Lipsa lumini frana + problema instalatie remorca!
Moderators: mariusjaz, socratee
- Narcisuc20
- Membru

Lipsa lumini frana + problema instalatie remorca!
Zilele acestea am refacut instalatia electrica la remorca iar cu ocazia aceasta am observat ca nu imi functioneaza becurile pe frana. Primul lucru am zis sunt becurile duse luat verificat toate bune nici un bec ars, apoi am trecut la siguante si acestea sunt in regula apoi am verificat contactorul de la pedala facand o punte intre cele doua fire dar degeaba tot nu se aprinde nici un bec! Unde sa mai caut posibila defectiune am ramas fara ideei.
Pe langa asta m-am mai lovit de o problema la instalatia de la remorca, in momentul in care decuplez remorca de pe carlig nu mai imi functioneaza luminile se aprind si pozitiile si semnalizarile in acelasi timp in momentul care o cuplez totul funcioneaza normal. Ma gandesc ca e o problema de masa nu am mai avut timp sa verifica daca in priza de la aro este legat fir de masa sau nu. Oare ar pute fi altcevva ce nu am facut bine?
Pe langa asta m-am mai lovit de o problema la instalatia de la remorca, in momentul in care decuplez remorca de pe carlig nu mai imi functioneaza luminile se aprind si pozitiile si semnalizarile in acelasi timp in momentul care o cuplez totul funcioneaza normal. Ma gandesc ca e o problema de masa nu am mai avut timp sa verifica daca in priza de la aro este legat fir de masa sau nu. Oare ar pute fi altcevva ce nu am facut bine?
- florian
- Membru legendar

Re: Lipsa lumini frana + problema instalatie remorca!
Problema cu lipsa stop frana o ai si pe masina sau numai pe remorca ?
-
lica_lkw
- Membru de elita

Daca problema cu luminile de frana este numai pe remorca,verifica pas cu pas daca iti ajunge tensiune la priza de pe masina,de acolo la triplele remorcii,o lampa de control dintr-un bec si doua fire si ...rabdare.
La decuplarea remorcii este clar ca nu ai masa prin priza de remorca ci numai prin carlig,de asta se aprind toate becurile aiurea,se face masa prin ele. La fel, foloseste o lampa de control, un multimetru cam triseaza la probleme de masa.
La decuplarea remorcii este clar ca nu ai masa prin priza de remorca ci numai prin carlig,de asta se aprind toate becurile aiurea,se face masa prin ele. La fel, foloseste o lampa de control, un multimetru cam triseaza la probleme de masa.
- florian
- Membru legendar

foto
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Narcisuc20
- Membru

Cu luminile de frana am problema pe masina, cum am scris si mai sus verificat becuri, siguranta si contactor nici un rezultat nu mai stiu unde sa caut. La problema de masa de la remorca m-am gandit si eu sa nu am masa prin priza doar prin carlig, cel mai probabil o sa desfac priza de la masina si o sa pun un fir de masa pentru orice eventualitate.
- razvy
- Membru legendar

Ai curent la siguranta nr 2in partea de jos ?
- Narcisuc20
- Membru

Razvy o sa verific si te anunt. Ma bate gandul sa inlocuiesc toate sigurantele pentru ca nu stiu care de unde e. Din cate am observat sunt ceva modificari pe acolo.
- Narcisuc20
- Membru

Deci luat totul din nou la verificat rezultate zero. Am inlocuit fiecare siguranta cu una de tip nou pentru proba, degeaba tot moarte sunt. Am masurat tensiune la sigurante la unele imi indica 3-4 volti la altele 0,X volti in conditiile in care aveam farurile aprinse si pedala de frana apasata.
Acum urmeaza chestiile ciudate, am desfacut priza de la remorca de pe aro si am avut o surpriza toti ce 7 pini sunt conectati cu cate un fir ( exista si firul de masa care se potriveste exact cu cel de la remorca fisele fiind facute ambele se pare dupa standard, cel putin semnalizarile si pozitiile sunt in regula acestea fiind singurele care le-am putut identifica, dar degeaba masa prin fir tot nu am doar prin carlig) apoi a doua ciudatenie am apasat pedala de frana si surpriza s-au aprins pozitiile iar la remorca s-au aprins toate becurile ( in conditia in care fisa de la remorca era cuplata dar remorca nu in momentu in care am cupla si carligul nu s-a mai aprins nimic) in momentul de fara sunt total in ceata unde sa mai caut si ce sa mai fac!
Am atasat niste poze cu bornele mele stiu nu arata prea bine urmeaza sa fie inlocuite cel mai probabil maine ma gandesc sa fie ceva si de aici sunt curios ce se intampla dupa inlocuirea lor!
Acum urmeaza chestiile ciudate, am desfacut priza de la remorca de pe aro si am avut o surpriza toti ce 7 pini sunt conectati cu cate un fir ( exista si firul de masa care se potriveste exact cu cel de la remorca fisele fiind facute ambele se pare dupa standard, cel putin semnalizarile si pozitiile sunt in regula acestea fiind singurele care le-am putut identifica, dar degeaba masa prin fir tot nu am doar prin carlig) apoi a doua ciudatenie am apasat pedala de frana si surpriza s-au aprins pozitiile iar la remorca s-au aprins toate becurile ( in conditia in care fisa de la remorca era cuplata dar remorca nu in momentu in care am cupla si carligul nu s-a mai aprins nimic) in momentul de fara sunt total in ceata unde sa mai caut si ce sa mai fac!
Am atasat niste poze cu bornele mele stiu nu arata prea bine urmeaza sa fie inlocuite cel mai probabil maine ma gandesc sa fie ceva si de aici sunt curios ce se intampla dupa inlocuirea lor!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Soryn
- Membru legendar

