cutie de viteze cu 5 trepte aro 10

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Re: cutie de viteze cu 5 trepte aro 10

Post by Schumy »

Oameni buni am aro cu 4 trepte.......nu gasesc cutie cu 5 trepte...dar de curiozitate..a 5 a reduce consumul si la aceiasi viteza ca si treapta a 4 face motorul sa mearga la turatii mai mici .......corect? intrebarea este..a 5 a mareste si viteza?ca aro-ul meu la 100 km pe ora gafaie saracu..adevarul e ca eu il chinui si pe gaz.........mai bag o intrebare.......e normal cutia mea sa isi schimbe felul in care intra in vitreze de la o saptamana la alta? adica inainte nu intra  a 2 a bine.......acum intra a 2 a da nu mai intra a1a ..mai nou a 3 a sare din viteze daca o bag dintr-a 4 la tureatii mai mari.........e cazul s-o dau la facut sau se desurubeaza piulita aia pacatoasa de care plange toata lumea si care mi-a facut varza si mie o alta cutie?si sa imi ziceti si mie daca stiti si puteti....merge pus cutie de 5  in conditiile in care eu am cutie cu 4?fara sa schimb diferentiale si grupuri si cardane?

myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

cristi-devildnb wrote:
georgenis wrote: Poate sa puna cutia aia daca se potriveste pe motor desi nu cred dar trebuie schimbate diferentialele adica altele care merg montate invers.
pai da, ar fi doua probleme:
daca motorul se invarte invers, toata cutia s-ar invarti invers, asta e ok?
puntea spate se poate intoarce invers, dar dif fata e prins de amberiajul tip dacia, cel de renault unde il prinzi?
myke wrote: daca ti-o arunca din a 3-a inafara de o furca strimba un arc la zavoritor rupt poti sa nu ai un inel distantier intre cutie si reductor care tine trenul mobil fix.
Daca asa ai luat-o , adica cu a 3-a sarind e 99% posibilitate sa fie asta
mai si caraie cand are sarcina pe a treia
ma gandesc si eu ca ar fi scump sa repar cutia, pt ca nu ma pricep, una din remat as schimba-o eu, dar sa o repar singur pe asta... ma indoiesc... si daca e sa tot dau bani la mesteri, as fi vrut in 5 ca in 4 tre sa merg in 5000 de ture pt o viteza de exterior rezonabila, nu imi e de consum, mai mult de motor si de urechile celor din masina
diferentialul nu e ca la 24x ...nu ai cum sa-l intorci invers.sau e coroana si pinionul de atac pe invers ...sau nu e.
La ce belele ai cu ata poate fi de la un rulment varza pina la un sincron aproape dus.pina nu o desfaci nu vei stii.iar o cutie in 5 nu gasesti sub 12 milioane(noua) iar second...nu prea gasesti.Iar ca sa o pui pe 1.4 nu se merita...oricum e masina grea.motorul subdimesionat..daca ii pui si 5 viteze mergi cu a 5-a numai pe autorstada...
Last edited by myke on 06 Jan 2008, 13:44, edited 1 time in total.
Image
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

cred ca pana la urma o sa repar cutia asta si o sa iau alta masina pt drumuri lungi, un corsa b, ceva , cu toate ca mi-ar fi placut sa strabat tara asta cu masina romaneasca...

cel mai frumos cred ca era sa se poata pune o cutie in 5 de papuc cu tractiune spate si o cutie de transfer cu diferential blocabil stand alone, legate de un cardan micut ca cel de pe fata...
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Daca ai rabdare se poate si cu ARO... dar tre sa fii rabdator tare..

cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

stie cineva ce rapoarte au cutiile si grupurile de aro 10?

eu am gasit asa:
mark1:1980-1987 (cred)
[img width=277 height=300]http://img301.imageshack.us/img301/6864 ... d01af2.jpg[/img]
si pt renault diesel am gasit asa
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Anonym on 31 Jan 2008, 13:12, edited 1 time in total.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

pt modelul 2 87-93 cred:
cutia ramane la fel, se schimba grupul insa fara modificari sesizabile la raportul de demultiplicare.
reductorul isi schimba pozitia de redus din stanga fata in dreapta fata
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Anonym on 31 Jan 2008, 13:46, edited 1 time in total.
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

disper
merg cu treapta a 4 a cu peste 3000 de ture si vitezometrul gps imi spune ca am 70 km/h
cu grup scurt 37/7 la 3000 ar trebui sa am 72 si cu 41/9 ar trebui sa am 84

gps prost?
turometru prost?
roti pe 15?
cutie in 5?
alta masina?
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

GPS sigur nu e prost.

turometrul? Ce grup ai? (stii sigur?)

