Vopsitorie

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
lica_lkw
Membru de elita
Membru de elita

Re: Vopsitorie

Post by lica_lkw »

Nici pe mine! O idee nu este totdeauna si solutia. Eu ma opresc aici.

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

Pe mine nu ma intereseaza polemicile,in schimb, solutiile ,sculele pentru realizarea operatiunilor de vopsitorie,da.
Asa ar trebui sa arate un pistol mai profesional de aplicat ''soluatia anti pietris'' .
http://www.youtube.com/watch?v=ZE3fMe0ZtMM
lica_lkw
Membru de elita
Membru de elita

Post by lica_lkw »

De vis! Eu am o varianta mult mai simpla pentru vopsele cu aspect texturat. Pentru uz personal isi face treaba, Seamana cu asta:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
UMMM461
Membru
Membru

Post by UMMM461 »

Sorin, orice informatie/idee este utila. Multumesc.

UMMM461
Membru
Membru

Post by UMMM461 »

lica_lkw wrote:Nici pe mine! O idee nu este totdeauna si solutia. Eu ma opresc aici.
Draga Lica, nu este o idee, eu asa am facut si a functionat 4 ani de zile pana a fost data masina peste cap.
florian
Membru legendar
Membru legendar

Post by florian »

Pistolul de teroson din foto este intradevar mai accesibil financiar. Cu asa ceva lucrez si eu. Cu toate ca are duza reglabila, eu am adaptat si un robinet de reglaj al debitului de aer la intrarea in pistolet pentru obtinerea texturii dorite. La reparatii locale ale suprafetelor exterioare ( praguri de ex. ) este foarte important ca suprafata nou acoperita sa semene cat se poate de mult cu originalul.
UMMM461
Membru
Membru

Post by UMMM461 »

Pentru reglarea debitului de aer eu folosesc debitmetru reglabil care are legat de el si dezumidificator. Teoretic avantajul este ca indiferent cat si cum baga compresorul debitul este constant iar dezumidificatorul, cand scade presiunea se goleste singur, are un arculet, nimic sofisticat. Am gasit o super reducere si n-am stat pe ganduri.
florian
Membru legendar
Membru legendar

Post by florian »

Sa nu confundam reglajul de presiune cu reglajul debitului de aer.
UMMM461
Membru
Membru

Post by UMMM461 »

Ai perfecta dreptate.

Eu reglez presiunea constanta la debit max si restul din pistol, pentru chestii de offroad este ok, daca vreau sa fac arta nu pot pt ca nu stiu.
florian
Membru legendar
Membru legendar

Post by florian »

In toate variantele de vopsitorie sunt importanti cei doi parametrii. Cand ai de vopsit suprafete mici mai merge. Cand te apuci de o " totala " ai nevoie de un disponibil mai mare de aer furnizat la presiune constanta. Adica de o butelie a compresorului mai generoasa. Asta ca procesul sa aiba continuitate si sa nu fi nevoit sa faci pauze pana cand compresorul vine din urma.
UMMM461
Membru
Membru

Post by UMMM461 »

Absoult corect, din fericire nu am o problema pt. ca am cumparat impreuna cu un prieten un GIS de 2.2kW cu butelie de 200l. Cel mai puternic motor monofazat de la ei tot la super oferta. A gasit-o prietenul, aveau nu stiu ce reducere substantiala.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

La vopsiri totale,fie ele si de buget, nu au ce cauta ragalile de compresoare<decat daca se cupleaza in paralel. De ce,datorita datelor tehnice umflate,respectiv debitul de aer livrat. Eu am cumparat unul cu 700 LEI ACUM MULT TIMP, teoretic pe hartie livra 220l /minut.
dupa ce am desfacut chiulassa de curiozitate,masurat cursa /diametru clindrului. Volumul aspirat era undeva la 50cc gaz,turatie nominala motor 2700 rpm .Dupa calcule a rezultat ca el aspira sub 150l de aer ,pe hartie. Dar randamentul real,este mai mic,din cauza pierderilor prin neetanseitate a supapelor, caldura,frecari ale gazului pe traseu /pompa supapa /butelie. Deci ,de la 220 umflat de producator ,si pana la 100 130 l real, e foarte departe.
Last edited by Soryn on 28 Apr 2014, 19:52, edited 1 time in total.
UMMM461
Membru
Membru

Post by UMMM461 »

Norocul nostru este ca l-am luat nou nout din magazin iar amicul a voptit+sprituit ditamai toyota cu el fara probleme, bine el se pricepe eu nu. Iar cand imparti pretul in doi nu mai pare asa mult, ca singur....
florian
Membru legendar
Membru legendar

Post by florian »

Pentru o vopsitorie executata intensiv,gen service auto, se recomanda un compressor cu surub, dezumidificator activ si o butelie de stocare a aerului mai mare. Ceva la 500 l , asigura si functionarea sculelor pneumatice si o continuitate a unui procedeu de vopsitorie.
florian
Membru legendar
Membru legendar

Post by florian »

Cand posibilitatile sunt mai reduse, se pot utiliza si compresoarele cu pistoane, la care trebuie avut in vedere doua aspecte. Condensul si uleiul refulat pe evacuare. In acest caz un filtru dezumidificator pasiv si o oala de colectare a uleiului ( si condensului ) face minuni.

Ce ar insemna , in timp ce vopsesti , sa te trezesti cu stropi de apa sau ulei pe suprafata unei piese.Va spun eu : DEZASTRU. O iei de la capat. Timp pierdut, bani pierduti pe material si utilitati, termen de finalizare decalat, client nemultumit....si seria ar putea continua.

Post Reply