inaltarea injectoarelor d127
- ovidiuF_
- Junior

inaltarea injectoarelor d127
- Chiar daca topicul meu pare destul de copilaresc, eu tot imi doresc sa dezleg misterul "saibei de cupru".
- In momentul de fata am un raspuns destul de plauzibil ( - se folosesc saibele de saviem - ) .. dar poate o sa aflu ceva mai precis .. un raspuns cu semnatura, stampila si vizat.
- Si acum fatalitatea: " care este grosimea saibelor de inaltare al injectoarelor de la motorul D127 UTB ? "
- In momentul de fata am un raspuns destul de plauzibil ( - se folosesc saibele de saviem - ) .. dar poate o sa aflu ceva mai precis .. un raspuns cu semnatura, stampila si vizat.
- Si acum fatalitatea: " care este grosimea saibelor de inaltare al injectoarelor de la motorul D127 UTB ? "
[aro244.sport D127 UTB]
- alex
- Membru legendar

Re: inaltarea injectoarelor d127
1mm?
ideea e sa le scoti pe alea vechi. si daca le decalesti oricum se amprenteaza cand fixezi injectorul...asa ca 1mm sau 0.9 ...
nu sunt sigur de 1mm, nu am pus sublerul pe saiba.
ideea e sa le scoti pe alea vechi. si daca le decalesti oricum se amprenteaza cand fixezi injectorul...asa ca 1mm sau 0.9 ...
nu sunt sigur de 1mm, nu am pus sublerul pe saiba.
happily mending an Aro 320 D127
- baciudibaciu
- Membru legendar

Saibele de cupru nu au rol de inaltaare/inaltatoare.
rolul lor este de a etansa -inchide perfect camera de ardere, nepermitand scapari de gaze si/sau motorina.
{ in cilindru motorului diesel presiunea/compresia este foarte mare iar presiunea motoinei la iesirea din injector este de aprox.250 bar.}
acum ar mai fi de zis ceva despre grosime,care nu trebuie sa depaseasca 1.5mm
inca un amanunt ce nu trebuie scapat din vedere: saiba trebuie sa fie foarte moale pentru a permite etansarea/mularea /deformarea plastica ,iar asta se obtine simplu: inrosesti saiba cu ajutorul unei flacari {aragaz sau aparat sudura autogen .
rolul lor este de a etansa -inchide perfect camera de ardere, nepermitand scapari de gaze si/sau motorina.
{ in cilindru motorului diesel presiunea/compresia este foarte mare iar presiunea motoinei la iesirea din injector este de aprox.250 bar.}
acum ar mai fi de zis ceva despre grosime,care nu trebuie sa depaseasca 1.5mm
inca un amanunt ce nu trebuie scapat din vedere: saiba trebuie sa fie foarte moale pentru a permite etansarea/mularea /deformarea plastica ,iar asta se obtine simplu: inrosesti saiba cu ajutorul unei flacari {aragaz sau aparat sudura autogen .
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
- alex
- Membru legendar

eu stiu ca varful injectorului trebuie sa fie la o anumita pozitie pentru a permite ardere optima. daca te apuci si pui orice saiba afectezi modul in care pulverizeaza injectorul in camere de ardere.
si de aici conteaza ce saibe pui.
happily mending an Aro 320 D127
- ovidiuF_
- Junior

-
georgenis
- Membru de elita

In mod normal, ori de cate ori umbli la injectoare se pun saibe noi.
- autom
- Membru Devotat

La motorul cu antecamera au rol de etansare, la fel si cele cu injectie directa. Daca pe langa acest rol are si de a mari raportul de compresie (infim, adevarat) sau de a pulveriza intr-un anume loc, e alta problema la care probabil nu se gasesc majoritatea. Votez pentru etansare!
- baciudibaciu
- Membru legendar

alex wrote: eu stiu ca varful injectorului trebuie sa fie la o anumita pozitie pentru a permite ardere optima. daca te apuci si pui orice saiba afectezi modul in care pulverizeaza injectorul in camere de ardere.
nu este asa cum credeti.ovidiuF_ wrote: .. perfecta dreptate domnul [alex] ..
cititi si va veti convinge sau intrebati si veti afla adevarul.
acum drept este ca daca pui saibe de `15 mm apar probleme dar cine e asa de nebun sa faca experiente pe motorul lui sa ma anunte si aduc eu saibe groase de 20 mm
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
- COSMIN D
- Membru de elita

