ARO 10.4 home made

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

ARO 10.4 home made

Post by Schumy »

Buna ziua ma numesc Andrei sunt din bucuresti si de un an de zile sunt fericitul proprietart al unui aro 10.4 din 93.Sigur ca masina era intr-o stare deplorabila si a trebuit sa o tratez de toate bolile posibile dar spre deosebire de restul masinilor pe care le-am salvat acesasta a si meritat si mi-a oferit si multa satisfactie.Cu toate astea am mici nelamuriri cu privire la 4x4 si la drum greu  cat si la cutia de viteze.Asa dar am sa incep prin a pune cateva intrebari celor care se pricep , asa dar pana la ce viteza se poate folosi 4x4 ? pe asfalt este indicat sa il folosesc? drumul greu  ce stie sa faca in afara de mers in panta mare? si de ce se vireaza greu rotile cand folosesc 4x4 pe asfalt? Mai nou dupa ce am rupt sincroanele trenul fix si inca multe altele intr-o cutie de viteze am cumparat alta cutie la SH care a mers f bine pana acum cateva saptamani cand am sesizat ca nu mai vrea sa intre in treapta I de vitezede cat foarte greu cu conditia sa mestec putin prin celelalte trepte pana sa mearga , sa fie oare discul de 200 si rotile 185 R15 de vina pt acest lucru?Va multumesc si sper sa apara si raspunsurile.....pt ca intrebari mai am destule...:)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

florin75
Membru de elita
Membru de elita

Re: ARO 10.4 home made

Post by florin75 »

Bree! Tu mergi cu 4x4 cuplat pe asfalt uscat :o? Daca da, mare greseala! Probabil din aceasta cauza ai rupt si cutia! Rotile vireaza greu pt ca nu ai diferential central, care sa preia diferentele de rotatie dintre cele doua punti!
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Inteleg...multumesc...acum urmeaza alt sir de intrebari..:D Am carat cu el ceva greutate cam 1500kg si am cazut din greseala intr-un sant adanc cu spate dreapta...am rupt un amortizor si eram virat ......am cuplat 4x4 sa ies dar dupa 2 minute de forja si fum si derapaj a dat sa iasa ..a si  iesit dar din greseala mea mi-a murit motorul si a intrat iar in sant..a 2 oara am bagat greul si am rupt planetara fatza .. ...noroc cu unu nene cu un papuc 4x4 care m-a scos ca pe o masea stricata:d intrebarea este...pot sa pun si eu o roata suspendata in aer fara sa bulesc amortizoarele ....am vazut ca aro 244 are niste opritori la puntea spate..al meu n-are......:((( Urmatoarea intrebare este .....am avut roti pe14 originale.......si am pus roti 185 R15 ....si ambreiaj de 200 ....sa fie asta motivul pt care sunt pe cale sa schimb a 2 a cutie de viteze?  si ultima intrebare ar fii........am un motor de 1600  de dacie......merita sa il pun? mi-e frica sa nu bulesc diferentialele sa altceva ce tine de 4x4..pt ca sincer e super senzatie cu 4x4 pe zapada acum si mai ales prin mocirla....tin mult la masina asta si vreau sa nu sufere din cauza mea prea mult:d  ar mai fii ceva...uruie cutia......daca merg cu 90 zici ca am 200 la ora.........recunosc ca aceasta cutie este luata de la dezmembrari si a mai fost desfacuta din cate vad eu............mai e o intrebare si gata ..prom:D vreau si eu sa stiu cat costa sa dau la facut diferentialul spate blocant?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
costel_bv
Membru
Membru

Post by costel_bv »

Viteza maxima pe 4x4 este de 50 km/h si 4x4 NU se utilizeaza pe drumuri cu suprafata tare sau uscata
-

florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

Eu am roti 195/15 si ambreiaj de 200 montate din fabrica. Nu s-a rupt nimic in 51000 km. Iar motorul de 1600 e chiar de recomandat, are cuplu mai bun si ceva caluti in plus!
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

OK am bagat la cap......ms  pt raspunsuri.....acum sunt curios cat fug aro-urile voastre.....al meu mai mult de 100 km/h nu vrea....bine ca nu ma astept sa mearga mai mult......faza naspa e ca al meu se cam chinuie saracu....si in plus uruie inauntru de la cutie si motor cred...........ce fac? ca inauntru i-am dat cu teroson si vata minerala dar tot se aude....mai am o cutie de rezerva dar ma gandesc ca asta cu zgomotul de cutie sa nu fie doar un moft de-al meu si sa muncesc aiurea ..
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

ok plecasem de la ideea de aro 10.4 home made..asa dar poze cu transformarea masinii mele...astept pareri si sugestii.multumesc
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

si spre sfarsit dupa circa 4 luni de munca zi de zi
pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Post by pantelimon »

frumos nea shumii ai muncit ceva la masinuta asta  :o oricum incet incet vei afla toate cusururile si toate calitatile acestei masini,viteza ei e 80-90 nu inecerca s-o alergi mai tare ca n-o sa vrea atat poate,si zine si noua cum ai reusit sa scoti motorul ala fara sa scoti grupul fata de acolo??? ;D nu teai chinuit
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

gata
Last edited by Schumy on 05 Jan 2008, 20:41, edited 1 time in total.
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

si gata
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Ok pantelimon am sa iti zic cum am facut eu.....s-ar putea sa nu fie tocmai corect ..dar pur si simplu am dat cele 4 bolturi care vin la motor si am scos cardanul ala mic de tot cu caneluri in ambele parti afara....dupa care am lasat jos  dupa cum se vede si in poza......nu am intampinat dificultati in ceea ce priveste acesta operatiune...nu stiu la voi cum este...
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

am si poze interesante din teren accidentat dar sunt imposibild de pus aici ......in fine
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Schumy wrote: am si poze interesante din teren accidentat dar sunt imposibild de pus aici ......in fine

www.shrinkpictures.com ca sa le redimensionezi si le poti posta :)
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Din pacate nu gasesc asa zisele poze off road........asa ca trebuie sa va multumiti cu astea deocamdata......am sa le caut si am sa le pun si pe acelea cum dau de ele....sunt interesat de un troliu si eventual un bull -bar fatza de aro 10 cel standard care urmareste farurile si botul.......si ma gandesc pe viitor la niste roll_bar-uri interioare dar sa vedem ... astept deci sugestiile si parerile voastre cat si niste oferte pt trolii......multumesc.

Post Reply