Incearca sa cumperi un rulment ,,de calitate"chiar daca este mai scuymp.Rulmentul care iti face tie figuri acum m-a costat 3 lei in piata de fiare si are cam 2,5 ani ca varsta.Deci daca pui un rulment bun nu mai ai probleme.cit_a wrote: cauciucul pare foarte bun , am tras de cardan si nu are joc mare (max.1cm) , cauciucul nu prezinta crapaturi , in schimb rulmentul e praf , zici ca trag dupa mine o mana de lanturi , asa se aude rulmentul. maine cumpar un 6006zz la incredibilul pret de 7 lei.
rulment cardan !
-
SERGHEI
- Banat

Re: rulment cardan !
- cit_a
- Junior

am luat un ,,skf " , pretul e 28 lei , merita banii ca sunt bune . ramane sa ved de unde incep sa dau jos cardanul....., cardanele
pentru orice ajutor in ast domeniu va multumesc anticipat.
- myke
- Membru legendar

Fa semne pe flansele cardanului inainte de a-l da jos , sa le pui la loc exact in aceasi pozitie"pe linie".Altfel il dezechilibrezi si incepe distractia...vibreatii..etc
In rest cheie de 14 o menghina sau un extractor penru depresarea rulmentuui de pe cardanul de la cutie... si chef de lucru...
In rest cheie de 14 o menghina sau un extractor penru depresarea rulmentuui de pe cardanul de la cutie... si chef de lucru...
-
georgenis
- Membru de elita

Desfaci cele 4 suruburi care tin unite flansele de dupa rulment spre spate, unde e partea scurta in care intra culisanta. Scoti bucatica scurta de cardan. Cea care ramane pe masina, are in mijloc un surub mare. Il desfaci, scoti flansa patrata de pe cardan si apoi desfaci cele doua suruburi care tin releul (cauciucul cu rulment in mijloc) si il scoti de pe cardan. Schimbi rulmentul si il pui inapoi. Daca nu iese de pe cardan, desfaci cardanul si din fata si dupa aceea vezi cum il scoti. Dar ar trebui sa iasa.
- cit_a
- Junior

multumesc , multumesc ! saptamana ce vin i-l execut si va tin la curent cum merge treaba pe sub el . o zi buna .
- cit_a
- Junior

mai oameni buni ! a demontat rulmentul , bucsa de cauciuc se prezinta foarte bine , rulmentul nu are jocuri doar ca vaselina e foarte lipicioasa , ceea ce denota ca e terminata vaselina , oricum rulment am sa pun nou si totul gresat ca la carte. zgomotul suspect era de la o saiba din fata rulmentului care juca in voie . intrebare mare ?? la decelerare cardanul avea o vibratie rezonabila si crucea cardanica din fata loveste in suportul de la cutie cand intra in rezonanta respectiva , poate sa fie de la la rulment sau de la vreo cruce cardanica
multumesc anticipat .
- myke
- Membru legendar

La mine dupa ce am schimbat cardanul mic,tampoane motor,rulment cardan,cruci pe spate(toate aveau mici probleme dar problema nu era de acolo)am descoperit ca piulita care tine tamponul de la cutie-tamponul acela mare din spate- se tot destringe.Asa ca am inlocuit-o cu una cu autostringere(de aceea cu plastic pe ia-e de 12mm) si problemele au disparut.Lovea cardanul in traversa, din cauza asta mi-a varzuit si un rulment in reductor.
Chestia acre ma nedumerea era ca bataia se auzea numai la mersul inainte daca ma cataram pe vre-un deal.Daca urcam dealul in marsarier zgomotul disparea,cardanul torsionind cutia invers si astfel indepartindu-se de traversa de jos.
Chestia acre ma nedumerea era ca bataia se auzea numai la mersul inainte daca ma cataram pe vre-un deal.Daca urcam dealul in marsarier zgomotul disparea,cardanul torsionind cutia invers si astfel indepartindu-se de traversa de jos.
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Eu zic ca ar fi, totusi, bine sa verifici si jocurile in cruci.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- cit_a
- Junior

rezolvat cazul
, de-si la mana rulmentul pare ok se pare ca in turatie bilele nu se mai comporta asa bine , am schimbat rulmentul , verificat cruci si alte surburi , bucsa de cauciuc arata supe neasteptat de bine si in final totul merge foarte bineee
. o zi buna .
- Soryn
- Membru legendar

par cunoscute? 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- cit_a
- Junior

acuma le cunosc , le vad si cu ochii inchisi
. apropo ! mi-a dat un prieten un ansamblu complet de papuc , curios era ca are aceleasi dimensiuni doar ca partea de cauciuc e foarte flexibila si are ferestre in prin cauciuc in schimb la aro e plin si rigid ??
- Soryn
- Membru legendar

cel de aro nu are,..gauri prin el..cauciucu(in stare buna nu ar trebui,..daca nu e copt),.si este si el flexibil..cat de cat...nu e butuc de cauciuc,.
- szili159
- Nou venit

Eu am schimbat rumentul cardanic tot cu suport si dupa primul drum mi sa si rupt cauciucu de pe iel oare de ce ?? Oare lam pus invers si din cauza asta ?? E posibil asa ceva sau ce poate fii cauza?? Multumesc pt razpuns.
- CRISX
- Membru de elita

Eu m-am ingrozit cand l-am vazut cum arata, probabil cel pus de fabrica in '95 :
Am fost azi in Vitan si am cumparat ( la 90 ron) singurul reazem existent in "cel mai mare targ auto din Europa " 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.