Salut,
Sunt la al 2-lea schimb de ulei dat pe jos in curte
Pe scurt: fara sa-i fac nimic deosebit, adica mutam masina in curte dintr-un loc in altul m-a trezit cu becul de ulei aprins. Opresc motorul si ma uit pe jos, balta. Ma uit la motor si garnitura intre filtru (am cu cartus) si bloc iesita pe o distanta de 1 cm. Scurg tot uleiu (mai intai nitel din cutie ca am fost berbec

), dau fuga la magazin (departe, ca-s la tara) si iau ulei proaspat si bunicel (aral 20w50), curat bine filtrul, curat tabla dintre filtru si motor, pun garnitura la loc pe ea, strang filtrul cu simt de raspundere rotindu-l mai intai si verificand sa nu prind garnitura, pun busonul, "vars" 5 litri de ulei, ii dau cheie, ma uit fericit cum am presiunea la maxim, bag marsarier sa mut masina unde voiam si cand ma uit in bord iar presiune 0 si becul aprins. Opresc, verific si din nou ulei aruncat peste tot si garnitura iesita 1 cm. Am mai recuperat intr-un lighean 1,5L de ulei pe care planuiesc sa-l filtrez si sa-l bag la loc, plus mai aveam un litru luat in plus de rezerva, plus ce-o mai fi prin motor, ar ajunge sa-i dau o cheie, dar intrebarea este: CE-I FAC? CE ARE?
Multumesc,