Inchidere geamuri electrice
Moderators: mariusjaz, socratee
- Boboc Silvian
- Membru

Re: Inchidere geamuri electrice
Marfa sa vad de unde fac si eu rost de macarale.
Trebuie cumparate cu totul nu?
Trebuie cumparate cu totul nu?
Recunosti un om inteligent dupa un singur indiciu: Toti imbecili se unesc impotriva lui.
- alex_440068
- Membru

...mai are cineva vreo idee in legatura cu geamurile electrice pe Aro, a pus cineva?...si eu vreau sa montez ca deja ma doare mana
- Ionut
- Membru Devotat

Du-te la sala.alex_440068 wrote: deja ma doare mana
Eu am manuale, dar sunt unse toate (mai putin geamul si manerul) si merge incredibil de usor
Stand or die.
-
mosu
- Membru Devotat

Tinere cand o sa ai o burta ca a mea o sa constati ca nu merge asa usor
Are montat cineva de pe forum la un 10 dar nu a facut-o el si nu stie ce si cum
- alex_440068
- Membru

...am inteles...vorba vine "ma doare mana"...doar ca imi doresc sa pun asa ceva...am vazut la astia de la electroarges ca inca mai au motorase si role reductoare...o sa ma interesez si de niste macarale de la alt tip de masina...si poate mi-o iesi cevamosu wrote: Tinere cand o sa ai o burta ca a mea o sa constati ca nu merge asa usorAre montat cineva de pe forum la un 10 dar nu a facut-o el si nu stie ce si cum
- tataica
- Junior

Azi am dat telefon la Electroarges sa intreb de motorase cu reductor pt geamuri electrice pt ARO si mi-au spus ca nu se produc. Au fost doar incercari sa produca sistemul complet motoras, reductor, sistem de protectie la suprasarcina, macara, dar nu au obtinut rezultate bune si nu au intrat in productie. 
Produc doar pompe de stropit parbrizu.
Produc doar pompe de stropit parbrizu.
- ydaniel
- Membru legendar

nasol...in poza arata bine motorasul 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
cand esti rau nu te uita
- adielec
- Membru Devotat

Initial vroiam sa deschid alt topic dar l-am gasit pe asta.
Prin februarie am cumparat un set de macarale Dacia de la cineva de pe daciaclub.
Ca sa elimin orice dubii cum ca ar fi prea grele geamurile la Aro 10 am montat una provizoriu (mai bine zis am bagat-o acolo
). Le urca de zici ca asta ar fi trebuie sa faca
Ca dezavantaj, avand cursa mai scurta, nu coboara geamul pana jos. Asta nu e problema pt mine.
Trebuie vazut cum naiba o s-o prind permanent ca e spatiul cam ingust si incomodeaza teava aia de ranforsare din usa.
O alta problema mai poate fi unghiul dintre sina si platbanda aia cu rolele. Trebuie sa fie acelasi cu cel format de geam cu ramele lui. Daca sunt la fel voi desface niturile si o sa le prind cum trebuie.
Oricum treaba e realizabila.
Prin februarie am cumparat un set de macarale Dacia de la cineva de pe daciaclub.
Ca sa elimin orice dubii cum ca ar fi prea grele geamurile la Aro 10 am montat una provizoriu (mai bine zis am bagat-o acolo
Ca dezavantaj, avand cursa mai scurta, nu coboara geamul pana jos. Asta nu e problema pt mine.
Trebuie vazut cum naiba o s-o prind permanent ca e spatiul cam ingust si incomodeaza teava aia de ranforsare din usa.
O alta problema mai poate fi unghiul dintre sina si platbanda aia cu rolele. Trebuie sa fie acelasi cu cel format de geam cu ramele lui. Daca sunt la fel voi desface niturile si o sa le prind cum trebuie.
Oricum treaba e realizabila.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
mosu
- Membru Devotat

Pentru cine isi permite sa cheltuiasca vreo 4 milioane exista varianta cu motorase universale care se pot pune la aproape orice masina,inclusiv aro.Daca nu era asa praf eu ,i-as fi pus(nu le consider un moft)dar asa...mai asteptam
- offroad m461
- Membru de elita

Kit geamuri electrice, ieftin si practic, se poate adapta pe aro 10x
http://www.okazii.ro/alte-piese-auto/ki ... -a52120354
Asa merge kitul la dacie
http://www.220.ro/funny/Geamuri-Electri ... 2AuAAVetx/
http://www.okazii.ro/alte-piese-auto/ki ... -a52120354
Asa merge kitul la dacie
http://www.220.ro/funny/Geamuri-Electri ... 2AuAAVetx/
- razvy
- Membru legendar

Cel mai bun este kitul universal il am de 3 ani si merge bine ,ramane macaraua originala
- offroad m461
- Membru de elita

Intrebare: la chitul universal motorul electric va ramane la vedere prins pe usa?
- Soryn
- Membru legendar

nu , vine in decupatura aia din fata interioara a usi,. prins de fata interioara a usi,. si are 2 cabluri paralele pana la un sistem care se aseaza in locul unde venea maneta.pentru actionare manuala.a macaralei originale
in final se vede doar un dop unde era maneta pentru geamuriile manuale
http://www.okazii.ro/alte-piese-auto/ki ... -a33032667
in final se vede doar un dop unde era maneta pentru geamuriile manuale
http://www.okazii.ro/alte-piese-auto/ki ... -a33032667
- florian
- Membru legendar

Am achizitionat si eu un kit de actionare geamuri electrice fata compatibil oarecum pentru Aro 10.un kit cu actionare pe cabluri. este de fapt recomandat pentru Dacia. am facut un montaj preliminar si va pot spune urmatoarele:
-cursa nu este suficienta pentru un geam lateral fata de Aro 10.( este mai mica. pe mine nu ma deranjeaza pentru ca am bricolat fetele de usi );
-puterea motorului transmisa prin reductorul propriu cred ca este la limita vis a vis de greutatea geamului;
-este nevoie de o perie de geam curata pentru reducerea coeficientului de frecare;
-este necesara o pozitionare judicioasa a cremalierei pentru obtinerea unei forte de actionare verticale maxime si a unei componente orizontale apropiata de minim, ideal o ;
-pe timp de iarna, cand geamurile sunt " beton " nu recomand actionarea electica a lor, decat dupa obtinerea in habitaclu a unui ambient " tropical "
Pentru cei interesati pot posta foto.
-cursa nu este suficienta pentru un geam lateral fata de Aro 10.( este mai mica. pe mine nu ma deranjeaza pentru ca am bricolat fetele de usi );
-puterea motorului transmisa prin reductorul propriu cred ca este la limita vis a vis de greutatea geamului;
-este nevoie de o perie de geam curata pentru reducerea coeficientului de frecare;
-este necesara o pozitionare judicioasa a cremalierei pentru obtinerea unei forte de actionare verticale maxime si a unei componente orizontale apropiata de minim, ideal o ;
-pe timp de iarna, cand geamurile sunt " beton " nu recomand actionarea electica a lor, decat dupa obtinerea in habitaclu a unui ambient " tropical "
Pentru cei interesati pot posta foto.
- florian
- Membru legendar

constructiv am ales varianta lui adielec. mai sus regasiti foto cu tipul macaralelor. pe mine m-au costat 100 ron + curier si le-am luat de pe net, nu mai stiu exact de unde. dar in mod cert se gasesc.