putem renunta la ....

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
SERGHEI
Banat
Banat

putem renunta la ....

Post by SERGHEI »

ARO 244
Putem renunta la bara  fata din fibra ,evident dupa pozitionarea  lampilor de semnal-pozitie pe alt amplasament (sau chiar in acelasi loc dar cu alta prindere)????
Putem renunta la bara  spate metalica???

De ce? -Pt ca din cate am vazut un 244 si chiar si un 10 arata mult mai bine decat cu bara aceea  din fibra de sticla si a carei utilitate eu unul nu o vad nici pe sosea si nici in teren.

Dom" Colonel....ce spune legea aici?

alex
Membru legendar
Membru legendar

Re: putem renunta la ....

Post by alex »

poti renunta daca pui alta bara....sau crezi ca niciodata nu vei lovi masina?

eu am lovit-o  pe a mea avand bara de fibra si evident s-a facut varza bara. asa ca am luat o bara  metalica.

in pozele de la polonezi apare un aro cu o bara mult mai ingusta.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
happily mending an Aro 320 D127
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

alex wrote: poti renunta daca pui alta bara....sau crezi ca niciodata nu vei lovi masina?

eu am lovit-o  pe a mea avand bara de fibra si evident s-a facut varza bara. asa ca am luat o bara  metalica.

in pozele de la polonezi apare un aro cu o bara mult mai ingusta.
Si la ce crezi ca m-ar ajuta o bara de fibra de sticla daca as lovi masina ??  Pe tine te-a ajutat bara de fibra la ceva???

Cat despre lovit masina...inclin sa cred ca va mai curge apa pe Dunare pana sa o lovesc in trafic....

Am mai spus ...aceasta bara de fibra este total ineficienta si are rol pur decorativ...nu protejeaza nici masina ..nici pietonul (care oricum isi va lasa creierii pe muchea capotei ...).
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Dupa cum se vede la mine pe aro 10 am scos bara fatza de fibra de sticla si cea din spate de tabla si le-am inlocuit cu 2 bare din fier groase vopsite care zic eu ca dau foarte bine si in trafic sunt mereu de evitat.....am 4 tamponari in spate care s-au soldat cu avarieri semnificative celor in culpa si doar mici zgarieturi a vopselei de culoare neagra a barei mele......cat despre lege...eu am facut revizia cu aceste bare si nu mi-a zis nimic nimic...sigur ca se poate sa raman fara talon daca isi pune un gabor mintea pe motiv de estetica sau ca masina nu mai respecta standarul din fabrica....dar asta doar in cazuri exceptionale....legea daca e asa trebuie sa interzica si tobele sport si spoilerele artizanale a celor cu masini tunate......si abia atunci sa se ia si de cei cu masini off road cu bare artizanale.

tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

SERGHEI wrote:
Cat despre lovit masina...inclin sa cred ca va mai curge apa pe Dunare pana sa o lovesc in trafic....
Asa ziceam si eu la un moment dat, dar m-am lamurit cum sta treaba...de la an la an cresc sansele sa ajungi cu masina lovita. Am un topic la Piese, am pus acolo poza cu bara din spate lovita... asa am gasit-o dimineata in parcare... bineinteles nimeni nu a vazut nimic, desi prostanul a intrat tare ca si-a lasat ceva amintiri jos pe beton. In plus, cu niste stilpi de poarta in loc de bare nici nu o sa mai solicit asa tare sistemul de frinare, care e fraier sa stea prin fata mea, sa fie sanatos si ii urez succes la chituit si vopsit  :P

Eu cu prima ocazie fac upgrade la bare metalice, numai sa gasesc de cumparat sau sa le confectionez. Nu ma stresez prea tare, daca au fost montate si de fabrica bullbar asa masiv, si bare metalice (cea mai agresiva fiind aia de crosslander  ) o sa mearga si la mine. Il invit pe dl. Keo sa zica daca a avut ceva probleme legale cu bara lui din fata /
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

[quote

si la ce crezi ca m-ar ajuta o bara de fibra de sticla daca as lovi masina ??  Pe tine te-a ajutat bara de fibra la ceva???
[/quote]

nu m-a ajutat la nimic, dar impactul a fost extrem de usor, a doua masina nu a avut nimic!.
la un impact mai serios, ma trezeam cu toata tabla pe fata facuta evantai...si asta costa ceva.
de aceea am pus bara metalica. pentru protectia tablei din fata.

iar bara de fibra....nu are nici un rol in afara de aspect. pentru impact e ca si cum nu ar exista.
happily mending an Aro 320 D127
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

10 ron la un centru de colectare fier vechi s-ti iei o 3 m de teava de fier a mai groasa...un autogen sau un nene sa-ti faca niste suduri la ea...si  2 straturi de vopsea sa nu zica lumea ca e chiar masina de auto cross...dupa care sa vezi ce repede ajungi acolo unde iti propui..astea au si un rol psihologic... ;D eu am de gand sa-mi modific bara fatza si s-o fac si mai periculoasa....dar nu vand ideea inca...pacat ca nu pot sa fac roll bar-uri exterioare pt ca sasiul si caroseria nu-mi permit....dar pe primavara o sa gasesec solutia care sa-mi permita roll baruri exterioare si atunci sa vezi show.
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Eu am adoptat aceasta solutie.
Circul ceva mai linistit.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Si spatele:
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

si eu

Post Reply