de la franare,  PANA AJUNGE LA NIT

cu excentricele, reglezi pe moment, dupa ce se uzeaza putin ferodou, iara e cursa mare la pedala(SI IARA TREBUIE SA II REGLEZI)
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

e na, si tu???
eu m-am facut popa deja...am excentricele confectionate, le pun pe masina.
la cat de nonfiabi;l e autoreglajul, as prefera sa reglez excentrice.

in mod curios, arourile mai noi (sa zicem 2000) care au disc pe fata au sistem cu excentric pe spate (evident excentricul rugineste si nu mai poate fi rotit).
interesant ca dupa atata evolutie cu autoreglaj, pana la urma au "retrogradat" la excentrice si frane pe disc.
oare de ce....
happily mending an Aro 320 D127
Florin
Membru
Membru

Post by Florin »

Si ultimile modele de aro au avut saboti autoreglabili cu tambur mai mare .
ARO 244,an 1997,motor peugeot XD3TP

alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

si tu de ce ai excentrice pe spate?
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

asa arata excentricele pentru fata.
ce rezultate am voi sti intr-o saptamana.

ultima poza e cu un sistem de franare care si functioneaza, dar pus pe o bicicleta. nu curge, nu se blocheaza, nu...., nu...., nu....,doar isi face treaba.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mdany
Junior
Junior

Post by mdany »

Uofff.. am citit p aici si vad ca unii posesori de aro inca nu au inteles cum functioneaza sistemul de franare la aro 24x. sistemul este cu autoreglaj atat la rotile din fata cat si la cele din spate. Datorita sistemului sabotul pastreaza intodeuna o distanta intre 3 si 4 mm fata de tambur . Acest lucru se realizeaza cu ajutorul inelului de la pistonas care are un joc in locas de circa 3-4mm. Cand se apasa frana inelul este impins odata cu pistonasul...la revenire pistonasul revine doar cat este jocul inelului in locasul lui deoarece inelul preseaza in cilindru si nu se misca usor....Deci sabotul va reveni intodeuna doar 4mm iar cand se uzeaza sabotul inelul inainteaza si el odata cu uzura iar sabotul revine doar acei 4mm...sau 3 depinde de cine a construit pistonasul..
O sa fac si poze ca sa se vada modul de functionare..
Eu am toti cilindri cu acest autoreglaj si sunt foarte multumit de frane dupa ce am pus totul la punct..adica servofrana functionala , pompa de vid reconditionata...schimbat garnituri in pompa..schimbat furtune roti si conducte..si cel mai important lucru este aerisirea, iar dak nu este aerisita instalatia pedela va avea o cursa lunga si frana va tine la a2-a pedala..sau a 3-a...
La mine acum dak apas pedala repede blocheaza toate rotile si chiar pe asfalt unde aderenta este maxima...deci se poate cu putina straduinta ;D
Daca era loc eu puneam o pompa de frana cu o servofrana mai mare de la o masina mai performanta...dar nu prea mai incape de pompa de ambreiaj.. ;)
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

[
O sa fac si poze ca sa se vada modul de functionare..
Eu am toti cilindri cu acest autoreglaj si sunt foarte multumit de frane dupa ce am pus totul la punct..

se poate cu putina straduinta ;D
)[/quote]

felicitari, ai idee si ce diferenta ai procentual intre stanga si dreapta?

eu ma tem ca modul de functionare la majoritatea arourilor este unul eratic.

iar 4mm mi se pare enorm de mult.
am masurat cu un tambur cu spion si la toate rotile aveam diferente intre ferodou si tambur intre 2 si 7 mm. adica dublu, in conditiile unor ferodouri noi.

si mai ca as jura ca nu e din aerisire.

keo, la tine cum e?
George
Administrator
Administrator

Post by George »

alex wrote:keo, la tine cum e?
habar n-am. ce stiu, e ca era najpa rau...fara suruburi, ferodouri montate aiurea... nu mai conteaza. va fi cu disc...si mai vedem apoi.
ARO CLUB ROMANIA
mdany
Junior
Junior

Post by mdany »

Cu disc e foarte buna treaba.. As pune si eu dar cred ca sunt destul de scumpe chiar si din dezmembrari.. si cand am cautat nu am gasit sistem complet (disc, etrier, fuzeta...si ce mai trebuie) :-[
AROPEJO
Incepator
Incepator

Post by AROPEJO »

Sistemul de frinare cu tambur este bun, numai ca nu stiti voi sa il reglati. Nu ii trebuie nici un excentric. Si eu ma-m confruntat cu aceasta situatie dar dupa multe analize si timp de studiu am rezolvato. chiar tine bine si aproape uniform pe toate rotile. Daca sunteti interesati o sa va inpartasesc din experienta mea insotite de foto dar mai intii sa le fac. Normal ca frinele pe discuri sunt mai bune decit cele pe tambur DAR primele sunt extrem de costisitoare ca pret si prin adaptare.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Da, vreau sa stiu cum se regleaza ca lumea o frana pe tambur! Eu am avut problema, la mersul înapoi se bloca frâna pe puntea de spate! Nu pot sa-mi dau seama de ce! :-??
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

@mdany
Vezi ca exista suporti mai lungi pentru pompa de ambreiaj. Si tije de actionere de asemenea. In felul acela pompa de ambreiaj sta mai in fata. Sunt pe ARO care au frana disc
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
siles

Post by siles »

se mai gasesc garnituri pentru pistonase de frina la un aro din 1989 ??aro 243
si daca da cit costa?
cel de la care vreau sa cumpar aro spune ca nu tine nici frinele cica pierde pe la roti
George
Administrator
Administrator

Post by George »

se gasesc garnituri, si inca unele de import, mai bune ca cele romanesti. insa trebuie vazuta starea cilindrilor, ca poate nu mai sunt recuperabili cei de pe masina, daca sta de mult. si cilindri nu se mai fabrica.
ARO CLUB ROMANIA

Post Reply