IMS 57
-
danielis
- Incepator

IMS 57
de curand am fost in bucuresti intr-o delegatie si neavand ce face intr-o dimineata,am mers pana in parcul Carol,la muzeul tehnic (ceea ce recomand la toata lumea),unde am vazut destule utilaje interesante.,de la motoare cu abur ,la masini si machete functionabile de locomotive.,ceea ce m-a minunat a fost un sasiu de M 57,cu motor si transmisie.. Motorul era sectionat si se vedeau toate componentele .,pe fulia arborelui cotit era montata o curea trapezoidala antrenata de un motor electric ,ceea ce parea functional.,imi pare rau ca nu am avut posibilitatea sa fotografiez ,,dar poate ma ajuta un bucurestean cu cateva imagini..
- oncioiuo
- Membru legendar

Re: IMS 57
danielis wrote:de curand am fost in bucuresti intr-o delegatie si neavand ce face intr-o dimineata,am mers pana in parcul Carol,la muzeul tehnic (ceea ce recomand la toata lumea),unde am vazut destule utilaje interesante.,de la motoare cu abur ,la masini si machete functionabile de locomotive.,ceea ce m-a minunat a fost un sasiu de M 57,cu motor si transmisie.. Motorul era sectionat si se vedeau toate componentele .,pe fulia arborelui cotit era montata o curea trapezoidala antrenata de un motor electric ,ceea ce parea functional.,imi pare rau ca nu am avut posibilitatea sa fotografiez ,,dar poate ma ajuta un bucurestean cu cateva imagini..
este un sasiu de M 59A
au distrus scoala profesionala...........au disparut profesionistii !
- oncioiuo
- Membru legendar

daca tot gasesc aici subiect deschis cu M57, postez cateva randuri ......
incercand sa adun cateva piese pentru M 59A, am gasit un grup undeva pe langa Pitesti. Am stabilit pret la telefon, parcurs 100 si ceva de km, gasesc fieru si incep sa ma indoiesc despre ce cumpar. vedeam un grup de M 59A , cu ceva diferente la punte, si am inceput sirul de intrebari intrucat se observa ca sunt desfacute de curand :
eu-de unde sau demontat?
raspuns- de pe masina cumatrului
eu-si unde este masina
raspuns - sa dus la fier vechi
eu-toata ?!
raspuns- da , sa taiat bucati cat intra in dacia papuc si drumul la remat
eu-vreti sa verificati totus daca sa amanat taierea si mai este ?
raspuns- categoric dusa la REMAt !
eu- stiti ce ati taiat ? ati mai vazut un IMS cu astfel de punti ?
raspuns- nu
eu- este un M 57, care ......( povestit istorie s.a.m.d.)
au inteles ca au distrus o masina rara ( care avea pe ea inclusiv vopseaua si nu avea sasiul ruginit !)
am primit promisiuni ca verifica la fier vechi daca mai este pentru a merge sa recuperez cateva din piesele care au scapat de flex si pot fi salvate!
nu stiu daca gresesc , dar cred ca am mai gasit undeva peaici ceva discutii despre masina asta cand era intreaga. caut si revin daca gasesc
incercand sa adun cateva piese pentru M 59A, am gasit un grup undeva pe langa Pitesti. Am stabilit pret la telefon, parcurs 100 si ceva de km, gasesc fieru si incep sa ma indoiesc despre ce cumpar. vedeam un grup de M 59A , cu ceva diferente la punte, si am inceput sirul de intrebari intrucat se observa ca sunt desfacute de curand :
eu-de unde sau demontat?
raspuns- de pe masina cumatrului
eu-si unde este masina
raspuns - sa dus la fier vechi
eu-toata ?!
raspuns- da , sa taiat bucati cat intra in dacia papuc si drumul la remat
eu-vreti sa verificati totus daca sa amanat taierea si mai este ?
raspuns- categoric dusa la REMAt !
eu- stiti ce ati taiat ? ati mai vazut un IMS cu astfel de punti ?
raspuns- nu
eu- este un M 57, care ......( povestit istorie s.a.m.d.)
au inteles ca au distrus o masina rara ( care avea pe ea inclusiv vopseaua si nu avea sasiul ruginit !)
am primit promisiuni ca verifica la fier vechi daca mai este pentru a merge sa recuperez cateva din piesele care au scapat de flex si pot fi salvate!
nu stiu daca gresesc , dar cred ca am mai gasit undeva peaici ceva discutii despre masina asta cand era intreaga. caut si revin daca gasesc
- oncioiuo
- Membru legendar

am uitat sa pun foto cu sasiul de la muzeu