Roti pe 15 ar fi sigur un plus... si poate cea mai usoara modificare (avea Keo un set de jante parca)
mio
Incepator
Incepator

Post by mio »

Sper ca nu va suparati daca intru si eu in discutia despre cutia in 5. Unde pot gasi? Are cineva idee? Si eu vreauuu!Am vazut acum vreo 5 ani la un magazin in Campulung cutie si cu reductor care mergea perfect pe motoarele pe benzina (1,4;1,6). Am intrebat si mi s-a spus ca nu e nevoie sa schimb grupurile. Problema a fost ca atunci costa 30 mil. si nu prea aveam bani. Si acum nu mai gasesc. Stiti vreo adresa , ceva unde se mai gasesc? [-O<
aro12 TT .
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

mio wrote: Stiti vreo adresa , ceva unde se mai gasesc? [-O<
da, pe vreun aro dupa 98 avariat
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

credeti ca se poate modifica reductorul sa aiba 0.86 pe normal si sa ramana 2.24 pe redus?
32/7=4.57
41/9=4.55
33/8=4.12
34/9=3.78
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

am vorbit cu cineva din arges de dezmembra aro 10 si mi-a zis ca singura modalitate este cutia de papuc care se cupleaza cu reductorul cu o flansa de se cumpara (faza cu flansa mi-a zis Adi Nicoara) iar grupul fata se intoarce si se monteaza pe sasiu , insa grupul spate am inteles ca nu se intoarce. a mai zis ca mai trebe un pic traforata caroseriace e mai lunga cea de papuc, dar am observat ca in spatele reductorului e o traversa a sasiului, iar cardanele nu stiu cum mai vin ...
am mai vorbit cu cineva cu un aro 10.0 4x2 din 98 (il da cu 800e ) si imi zicea ca are la 80 pana in 3000 de ture. sa se piarda asa mult pe reductor? sa aiba alte grupuri (8x33)? ambele?

pana la urma vinde cineva o cutie cu grupuri de renault?
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

cristi-devildnb wrote: am vorbit cu cineva din arges de dezmembra aro 10 si mi-a zis ca singura modalitate este cutia de papuc care se cupleaza cu reductorul cu o flansa de se cumpara (faza cu flansa mi-a zis Adi Nicoara) iar grupul fata se intoarce si se monteaza pe sasiu , insa grupul spate am inteles ca nu se intoarce. a mai zis ca mai trebe un pic traforata caroseriace e mai lunga cea de papuc, dar am observat ca in spatele reductorului e o traversa a sasiului, iar cardanele nu stiu cum mai vin ...
am mai vorbit cu cineva cu un aro 10.0 4x2 din 98 (il da cu 800e ) si imi zicea ca are la 80 pana in 3000 de ture. sa se piarda asa mult pe reductor? sa aiba alte grupuri (8x33)? ambele?

pana la urma vinde cineva o cutie cu grupuri de renault?

De gasit se gasesc da dai pe ele cit nai dat pe aro .te ajunge pe la minim 15 milioane cu conditia sa fie ala beat sau sa fi luat o bita in capsi sa uite preturile...
Sunt supercurios...daca chiar ai reusi sa faci modificarea....cind vei vedea ce demaraj NU ai iti tai venele? :-j
Image
mosu
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mosu »

Daca pui un diesel pe o cutie de benzinar adio demaraj,invers e alta poveste fuge al dracului de tare...dar asta e parerea mea
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

cu grupuri de diesel pe benzinar nu mai e demaraj cu a intaia dar e viteza

stie cineva arourile de siria ce grupuri aveau? vinde cineva asa ceva?

Post Reply