Corect, eu pun saiba noua cand schimb uleiul la motorul de dacie . Cea veche e turtita oricum!georgenis wrote: In mod normal, ori de cate ori umbli la injectoare se pun saibe noi.
- ovidiuF_
- Junior

- Cu tot respectul domnul [baciu] , cand ati spus ca saibele de cupru care se monteaza intre injector si chiulasa au rol de etanseitate, evident ca ati avut dreptate .. nu se pune problema asta .. cea mai mare caracteristica a lor este ermetizarea camerei de ardere ( adica trebuie sa redea o etanseitate echivalenta cu garnitura de chiulasa .. deoarece au acelasi rol in exploatarea motorului) .. etanseitatea ..
- "Mica" mea nedumerire pentru care am deschi acest topic este PRECIZIA .. respectiv, unghiul de pulverizare care (evident) este influentat de inaltarea injectorului .. exista mai multe marimi de saibe care se monteaza pe injectoare; respectiv, grosimea saibelor este caracteristica pentru fiecare motor (chiulasa / lungime pulverizator) (chiar daca nu exista o varietate larga de grosimi, trebuie prezentata o atentie destul de riguroasa la alegerea saibelor) ..
cu stima,
ovidiu
- "Mica" mea nedumerire pentru care am deschi acest topic este PRECIZIA .. respectiv, unghiul de pulverizare care (evident) este influentat de inaltarea injectorului .. exista mai multe marimi de saibe care se monteaza pe injectoare; respectiv, grosimea saibelor este caracteristica pentru fiecare motor (chiulasa / lungime pulverizator) (chiar daca nu exista o varietate larga de grosimi, trebuie prezentata o atentie destul de riguroasa la alegerea saibelor) ..
cu stima,
ovidiu
[aro244.sport D127 UTB]
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Personal, nu cred ca diferenta de grosime intre saibele de cupru poate influenta semnificativ unghiul de pulverizare.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- amicul
- Membru de elita

Nentu baciu are dreptate. Nu cred ca este semnificativ unghiul de pulverizare al motorinei in camera de ardere. Rolul saibei de CU este de a crea o etanseitate cat mai buna, pt acest lucru trebuie sa iei saiba respectiva si sa o decalesti ( cu o lampa protativa de gaz , la aragaz, pana la inrosire si bagata imediat in apa rece, pt a ramane maleabila, ATENTIE MARE LA INROSIRE SA NU O DEFORMATI PRIN TOPIRE, eu unul am reusit
). Este valabil si la cele cu ante camera, avantajul este ca nu mai trebuiesc scoase tot timpul ( la CL ), dar nu o sa rea gasiti in comert.
Gasiti la SC MVV SRL , tot felul de saibe de la aia mica pana la aia mare. magazinul se afla pe soseaua luica capat 102.
Gasiti la SC MVV SRL , tot felul de saibe de la aia mica pana la aia mare. magazinul se afla pe soseaua luica capat 102.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
- ovidiuF_
- Junior

- Bine domnilor, atunci asa fac .. ma apuc de decalit saibe de cupru la aragaz
pe asta nu am incercat o inca 
- Daca spuneti ca unghiul de pulverizare nu depinde de grosimea saibei .. e bine .. merg me mana voastra.
- Daca spuneti ca unghiul de pulverizare nu depinde de grosimea saibei .. e bine .. merg me mana voastra.
[aro244.sport D127 UTB]
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Atentie! saibele trebuie decalite, nu calite.
Ca sa etanseze bine trebuie sa fie moi, sa se deformeze.
Saibele din cupru care se gasesc sunt, in general, tari. De aceea trebuie incalzite pana la rosu ca sa se decaleasca.
Ca sa etanseze bine trebuie sa fie moi, sa se deformeze.
Saibele din cupru care se gasesc sunt, in general, tari. De aceea trebuie incalzite pana la rosu ca sa se decaleasca.
ARO 244, an 1997, motor L25
-
SERGHEI
- Banat

Nu va apucati sa raciti saibele brusc in apa pt ca devin ,,tari".Dupa ,,inrosire" trebuiesc lasate sa se raceasca incet sau trebuie introduse intr-un borcan cu ,,spirt medicinal" .Numai aceste metode duc la inmuierea materialului care dupa strangere devine la fel de tare ca inainte de tratament.Credeti-ma ca lucrez cu materiale mai ,,ale dracului" decat cupru. 
PS-Corect Dane,acum am vazut ca i fost mai rapid decat mine cu postarea.
PS-Corect Dane,acum am vazut ca i fost mai rapid decat mine cu postarea.