firele care ajung in spatele prizei pentru remorca vin de undeva de sub bord (1 sau 2 mufe dreptunghiulare mari), si vin pe acelasi manunchi de fire cu triplele din spate ale masini, se ramifica undeva in zona stopului stanga spate , o parte din firele care merg spre priza sunt comune cu cele de la triplele masini (semnalizarea mi se pare ca e separata pentru remorca, din releul de semnalizare )
Verifica daca ai Tensiune in priza pentru remorca, cand ai frana ,pozitia,semnalizarea actionate la masina.
Posibil ca stecherul remorci /sau instalatia sa fie legata diferit.Rezolvarea, muti firele din stecherul remorci ,daca sunt aiurea .
Verifica daca ai Tensiune in priza pentru remorca, cand ai frana ,pozitia,semnalizarea actionate la masina.
Posibil ca stecherul remorci /sau instalatia sa fie legata diferit.Rezolvarea, muti firele din stecherul remorci ,daca sunt aiurea .
-
lica_lkw
- Membru de elita

Lasa ceata in care esti si verifica separat fierataniile! Incepe cu masina fara a cupla priza de remorca. Nu se intelege daca fara remorca ai toate luminile normale pe masina(lumini frana am inteles ca nu ai). Rezolva toate defectiunile pe masina,am mai spus lasa aparatele de masura ,un bec cu doua fire e sfant la astfel de probleme. Vezi pe bucati : ai tensiune pe intrare in contactul stop frana? Daca da problema este de acolo spre triple daca nu vezi de unde se alimenteaza, in special verifica cutia de sigurante,demonteaz-o si verifica daca ai tensiune pe intrari direct pe papuci. Te-ar ajuta o schema daca te descurci sa o citesti si daca instalatia nu a fost ''prashita'' de Gigel electrificianul. Daca rezolvi problema,si ai lumini pe frana pe masina,treci abia acum la priza pentru remorca cu acelasi banal bec si dupa schema prizel pusa de Florian treci la verificari,masa cu fiecare iesire folosind ca masa chiar masina. daca asa merge cauta si rezolva problema masei. Daca ai rezolvat si problema asta pe masina, acum probeaza cu remorca. Ce pot sa-ti spun ca aprinderea cu gramada a becurilor se datoreaza lipsei masei in cele mai multe cazuri. Cred ca te-am mai bagat in ceata dar nu uita doua lucruri rabdarea si becul cu doua fire 
- Soryn
- Membru legendar

verifica panoul de sigurante general, amplasat pe contraaripa stanga fata.
Acolo ajunge + de la baterie ,B+ de la alternator etc
Acolo ajunge + de la baterie ,B+ de la alternator etc
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Eu as face asa:
1 as desface toate firele de pe priza de remorca, le-as izola si lasa frumos deoparte
2 as verifica luminile masinii si daca este cazul, le-as face sa mearga corect
3 as identifica firele care trebuie sa vina la priza de remorca unul cate unul
4 as lega firele la priza de remorca conform schemei standard (cred ca a pus-o cineva mai devreme)
1 as desface toate firele de pe priza de remorca, le-as izola si lasa frumos deoparte
2 as verifica luminile masinii si daca este cazul, le-as face sa mearga corect
3 as identifica firele care trebuie sa vina la priza de remorca unul cate unul
4 as lega firele la priza de remorca conform schemei standard (cred ca a pus-o cineva mai devreme)
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- rica
- Membru de elita

Dar intrerupatorul si papuci de la intrerupatorul de la pedala l-ai verificat?
Mie imi cadea regulat si ramaneam fara stop pe frana, se ridica si nu mai stingea becurile.
Mie imi cadea regulat si ramaneam fara stop pe frana, se ridica si nu mai stingea becurile.
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!